کد خبر 699389
۱۴۰۵/۰۶/۲۳ ۰۱:۰۹

۳ درصد مشترکان غیرصرفه‌جو در مقایسه با ۴۸ درصد مشترکان بهینه مصرف آب

ساعت 24 - نماینده شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به نسبت ۴۸ درصدی مشترکان بهینه مصرف و وجود ۳ درصد مشترک غیرصرفه‌جو در این استان، بر لزوم تغییر الگوی مصرف در میان مشترکان پرمصرف و غیرصرفه‌جو تأکید نمود.
۳ درصد بدمصرف در برابر ۴۸ درصد خوش‌مصرف مشترک آب
باشگاه خبرنگاران جوان - به نقل از «بهنام بخشی»، سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران، با تأکید بر تداوم شش سال خشکسالی و تأثیرات آن بر منابع آبی سطحی و زیرزمینی، بیان کرد: یک بارندگی به تنهایی نمی‌تواند اثرات ناشی از این شش سال خشکسالی را جبران کند و به گرانی منابع آبی در تهران که همچنان تحت تأثیر این شرایط قرار دارد، نیاز به اقدامات فنی و جهادی جهت تأمین و توزیع آب، همراه با همکاری مشترکان در مدیریت مصرف، ضروری است.
بخشی در رابطه با وضعیت متفاوت ذخایر سدهای استان اظهار داشت: در حالی که سد کرج (امیرکبیر) از شرایط بهتری برخوردار است، سدهای لار و ماملو وضعیت مطلوبی ندارند و تأثیرات خشکسالی فراتر از کاهش میزان ذخایر سدها رفته و منابع آب زیرزمینی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
وی درباره پیش‌بینی بارندگی‌های آینده افزود: بارش‌ها همچنان در محدوده پیش‌بینی شده قرار دارند و حتی اگر این بارش‌ها محقق شوند، نمی‌توان انتظار داشت که یک بارندگی به سرعت سدهای تهران را پر کند؛ به‌عبارتی، «با یک گل بهار نمی‌شود» و بهبود شرایط منابع آبی نیازمند استمرار بارش‌ها و گذر زمان است.
سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران در ادامه با اشاره به وضعیت منابع آب زیرزمینی عنوان کرد: در برخی از مناطق تهران عمق چاه‌ها به حدود ۳۰۰ متر افزایش یافته است؛ بنابراین، مدیریت مصرف و حرکت به سمت استفاده هوشمندانه و عادلانه از آب، همچنان یکی از اولویت‌های اصلی در شرایط کنونی محسوب می‌شود.
بخشی همچنین هدف‌گذاری مصرف سرانه آب را معادل ۱۳۰ لیتر به ازای هر فرد در هر شبانه‌روز مطرح کرد و گفت: هر چه بیشتر بتوانیم مردم و رسانه‌ها را به سمت مدیریت مصرف و رعایت الگوی مصرف هدایت کنیم، احتمال بهبود شرایط منابع آب در تهران نیز افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص وضعیت هدررفت آب در شبکه توزیع تهران اظهار داشت: در سال‌های اخیر با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و اجرای اقدامات فنی، این هدررفت به طرز قابل توجهی کاهش یافته است.
بخشی با ذکر وسعت شبکه توزیع آب تهران گفت: این شبکه بیش از ۲۲ هزار کیلومتر طول دارد و هدررفت واقعی آب در آن به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته که این میزان به استانداردهای الگو نزدیک است.
وی تصریح کرد: در شرایط کنونی، مسئله اساسی در مدیریت آب، ناترازی میان منابع و مصارف است و مدیریت مصرف مشترکان باید هم‌زمان با اقدامات فنی صورت گرفته در شبکه دنبال شود.
بخشی در ادامه در خصوص هدررفت در بخش‌های مختلف گفت: در سال‌های اخیر با اقداماتی در حوزه کشاورزی، از جمله افزایش راندمان کشت و تغییر الگوی کشت، تحولات مثبتی در حال روی دادن است و این موضوع در مورد منابع آبی کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی با تمرکز بر وضعیت مصرف مشترکان در تهران خاطرنشان کرد: در کنار اقداماتی که برای کنترل هدررفت شبکه انجام شده، هنوز هم در برخی مناطق تهران مشترکان پرمصرف و بدمصرف وجود دارند.
بخشی تأکید کرد: اصلاح الگوی مصرف توسط این مشترکان و استفاده از تجهیزات کاهنده می‌تواند میزان مصرف را به سطح خوش‌مصرفی نزدیک کند؛ این اقدام نه تنها در مدیریت منابع آب و رعایت حقوق سایر شهروندان مؤثر است، بلکه هزینه‌های خانوارها را نیز کاهش می‌دهد.
سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه ۴۸ درصد مشترکان در دسته خوش‌مصرف‌ها قرار دارند، اظهار داشت: رعایت الگوی مصرف توسط سایر مشترکان نیز امری حیاتی است و نمی‌توان با پرداخت هزینه آب، مصرف غیرمنطقی را توجیه کرد.
منبع: آبفای تهران

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.