کد خبر 709365
۱۴۰۵/۰۷/۰۳ ۰۵:۱۴

تلاش ایالات متحده برای استفاده از استیبل‌کوین‌ها به‌عنوان ابزاری برای تقویت نفوذ دلار

ساعت 24 - واشنگتن در تلاش است تا جهان به سمت استفاده از «دلار دیجیتال» سوق داده شود و به نقل از منابع خبری، اکنون در حال اقدام برای تحقق این هدف می‌باشد.
تلاش آمریکا برای تبدیل استیبل‌کوین‌ها به ابزاری برای تحکیم سلطه دلار

طبق گزارشی که توسط ایسنا منتشر شده و به نقل از منابع آگاه به تصمیمات فوق، دولت دونالد ترامپ در حال طرح‌ریزی یک طرح نوآورانه به منظور ترویج استیبل‌کوین‌های مبتنی بر دلار در عرصه بین‌المللی است.

استیبل‌کوین‌ها به‌عنوان رمزارزهایی شناخته می‌شوند که با هدف حفظ ارزش ثابت خود به یک ارز مشخص، طراحی شده‌اند. این فرایند معمولاً از طریق نگهداری معادل ارزش این توکن‌ها به شکل پول نقد و اوراق بدهی کوتاه‌مدت دولتی در ذخایر صورت می‌گیرد.

هدف محوری این طرح تقویت جایگاه دلار به‌عنوان دارایی ذخیره جهانی از طریق ایجاد مشارکت‌های سرمایه‌گذاری مشترک میان دولت آمریکا و بخش خصوصی است. منابع مطلع که تمایلی به ارائه نام خود نداشتند، توضیح دادند که این طرح به‌طور همزمان به دنبال اهدافی مانند حفظ وابستگی کاربران خارجی به دلار و جذب خریداران جدید برای اوراق خزانه آمریکا است.

احتمالا چندین نهاد فدرال به این طرح ملحق خواهند شد. بلومبرگ از جمله وزارت خزانه‌داری، وزارت امور خارجه و «شرکت تامین مالی توسعه بین‌المللی ایالات متحده» (USIDFC) را به‌عنوان نهادهایی نام برده است که مسئولیت اجرای پروژه‌های وابسته به اهداف سیاست خارجی آمریکا را بر عهده دارند.

این اقدامات در فضایی خالی صورت نمی‌گیرد. قانونی فدرال به نام «قانون جنیوس» (GENIUS Act) که سال گذشته تحت امضای ترامپ به تصویب رسید، پیش‌تر صادرکنندگان را ملزم کرده تا برای هر توکن، پشتوانه‌ای شامل پول نقد و اوراق خزانه کوتاه‌مدت فراهم آورند. این ارتباط، قلب ماجرا را تشکیل می‌دهد: افزایش میزان استفاده از استیبل‌کوین‌ها در خارج از مرزهای آمریکا بدین معناست که صادرکنندگان بیشتری به نگهداری سرمایه خود به‌صورت اوراق بدهی دولت آمریکا می‌پردازند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، این ایده را به‌روشنی مطرح کرده و استیبل‌کوین‌ها را نه به‌عنوان تهدیدی برای تسلط دلار، بلکه به‌عنوان ابزاری مؤثر برای تحکیم آن توصیف کرده است. همچنین، فرانسیس بروک، معاون وزیر خزانه‌داری، هفته جاری اعلام کرد که صادرکنندگان استیبل‌کوین در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار اوراق خزانه در اختیار دارند؛ رقمی که احتمالاً دولت مایل به افزایش آن است.

نقش واشنگتن به‌عنوان یک شریک تجاری در این فرآیند به این معناست که سیاست‌های خارجی و استراتژی دلاری آمریکا به‌صورت مستقیم در زیرساخت‌های مالی که عموم افراد برای نقل و انتقالات پولی و پرداخت‌ها استفاده می‌کنند، پیاده‌سازی می‌شود.

این موضوع همچنین به یک رقابت تبدیل می‌شود. چین در حال معرفی «یوان دیجیتال» خود است، بانک مرکزی اروپا در حال پیشرفت در زمینه معرفی «یورو دیجیتال» بوده و کشورهای عضو گروه بریکس نیز به بررسی این امکان تمایل نشان داده‌اند.

گزارش وب‌سایت دکریپت اما نشان می‌دهد که برخلاف نظریه ترامپ، این رقبای بزرگ‌تر علاقه‌ای به دخالت کسب‌وکارهای خصوصی در سیاست‌های پولی خود ندارند. چین به‌طور رسمی استفاده از استیبل‌کوین‌ها را ممنوع کرده و کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، نیز با استیبل‌کوین‌هایی که بر مبنای یورو هستند به‌عنوان یک راهبرد رقیب مخالفت کرده و آنها را روشی نا کارآمد برای گسترش نفوذ جهانی یورو توصیف کرده است.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.