کد خبر 709162
۱۴۰۵/۰۷/۰۲ ۱۹:۴۴

شی در کاخ سفید: نیاز به هم‌زیستی مسالمت‌آمیز چین و ایالات متحده

ساعت 24 - شی جین پینگ اظهار داشت: چین و آمریکا قادرند راهی برای همزیستی و همکاری سازنده میان این دو قدرت بزرگ جهانی بیابند.
شی در کاخ سفید: چین و آمریکا باید در صلح در کنار یکدیگر زندگی کنند

در آستانه ملاقات رئیس‌جمهور چین با همتای آمریکایی خود در کاخ سفید، وی بر اهمیت حفظ کنترل انسانی بر هوش مصنوعی، پرهیز از تنش‌های میان پکن و واشنگتن و تقویت اعتماد متقابل تأکید کرد و خواستار برخورد منصفانه با شرکت‌های چینی فعال در آمریکا شد.

به نقل از فرارو و آسوشیتدپرس، شی جین‌پینگ در سخنان مقدماتی خود پیش از دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بیان کرد که هدفش از این سفر «ادامه دوستی، گسترش همکاری و ارتقای رفاه ملت‌های دو کشور» است.

شی جین‌پینگ همچنین خطاب به ترامپ خاطرنشان کرد که چین و آمریکا دو کشور بزرگ با مردمی بزرگ هستند و اضافه کرد: «من آماده‌ام تا با شما همکاری کنم تا کشتی بزرگ روابط چین و آمریکا را در مسیری باثبات به سوی آینده هدایت کنیم.»

تأکید شی بر کنترل انسانی بر هوش مصنوعی

یکی از نکات اصلی سخنان رئیس‌جمهور چین، آینده هوش مصنوعی و چالش‌های ناشی از توسعه این فناوری بود.

شی جین‌پینگ در ادامه با اشاره به نگرانی‌های فزاینده در مورد میزان استقلال سیستم‌های هوش مصنوعی از انسان، بیان کرد که هر دو کشور وظیفه دارند اطمینان حاصل کنند که انسان‌ها بر این فناوری مدیریت داشته باشند.

او تأکید کرد که چین و آمریکا «هم توانایی و هم مسئولیت» دارند تا هوش مصنوعی را در مسیر منافع عمومی توسعه داده و مدیریت کنند و مطمئن شوند که این فناوری تحت کنترل انسان باقی می‌ماند و به رفاه عمومی خدمت می‌کند.

این مباحث در شرایطی مطرح می‌شود که مقام‌های اقتصادی دو کشور در مذاکرات مقدماتی خود در مورد هوش مصنوعی تبادل نظر کرده‌اند. بر اساس گزارشی از آسوشیتدپرس، واشنگتن پیشنهاد ایجاد سازوکاری برای اطلاع‌رسانی در مورد حوادث مرتبط با هوش مصنوعی را مطرح کرده است؛ سازوکاری که هدف آن تبادل اطلاعات درباره حوادثی است که ممکن است پیامدهای امنیت ملی به همراه داشته باشد.

شی: چین و آمریکا باید اعتماد متقابل را تقویت نمایند

رئیس‌جمهور چین همچنین در ادامه بر اهمیت برقراری گفت‌وگوهای مداوم بین پکن و واشنگتن تأکید کرد.

شی جین‌پینگ تصریح کرد که اگرچه شرایط ملی چین و آمریکا متفاوت است، اما می‌توانند از طریق گفت‌وگوهای صادقانه و عمیق، درک بهتری از یکدیگر پیدا کنند، نقاط مشترک را شناسایی و اختلافات را مدیریت نمایند.

او همچنین تأکید کرد که باید ارتباطات بین مقامات ارشد دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله سیاست خارجی، مسائل اقتصادی، همکاری‌های مالی، اجرای قانون و روابط مردمی تقویت گردد.

شی همچنین بر اهمیت برقراری ارتباطات منظم میان نیروهای نظامی دو کشور تأکید کرد و بیان کرد که این ارتباطات می‌تواند در چارچوب روابطی که شامل «رقابت سالم و قابل کنترل» است، ادامه یابد.

رئیس‌جمهور چین در ادامه اعلام کرد که پکن در نظر دارد در طی پنج سال آینده ۱۰۰ هزار جوان آمریکایی را برای سفر به چین با هدف تحصیل و تبادل فرهنگی دعوت کند.

درخواست برای جلوگیری از درگیری و تقابل

شی جین‌پینگ در بخش دیگری از اظهاراتش بر لزوم پرهیز از تبدیل رقابت چین و آمریکا به رویدادت‌های تنش‌آمیز تأکید کرد.

او بیان کرد که دو کشور باید بر اصل «نبود درگیری و تقابل» تأکید کنند و افزود که چین و آمریکا می‌توانند مسیری برای همزیستی و تعامل بین دو قدرت بزرگ جهان پیدا کنند.

این مواضع در شرایطی مطرح می‌شود که روابط واشنگتن و پکن همچنان تحت تأثیر اختلافات اقتصادی، فناوری و مسائل ژئوپلیتیک قرار دارد، با موضوعاتی نظیر تجارت، فناوری‌های پیشرفته، هوش مصنوعی و وضعیت تایوان در دستور کار مذاکرات قرار گرفته است.

درخواست شی برای رفتار منصفانه با شرکت‌های چینی

رئیس‌جمهور چین همچنین خواستار جلب رفتار منصفانه نسبت به شرکت‌های چینی در ایالات متحده شد.

شی جین‌پینگ تأکید کرد که امید دارد شرکت‌های چینی در بازار آمریکا با رویکردی عادلانه روبرو شوند. در عوض، او خاطرنشان کرد که چین همواره درهای خود را به روی شرکت‌های آمریکایی که راغب به سرمایه‌گذاری و فعالیت تجاری در این کشور هستند، باز نگه خواهد داشت.

شایان ذکر است که محدودیت‌های صادراتی آمریکا علیه برخی فناوری‌های پیشرفته چین، به ویژه در زمینه تراشه‌های پیشرفته و هوش مصنوعی، یکی از محورهای اصلی اختلافات بین دو کشور به شمار می‌آید. طبق اطلاعات آسوشیتدپرس، رقابت فناوری میان واشنگتن و پکن همچنان یکی از عوامل اصلی بی‌اعتمادی بین طرفین محسوب می‌شود.

تایوان؛ یکی از موضوعات حساس ملاقات ترامپ و شی

این انتظار می‌رود که موضوع تایوان نیز در دیدار رؤسای جمهور چین و آمریکا مطرح شود. پکن تایوان را بخش جدایی‌ناپذیر از قلمرو خود می‌داند و بارها اعلام کرده است که گزینه استفاده از زور را برای تحقق اهداف خود کنار نگذاشته است.

در عوض، آمریکا بر اساس قانون روابط تایوان، متعهد است که تجهیزات دفاعی را برای این جزیره فراهم نماید؛ اگر چه واشنگتن به طور رسمی همچنان سیاست «ابهام راهبردی» خود را در مورد چگونگی واکنش به تنش‌های احتمالی میان چین و تایوان حفظ کرده است.

فروش تسلیحات آمریکایی به تایوان نیز از دیگر موضوعاتی است که پکن به شکل مکرر به آن اعتراض کرده است. پیش از نشست اخیر دو رئیس‌جمهور، رویترز گزارشی منتشر کرد که تایوان یکی از مسائل کلیدی است که می‌تواند در مذاکرات بین ترامپ و شی مطرح شود.

ملاقات شی جین‌پینگ و دونالد ترامپ در واشنگتن در حالی انجام می‌شود که دو کشور علاوه بر اختلافات راهبردی خود، در حال مذاکره در خصوص آینده روابط تجاری و توافق‌های اقتصادی نیز هستند. مذاکرات مقدماتی مقام‌های دو کشور بر موضوعاتی همچون تجارت، هوش مصنوعی و ایجاد سازوکارهایی برای مدیریت خطرات مرتبط با این فناوری متمرکز بوده است.

تحقیر ژئوپلیتیکی آمریکا توسط رئیس‌جمهور چین:

با ما همه‌چیز حل نخواهد شد، اما بدون ما هیچ چیزی حل نمی‌شود!

شی جین‌پینگ گفت: همکاری با واشنگتن ممکن است تمامی مشکلات جهانی را حل نکند، اما حل بسیاری از مشکلات بدون همکاری ما به چالش خواهد کشید.

چین و آمریکا باید خط قرمز عدم درگیری و تقابل را حفظ کنند

رئیس‌جمهور چین بیان کرد: ما می‌توانیم به نحو مناسبی برای همزیستی میان این دو قدرت بزرگ که خانهٔ مشترک ماست، راهی پیدا کنیم.

او همچنین افزود: نیروهای نظامی چین و آمریکا باید گفت‌وگوهای منظم خود را ادامه داده و به تقویت سازوکارهای ارسال اطلاعات و مدیریت بحران پرداخته و از بروز تنش‌ها جلوگیری نمایند.

بسیار خوشحالم که به آمریکا آمده‌ام

شی در ادامه گفت: به نمایندگی از بیش از ۱.۴ میلیارد مردم چین، نخستین و صمیمانه‌ترین درودهایم را به مردم آمریکا تقدیم می‌کنم و دویست‌وپنجاهمین سالگرد استقلال ایالات متحده را تبریک می‌گویم.

باید رابطه‌های خود را تقویت نماییم

شی تصریح کرد: چین و آمریکا شرایط و ویژگی‌های متمایزی دارند، اما با گفت‌وگوهای صریح، عمیق و پایداری می‌توانیم درک بهتری از یکدیگر پیدا کنیم و در عین حال بر نقاط مشترک تمرکز کنیم و به تقویت اعتماد متقابل بپردازیم.

او همچنین تأکید کرد: من و رئیس‌جمهور ترامپ برای یکدیگر احترام زیادی قائل هستیم و رابطه شخصی خوبی ایجاد کرده‌ایم و همکاری‌مان را هم حفظ خواهیم کرد.

او ادامه داد: ما همچنین نهادهای دولتی دو کشور در زمینه‌های سیاست خارجی، اقتصاد، همکاری‌های مالی، اجرای قانون و تبادلات مردمی را تشویق می‌کنیم تا ارتباطات خود را گسترش دهند و از افزایش تعاملات میان نهادهای قانون‌گذاری دو کشور نیز حمایت خواهیم کرد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.