به نقل از ایسنا و بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی، معاون برق و انرژی این وزارتخانه، در نشست با مدیران و کارکنان صنعت برق، ضمن قدردانی از زحمات و پیگیری‌های همکاران شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای، اظهار کرد: صنعت برق علی‌رغم قرار گرفتن در شرایط سخت و مواجهه با چالش‌هایی که برآمده از جنگ است، توانست با تکیه بر اجرای طرح‌های توسعه‌ای، بالا بردن ظرفیت تولید و همچنین صیانت از پایداری شبکه، در تابستان امسال دستاوردهای چشمگیری به ثبت برساند.

وی ادامه داد: پرداختن به همه اقدامات انجام‌شده در تابستان امسال، به دلیل محدودیت فرصت سخن گفتن، امکان‌پذیر نیست؛ با این حال بخش قابل‌توجهی از این دستاوردها درست در همان دوره‌های دشوار و در دل چالش‌هایی مانند تأمین تجهیزات و قطعات و نیز مسائل مرتبط با روند فعالیت نیروگاه‌ها محقق شده است.

رجبی مشهدی با تاکید بر جایگاه اطلاع‌رسانی پیرامون خدمات صنعت برق گفت: مردم لازم است بدانند چه مقدار گسترده‌ای از کارها—از افتتاح و ورود پروژه‌ها به مدار بهره‌برداری تا تلاش برای حفظ پایداری شبکه—در شرایط پیچیده انجام شده است. در این میان، نگهداری و بهره‌برداری از بیش از یک میلیون کیلومتر شبکه برق، به‌ویژه زمانی که بیش از دو هزار نقطه از شبکه دچار آسیب شده بود، مسئولیتی سنگین و به‌هم‌پیوسته به شمار می‌رود.

افزایش ۲۴۵۰ مگاواتی ظرفیت جدید به مدار

معاون برق و انرژی وزارت نیرو در تشریح بخشی از اقدامات توسعه‌ای صنعت برق اعلام کرد: در نتیجه تلاش پیوسته و شبانه‌روزی همکاران، دو هزار و ۴۵۰ مگاوات ظرفیت تازه نیروگاهی وارد مدار شده است؛ از این مقدار، هفت واحد بخار به بهره‌برداری رسیده‌اند. به گفته وی، این واحدها در مجموع ظرفیت لازم برای صرفه‌جویی سالانه نزدیک به ۲.۶ میلیارد لیتر گازوئیل را فراهم می‌کنند.

وی در ادامه، با بیان اینکه حدود ۵۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌های موجود از مسیر بهسازی و ارتقای توان به ظرفیت عملی شبکه افزوده شده است، خاطرنشان کرد: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور نیز به حدود پنج هزار و ۸۰۰ مگاوات رسیده و تولید این نیروگاه‌ها در ساعات اوج بار، تا حدود سه هزار و ۵۰۰ مگاوات در مرکز کنترل و مدیریت شبکه قابل رصد و بهره‌برداری است.

رجبی مشهدی همچنین از راه‌اندازی و ورود نزدیک به ۲۶۰ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک به شبکه خبر داد و گفت: این رقم با توجه به هدف‌گذاری متوسط سالانه ۲۰۰ مگاوات در برنامه هفتم توسعه، عملکردی در حدود ۳۰ درصد فراتر از برنامه محسوب می‌شود.

ضرورت تداوم مدیریت مصرف

معاون برق و انرژی وزارت نیرو در تاکید بر اینکه مدیریت مصرف نباید به عنوان یک اقدام مقطعی تلقی شود، توضیح داد: انرژی و سوخت، منابعی نامحدود نیستند. از سوی دیگر، کاهش مصرف‌های غیرضروری در بسیاری از مواقع، نه‌تنها کم‌هزینه‌تر است، بلکه از نظر زمانی نیز می‌تواند سریع‌تر از راه‌اندازی ظرفیت جدید نیروگاهی نتیجه بدهد. هر گام کوچک در راستای کاهش مصرف، بالا بردن بهره‌وری و تضمین پایداری شبکه، در نهایت به شکل مستقیم به مردم و کشور خدمت می‌کند.

وی در ادامه، لزوم تمرکز بر کنترل مصرف‌های غیرمولد را یادآور شد و گفت: در صورتی که مصرف‌های بی‌نیاز و غیرضروری به‌صورت هدفمند مدیریت شوند، برق بیشتری در اختیار تولید و صنعت قرار می‌گیرد و در نتیجه امکان کاهش فشار و آسیب بر فعالیت‌های صنعتی نیز فراهم خواهد شد.

رجبی مشهدی با اشاره به ضرورت پیگیری مستمر و هوشمندانه مقابله با مصارف غیرمجاز و نیز استخراج غیرمجاز رمزارز، تاکید کرد: ساماندهی این موارد باید به نحوی صورت گیرد که امکان بازگشت آن‌ها به شکل پنهان و بدون قابلیت شناسایی مجدد وجود نداشته باشد. از همین رو، همراهی نهادهای مسئول و دستگاه‌های امنیتی در شناسایی و مهار مصارف غیرمجاز یک نیاز ضروری و تعیین‌کننده است.

معاون برق و انرژی وزارت نیرو در پایان نیز یادآور شد: تأمین سوخت نیروگاه‌ها، واردات برق و استفاده از ظرفیت تبادلات منطقه‌ای، در کنار توسعه تولید و مدیریت مصرف، به‌صورت هم‌زمان دنبال می‌شود تا ضمن عبور موفق از روزهای باقی‌مانده تابستان، آمادگی لازم برای تأمین برق پایدار در فصل زمستان نیز از پیش فراهم باشد.

انتهای پیام