رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 627953

اعتماد جراحان ایرانی به ربات‌های جراح

ساعت 24 - محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بعد از ۱۲ سال تحقیق و توسعه به نسل‌های پیشرفته جراحی دست یافتند و به گفته آن‌ها مهمترین دستاورد این محصولات، اعتماد جامعه جراحان ایرانی به این سیستم‌ها است و بعد از آن کاهش هزینه‌های درمان و نظام سلامت از دیگر قابلیت‌های این ربات‌ها است.

دکتر ابراهیم نجف‌زاده، مدیر توسعه کسب‌وکار این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، آغاز فعالیت این شرکت را از سال ۸۵ اظهار کرد و گفت: در آن زمان تحریم‌هایی علیه ایران حتی برای تجهیزات های‌تک مانند دستگاه‌های نویگیشن جراحی اعمال شد و بر این اساس ما تصمیم گرفتیم این نوع دستگاه‌ها را در داخل کشور تولید کنیم و بعد از ۵ سال تحقیق و توسعه این سامانه را توسعه داده و به تولید نهایی رساندیم و در سال ۹۰ اولین نمونه از دستگاه جراح هوشمند را پیاده‌سازی کردیم و در اختیار ۸ مرکز پزشکی قرار دادیم.

وی با بیان اینکه طی ۱۲ سالی که در این زمینه فعال بودیم، انواع مختلفی از دستگاه‌های نویگیشن را توسعه دادیم و در حال حاضر مورد استفاده در مراکز مختلف پزشکی قرار گرفته است، اظهار کرد: البته نهادینه‌سازی فناوری پیشرفته‌ای مانند سامانه جراحی در کشور کار ساده‌ای نبود؛ چرا که در ابتدای کار تنها دو جراح حاضر شدند از این سامانه استفاده کنند که این دو جراح دوره فلوشیپ خود را در کشور امریکا گذرانده بودند و با بازگشت به کشور آمادگی خود را برای بهره‌گیری از سامانه نوین جراحی اعلام کردند.

نجف‌زاده با تاکید بر اینکه اما اکنون بیش از ۱۷۰ جراح با این شرکت همکاری دارند و این سیستم در بیش از ۹۵ بیمارستان در حال بهره‌برداری است و در بیش از ۱۰ هزار جراحی از آن استفاده شده است، یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۵۵ دستگاه از این سامانه در بیمارستان‌ها نصب شده است و برخی از بیمارستان‌هایی که توانایی خرید این دستگاه را نداشتند، به صورت اجاره برای جراحی‌های خود استفاده کردند. این سامانه در گام نخست در حوزه‌های جراحی گوش و حلق و بینی و جراحی قاعده جمجمه بوده و این روش برای جراحی مغز و اعصاب توسعه یافت.

به گفته وی، بعد از آن کاربرد این دستگاه جراح هوشمند به جراحی ستون فقرات تسری داده شد، ادامه داد: جراحی فک و صورت برای جای‌گذاری‌های ایمپلنت در بازسازی استخوان فک و صورت از دیگر کاربردهای توسعه‌ای این ربات است و محققان این شرکت اخیرا روی سامانه‌های هوشمند در حوزه ارتوپدی وارد شده‌اند و نمونه جدیدی از سامانه هوشمند جراحی در حوزه ارتوپدی به تولید رسیده است. این نسل از سامانه برای پیچ‌گذاری روی مهره‌های ستون فقرات کاربرد دارد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها