کد خبر 734400
۱۴۰۵/۰۷/۳۰ ۱۶:۴۵

سرنوشت غم‌انگیز درخت ۳۰۰ ساله اهر پس از آتش‌سوزی

سرنوشت عجیب درخت ۳۰۰ ساله اهر پس از آتش‌سوزی
ساعت 24 - آثار درخت کهن زگلیک اهر که عمری بیش از ۳۰۰ سال دارد، پس از شکست در فرآیند احیا به آرامگاه شیخ‌شهاب‌الدین اهری منتقل گردید.

بقایای درخت کهنسال زگلیک در منطقه اهر به‌دلیل خشک شدن کامل به علت آتش‌سوزی و خطرات احتمالی، به‌منظور نگهداری تخصصی به بقعه شیخ‌شهاب‌الدین اهری منتقل شد. کارشناسان مرتبط با میراث‌فرهنگی و منابع طبیعی پس از چهار سال تلاش، اعلام کردند که احیای زیستی تنه آسیب‌دیده غیرممکن است.

بدنه باقی‌مانده از آتش‌سوزیِ به وقوع پیوسته در مهر ۱۴۰۰ به‌تدریج به‌طور کامل خشک شد. نگرانی‌های اهالی و مسئولین محلی در مورد احتمال سقوط تنه و خطر آتش‌سوزی دوباره، باعث خروج بقایا از محل طبیعی اولیه‌اش گردید.

وحید نواداد، معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی، اظهار داشت:

«این پدیده طبیعی که بین ۲۸۰ تا ۳۳۰ سال عمر دارد و در مهر ۱۴۰۰ دچار آتش‌سوزی شده بود، علی‌رغم بررسی‌ها و کوشش‌های کارشناسان در سال‌های بعد از حادثه نتوانست احیا شود و پس از خشک شدن کامل بدن باقی‌مانده، برای حفاظت و انجام بررسی‌های تخصصی به بقعه شیخ‌شهاب‌الدین اهری منتقل گردید.»

درخت زگلیک در آذر ۱۳۹۷ با شماره ۵۰۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و در سال‌های اخیر تحت نظارت یگان حفاظت از میراث‌فرهنگی قرار داشت. تا به‌امروز ۴۷ اثر طبیعی در آذربایجان‌شرقی به‌عنوان آثار ملی ثبت شده‌اند که بقایای این چنار کهنسال نیز به‌منظور انجام پژوهش‌های علمی و بررسی تاریخچه طبیعی منطقه در مکان جدید نگهداری خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.