کد خبر 734536
۱۴۰۵/۰۷/۳۰ ۲۰:۰۲

منادی به چالش کشید: علت عدم وجود بورس کالا در تبریز با این همه ظرفیت اقتصادی چیست؟

منادی مطرح کرد: چرا تبریز با این ظرفیت اقتصادی، بورس کالا ندارد؟
ساعت 24 - آذربایجان شرقی (ایسنا) - رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی در خصوص گسترش فعالیت‌های بورس کالا در تبریز، به مسئولین این حوزه اشاره کرد و پرسید: چه دلیلی دارد که با توجه به پتانسیل اقتصادی چشمگیر تبریز و قابلیت‌های وسیع بخش خصوصی در این شهر، بورس کالای متناسب با این ظرفیت‌ها در تبریز راه‌اندازی نشده است؟

علیرضا منادی در روز پنجشنبه ۳۰ مهرماه، در مراسم افتتاح بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی تبریز متافو، به پیشینه فرهنگی و تاریخی این شهر اشاره کرد و اظهار داشت: تبریز به‌عنوان شهر اولین‌ها شناخته می‌شود که نخستین مدرسه، نخستین شهرداری، نخستین کتابخانه و نخستین روزنامه در آن تأسیس شده است. یکی از ویژگی‌های بارز مردم آذربایجان، تلاش و قابلیت‌های بالای آن‌هاست که موجب بهره‌وری بالای آنان می‌شود.

منادی با تصریح این نکته که مفهوم بهره‌وری را می‌توان در نحوه مدیریت منابع در خانواده‌ها نیز مشاهده کرد، گفت: مادران ما در خانواده با وجود درآمد و حقوق اندک، زندگی را به‌خوبی اداره می‌کردند و این مصداق بارز بهره‌وری است. همچنین، یک‌سوم از رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده در برنامه‌های توسعه و پیشرفت کشور، از طریق افزایش بهره‌وری تأمین می‌شود.

وی به تأثیر مالکیت خصوصی بر افزایش بهره‌وری اشاره کرده و بیان داشت: در هر مکانی که مالکیت در اختیار بخش خصوصی باشد و افراد نسبت به اموال و دارایی‌های خود احساس مسئولیت کنند، بهره‌وری در آنجا به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. آذربایجان شرقی در این زمینه به‌عنوان یکی از استان‌های پیشگام در کشور شناخته می‌شود.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با مقایسه وضعیت اقتصادی آذربایجان شرقی و اصفهان، اظهار کرد: در اصفهان، شرکت‌های بزرگ دولتی متعددی فعالیت دارند، اما در آذربایجان شرقی، صنایع خصوصی سهم بیشتری دارند و بخش خصوصی این استان نسبت به دولت، سرمایه‌گذاری بیشتری انجام داده است.

وی در ادامه تصریح کرد: این مسئله نشان می‌دهد که مردم این استان با تلاش و استعداد خود، بار مهمی از توسعه اقتصادی را به‌دوش کشیده‌اند. بر همین اساس، حاکمیت باید ارزش و احترام به مردم و فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی را در نظر داشته باشد؛ چرا که این استان با تکیه بر ظرفیت‌های مردمی و سرمایه‌های بخش خصوصی خود، به جایگاه مهمی دست یافته است.

منادی همچنین به قانون جهش تولید دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات مجلس، تصویب این قانون در ۲۰ ماده است که هدف آن حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تسهیل فعالیت آن‌هاست و ظرفیت‌های چشم‌گیری برای توسعه فناوری در کشور فراهم می‌آورد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی بر اهمیت محتوای تخصصی در نمایشگاه‌ها تأکید کرد و افزود: تنها برگزاری نمایشگاه و معرفی شرکت‌ها کافی نیست. اگر نمایشگاه‌ها بخواهند به پیشرفت واقعی منجر شوند، باید فناوری‌های جدید و نوآوری‌های بنیادی معرفی شوند که با دستاوردهای قبلی تفاوت معناداری داشته باشند.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان باید قادر باشند تا دانش نوین، رشد و روش‌های فناورانه جدیدی را عرضه کنند. در صورت واقعی بودن وضعیت دانش‌بنیان و اتخاذ رویکرد نوآورانه، این شرکت‌ها قادر به ادامه فعالیت و حفظ جایگاه خود در بازار خواهند بود؛ در غیر این صورت، با چالش‌هایی در رقابت مواجه خواهند شد.

وی همچنین به لزوم همگام‌سازی با تحولات جهانی تأکید کرد و بیان داشت: شرکت‌ها باید مسیر رشد خود را با فناوری‌های روز و هوش مصنوعی ادامه دهند. قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز امکانات و ظرفیت‌های فراوانی برای تحقق این هدف دارد.

منادی در ادامه به بررسی موانع فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت و توضیح داد که این قانون برای رفع موانع موجود در حوزه‌های بانکی، بیمه‌ای، گمرکی و مالیاتی طراحی شده و سعی بر آن است که مشکلات موجود برطرف گردد.

وی افزود: زمانی که برای فعالیت شرکت‌ها فضایی قانونی ایجاد شده است، به هیچ‌وجه نباید در پاسخ به این سؤال که چرا انجام یک عمل امکان‌پذیر نیست، با سردرگمی مواجه شویم. هرگاه مشکلی در مسیر وجود داشته باشد، نیاز است که برای حل آن اقدام کرد و از کارخانه‌های قانونی موجود استفاده کرد.

وی همچنین به ظرفیت‌های غنی معدنی و اقتصادی آذربایجان شرقی اشاره کرده و گفت: این استان از امکانات معدنی بسیار زیادی برخوردار است و انتظار می‌رود که شرکت‌های بزرگ فعال در گرایش معدن و صنایع مرتبط در نمایشگاه‌های تخصصی استان مشارکت داشته باشند و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را به‌دقت مد نظر قرار دهند.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در صحبت با مسئولان استانی و ملی خاطرنشان کرد: چرا باید بخش عمده‌ای از امکانات و سرمایه‌گذاری‌ها تنها به یک شهر معطوف شود؟ آذربایجان شرقی دارای ظرفیت‌ها و استعدادهای لازم است و مردم و فعالان اقتصادی این منطقه باید از فرصت‌های برابر برای رشد و پیشرفت برخوردار باشند.

منادی به لزوم مشارکت بیشتر شرکت‌های بزرگ در رویدادهای اقتصادی استان اشاره کرد و افزود: شرکت‌هایی که از منابع و ظرفیت‌های اقتصادی کشور بهره می‌برند، باید مسئولیت‌پذیری نسبت به توسعه مناطق مختلف را در نظر گرفته و سهم خود را در ایجاد فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری ایفا کنند.

منادی همچنین به حضور محدود بورس کالا در نمایشگاه اشاره کرد و بیان داشت: باید حضور بورس کالا فراتر از اختصاص فضای کوچک به نمایشگاه باشد. انتظار می‌رود مسئولان این بخش از فرصت‌های موجود بهره برده و دامنه فعالیت و حضور خود را گسترش دهند.

وی تأکید کرد: نظر به جایگاه تبریز در اقتصاد کشور و قدرت بخش خصوصی آذربایجان شرقی، ضروری است که زمینه بهبود فعالیت بورس کالا در این شهر فراهم گردد تا فعالان اقتصادی استان بتوانند به شیوه‌ای مؤثرتر از ظرفیت‌های این بازار استفاده نمایند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.