طبق گزارش ایسنا، بهنام بخشی ـ سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران ـ با اشاره به مقایسه مصرف آب تهرانی‌ها در تابستان امسال و سال ۱۴۰۳ بیان کرد: در سال ۱۴۰۳، میزان مصرف آب در تهران در اوج خود به بیش از ۴ میلیون و ۵۰ هزار مترمکعب در طول یک روز رسید که این رقم معادل بیش از چهار میلیارد لیتر آب می‌باشد. اما در روزهای گرم مرداد امسال، اوج مصرف به ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار مترمکعب کاهش یافت، که معادل تقریباً یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون بطری نیم‌لیتری است.

وی تصریح کرد: این کاهش بدان معناست که علی‌رغم افزایش دما و روند افزایشی ساخت‌وساز در تهران، مردم به نیکویی در مدیریت مصرف آب همکاری نموده‌اند.

سخنگوی آبفای استان تهران خاطرنشان کرد که این کاهش مصرف صرفاً یک عدد نیست، بلکه شامل رفتار میلیون‌ها شهروند در تهران است که شیوه مصرف خود را تغییر داده‌اند و به‌کارگیری ابزارها کاهش دهنده مصرف نیز به تهران کمک شایانی در گذر از تابستان سخت کرده است.

بخشی به کاهش سرانه مصرف آب در تهران اشاره کرد که از حدود ۲۵۰ لیتر در سال ۱۴۰۳ به کمتر از ۱۸۰ لیتر در حال حاضر رسیده است: در شش ماه نخست سال ۱۴۰۵، صرفه‌جویی آب در تهران معادل حجم یک سد لتیان بوده است.

وی بر ضرورت تداوم مدیریت مصرف در سال آبی جدید تأکید کرد و گفت: اگرچه بارش‌های اوایل سال نوید امیدواری‌هایی را به همراه داشته است، اما سال آبی جدید در شرایطی آغاز می‌شود که ذخیره پنج سد تأمین کننده آب تهران نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری دارد و همچنان امیدوار به بارندگی‌های پیش‌رو هستیم.

سخنگوی آبفای استان تهران به ادامه وضعیت ذخیره سدهای پنج‌گانه نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: وضعیت نسبت به سال گذشته حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب بهبود یافته است، اما باید با آینده‌نگری به فکر روزهای پایانی پاییز و ادامه سال آبی باشیم.

بخشی تأکید کرد: «آب مایه ثروت‌آفرینی است»، زیرا آب سبب ساخت مدرسه‌ها و آبادانی شهرها می‌شود، اما در غیاب آن، زندگی دشوار خواهد بود؛ از این رو، حفظ آب به معنای حفظ امکان آبادانی و حیات آینده است و استفاده از تکنولوژی‌های کاهش مصرف همچنان اساسی است.

وی همچنین اظهار داشت که تقریباً ۵۰ درصد از مردم تهران تحت عنوان خوش‌مصرف‌ها قرار دارند و از تمامی شهروندان تهرانی که در این مدت همکاری داشته‌اند، قدردانی کرد. او در قالب پویش «تهرانی‌ها متشکریم» از خانوارهایی که الگوی مصرف ۱۲ هزار لیتر در ماه را رعایت می‌کنند، تقدیر به عمل آورد و از مصروف‌ها و کم‌مصرف‌ها خواست تا به این همکاری اجتماعی بپیوندند.

سخنگوی آبفای استان تهران ابراز امیدواری کرد که با تداوم پشتیبانی شهروندان، سرانه مصرف آب در تهران به هدف ۱۳۰ لیتر در روز برسد و با استمرار بارندگی‌ها، منابع آبی تهران نیز به بهبود دست یابند.

بخشی در ادامه با اشاره به برگزاری مراسم «زنگ آب، ایثار و شهادت» همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید و سال آبی ۱۴۰۵-۱۴۰۶، هدف از این برنامه را پیوند فرهنگ ایثار با فرهنگ صحیح مصرف برشمرد و گفت: هر کسی که برای آینده مردم و حفاظت از آینده فرزندان این سرزمین گامی بردارد، در واقع نوعی ایثار را انجام می‌دهد.

وی افزود: هدف از اجرای این مراسم صرفاً برگزاری یک رویداد نمادین نیست، بلکه مستلزم بنیانی برای یک اقدام بنیادین است و سعی داریم تا موضوع آب از یک مسئله صرفاً تخصصی و مدیریتی فراتر رفته و به یک درس و فرهنگ اجتماعی تبدیل شود؛ به گونه‌ای که دانش‌آموزان از سال‌های اولیه تحصیل با اهمیت حفظ منابع آب و لزوم مصرف صحیح آن آشنا شوند.

بخشی در خصوص شعار «آب بهتر است یا ثروت؟» گفت: دانش‌آموزان در زمینه این موضوع انشا نوشتند و تأکید کردند که بدون آب نمی‌توان ثروتی به وجود آورد و حتی با بیشترین ثروت نیز نمی‌توان آینده را تأمین نمود، مگر آنکه آب و ثروت در کنار یکدیگر قرار گیرند.

وی گوشزد کرد که ایثار فقط محدود به میادین دفاعی نمی‌شود و امروز جهاد در جهت صرفه‌جویی، حرکت به سوی مصرف عادلانه و پرهیز از اسراف هم می‌تواند جلوه‌ای از مسئولیت‌پذیری و ایثار برای حفاظت از آینده باشد.

بخشی همچنین از همکاری آموزش و پرورش و پلیس راهور برای ترویج فرهنگ و اصلاح رفتارهای اجتماعی در حوزه آب خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با حمایت آموزش و پرورش، پلیس راهور و آبفای تهران، خانواده‌ها و دانش‌آموزان را به سمتی هدایت کنند که حفظ این منبع حیاتی و مصرف صحیح آن به بخشی از رفتار اجتماعی تبدیل گردد.

سخنگوی آبفای استان تهران در پایان با تأکید بر نقش معلمان و دانش‌آموزان در نهادینه شدن فرهنگ مصرف بهینه آب، ابراز امیدواری کرد که این همکاری اجتماعی ادامه داشته باشد و تهران با بارش‌های آینده، از وضعیت بهتری در منابع آبی برخوردار شود.

انتهای پیام