کد خبر 741243
۱۴۰۵/۰۸/۰۸ ۱۱:۴۶

صندوق شورای عالی عتف، آماده ارائه حمایت از پروژه‌های بزرگ در حوزه آب و برق

صندوق شورای عالی عتف آماده حمایت از طرح‌های کلان صنعت آب و برق شد
ساعت 24 - در جلسه یکصد و هشتاد و دوم کمیسیون تخصصی انرژی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، امکان‌های صندوق شورا برای پشتیبانی از پروژه‌های کلان و هدفمند و همچنین روش‌های تقویت همکاری با وزارت نیرو مورد بررسی قرار گرفت.

به نقل از ایسنا، جلسه یکصد و هشتاد و دوم کمیسیون تخصصی انرژی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) با حضور دکتر پیمان صالحی، دبیرکل شورای عالی عتف و دکتر تابع‌جماعت، معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو، در ساختمان این وزارتخانه برگزار گردید. بررسی عملکرد شورای عالی عتف و برنامه‌های آتی آن، همچنین بحث در خصوص گزارش هزینه‌کرد اعتبارات پژوهشی وزارت نیرو، از جمله محورهای این نشست بود.

در این جلسه، دکتر پیمان صالحی گزارشی جامع از عملکرد شورا و برنامه‌های آتی آن ارائه نمود و با تأکید بر اهمیت این شورا در عرصه سیاستگذاری نظام علم، تحقیقات و فناوری، به تشریح مهمترین اقدامات زیرساختی انجام‌شده پرداخت. ساماندهی نظام پژوهش، از جمله فرآیند جذب و به‌کارگیری پژوهشگران پسادکتری، به‌ویژه در طرح‌های کاربردی و صنعتی در چارچوب برنامه هفتم توسعه، از جمله موضوعات مورد بحث شورا بود.

دبیرکل شورای عالی عتف همچنین به توسعه زیرساخت‌های اطلاعاتی و تبیین موقعیت سامانه «نان» (نظام ایده‌ها و نیازها) اشاره کرد و این سامانه را به‌عنوان ابزاری برای برقراری ارتباط هدفمند میان عرضه و تقاضای فناوری مورد بررسی قرار داد. وی با یادآوری اهمیت سامانه‌های ملی «سمات» و «ساتع»، افزود: این سامانه‌ها به منظور شفاف‌سازی هزینه‌های اعتبارات پژوهشی دستگاه‌های اجرایی و پایش سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی طراحی شده‌اند.

دکتر بهشتی، رئیس صندوق شورای عالی عتف، به بررسی ظرفیت‌های این صندوق برای حمایت مالی از پروژه‌های کلان و مأموریت‌محور پرداخت و به تصویب اساسنامه صندوق و تشکیل هیئت امنای آن اشاره کرد و از آمادگی این مجموعه جهت مشارکت در تأمین مالی پروژه‌های تحول‌آفرین به‌ویژه در حوزه انرژی خبر داد.

بهشتی همچنین بیان کرد که امکان انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان صندوق و دستگاه‌های اجرایی وجود دارد و گفت: به این طریق، می‌توان منابع اعتباری دستگاه‌ها را در صندوق به کار گرفت و زمینه لازم برای حمایت از طرح‌های پژوهشی و فناورانه را فراهم آورد.

در بخش دیگری از نشست، دکتر تابعد‌جماعت به رویکرد شورای عالی عتف ابراز خوشحالی نمود و بر ضرورت تقویت همکاری و هم‌افزایی وزارت نیرو با صندوق شورا تأکید کرد. او به ظرفیت‌های صنعت آب و برق کشور اشاره کرد و توان صندوق را فرصتی برای کمک به حل چالش‌های موجود در این بخش دانست و بهینه‌سازی مصرف انرژی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، و هوشمندسازی شبکه را از جمله محورهای همکاری‌های ممکن ذکر کرد.

معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو با تأکید بر اهمیت ارتباط میان علم، فناوری، صنعت و توسعه کشور، اعلام کرد: این وزارتخانه در پی توسعه پژوهش و فناوری در صنعت آب و برق با بهره‌گیری از امکاناتی چون پارک‌های علم و فناوری، کارخانه‌های نوآوری، مراکز رشد و صندوق پژوهش و فناوری نیرو است.

وی همچنین به روند رشد رتبه ایران در شاخص پیچیدگی اقتصادی اشاره کرد و تغییر رتبه از ۶۷ به ۴۸ و سپس ۳۶ را نشانه‌ای از پیشرفت در حوزه توسعه فناوری تلقی نمود.

تابع‌جماعت در ادامه به فعالیت‌های وزارت نیرو در شناسایی و انتشار نیازها و اولویت‌های تحقیقاتی اشاره کرد و اظهار داشت: اولویت‌های پژوهش و فناوری این وزارتخانه بر اساس سند اولویت‌های پژوهش و فناوری کشور برای سال‌های ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷، پس از جمع‌آوری نظرات و استعلامات لازم، در سامانه‌های «نان»، «ساتع»، و سامانه تحقیقات وزارت نیرو منتشر گردیده است.

طبق اعلام شورای عالی عتف، این اقدام طبق آیین‌نامه اجرایی بند «ث» تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ و آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات به انجام رسیده است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.