رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 326263

خواص ماهی سالمون / خواص درمانی ماهی سالمون

ماهی سالمون / خواص درمانی ماهی سالمون/ توصیه‌ها ی مصرف سالمون / گروه خون و سالمون

h2>ماهی سالمون

سالمون (Salmon) یا ماهی آزاد دریای شمال در رده آزادماهیان قرار دارد و نوعی ماهی روغنی است. گوشت آن سفت و پرچرب بوده و چربی در تمام قسمت‌های گوشت پراکنده است. آزادماهی‌ها به طور معمول در آب‌های شیرین به دنیا می‌ آیند، سپس به اقیانوس‌ها رفته و برای تخم‌گذاری دوباره به آب های شیرین باز می‌ گردند.

تحقیقات نشان داده‌است که آنها برای تخم گذاری به نقطه‌ای که در آن متولد شده‌اند باز می‌گردند.

ماهی سالمون از دسته ماهی های آزاد محسوب می شود. کم کالری ولی سرشار از پروتئین، اسید چرب امگا3، کلسترول مفید و ریز مغذی هایی نظیر ید، فسفر، کلسیم، سدیم، پتاسیم، سلنیوم، آهن، ویتامین آ، ب، د می باشد.

چربی های ماهی به طور کلی از نوع غیر اشباع می باشد و مقدار چربی اشباع در آن ناچیز است. همچنین ماهی سالمون حاوی مقادیر بسیاری اسید چرب امگا 3 می باشد که مصرف 113 گرم از این ماهی 87% نیاز روزانه بدن به این ماده‌ی ارزشمند را تامین می‌کند که بدن قادر به تولید آن نیست.

این اسید چرب ضروری در سلامت پوست (حفاظت در مقابل اشعه UV) و عملکرد بهتر و قوی‌تر قلب نقش حیاتی دارد.

به عنوان مثال از بروز سکته ی قلبی، لخته شدن خون درون رگ ها و ریتم های نامنظم قلب جلوگیری می کند. همچنین بنابر مطالعات انجام شده سطح استرس فرد را کاهش می‌دهد.

خواص ماهی سالمون

خواص درمانی ماهی سالمون

ـ گوشت سالمون به دلیل وجود برخی رنگدانه‌های کارتنوییدی به این رنگ گرایش یافته است. این رنگدانه‌ها، آنتی‌اکسیدان‌های قوی و فعالی هستند که با ورود به بدن موجب رشد و سلامت سلول و بافت‌های بدن شده و با جذب رادیکال‌های آزاد مضر که بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی در بدن ایجاد می‌شوند از تخریب و تکثیر بیش از حد سلول و ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند. مصرف این ماهی به خصوص برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه توصیه می‌شود.

ـ سالمون سرشار از ماده‌ای معدنی به نام سلنیوم است. سلنیوم این ماهی از ماهی تن و هرینگ بالاتر بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونت‌ها را کاهش داده و مهم‌ترین ماده معدنی برای باروری نطفه در مردان جوان است.

ـ سالمون به دلیل داشتن امگاـ۳ قابل جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهایمفصلی و روماتیسمی دارد. این اسید چرب ضروری با گشاد کردن عروق خونی و ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون خطر بروزحمله قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

ـ این ماهی یکی از بهترین منابع غیرلبنی ویتامین D است. میزان ویتامین D آن از دیگر ماهی‌ها بالاتر و به جذب کلسیم و رسوب مواد معدنی به داخل سیستم اسکلتی کمک می‌کند. ویتامین B۱۲ آن کم‌خونی همراه با عوارض عصبی را التیام‌ بخشیده و میزان ید آن که از میگو، گوشت قرمز و مرغ بیشتر است، برای سنتز(تولید) هورمون‌های تیروئیدی نافع است.

• برای سلامت قلب و عروق مفید است.

• برای کاهش استرس مفید است.

• سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

• برای پیشگیری و کنترل فشارخون بالا مفید است.

• عملکرد مغز را تقویت می‌کند.

• از پوست در مقابل اشعه UV محافظت می‌کند.

ماهی سالمون کم کالری بوده و مقدار چربی‌های اشباع شده در آن ناچیز است ولی سرشار از پروتئین است. امگا 3ها چربی‌های مفید و سالمی هستند که بدن قادر به تولید آن نیست.

این اسیدهای چرب ضروری مسئولیت محافظت از پوست، تقویت عملکرد قلب و افزایش سلامتی قلب را بر عهده دارند.

113 گرم از این ماهی 87 درصد از نیاز روزانه بدن به امگا3 را تامین می‌کند و این مقدار فراوان، اثرات بسیار مفیدی برای سیستم قلب و عروق خواهند گذاشت؛ از بروز حملات قلبی، ریتم‌های نامنظم قلب، لخته شدن خون درون رگ‌ها پیشگیری کرده و مقدار کلسترول بد را نیز کاهش می‌دهد.

علاوه بر موارد ذکر شده، تحقیقات نشان داده مصرف اسیدهای چرب امگا 3 مقداراسترس را در فرد به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد.

توصیه‌ها ی مصرف سالمون

برخی از انواع سالمون حاوی سطوحی از جیوه هستند، اما در کل سطح جیوه در این ماهی پایین یا همسان با ماهی‌های دیگر است.

به دلیل آنکه سالمون یکی از پرچرب ترین انواع ماهی هاست، برای اشخاصی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب نیست.

میزان سدیم این ماهی در مقایسه با آبزیان دیگر درصدی بالاتر بوده و بیماران مبتلا به پرفشاری خون باید در مصرف آن محتاط باشند.

گروه خون و سالمون

مصرف این ماهی برای دارندگان هر چهار گروه خونی OABAB مفید می باشد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها