رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 631067

نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده مشخص شد

نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال 1403 از عدد 9 درصد در سالهای قبل به ۱۰ درصد رسید.

بر اساس بند «ر» تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ و برای تامین منابع متناسب سازی حقوق بازنشستگان، نرخ مالیات بر ارزش افزوده امسال با یک درصد افزایش به ۱۰ درصد افزایش یافت.

نمایندگان در جریان رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۳ برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری، لشگری و صندوق فولاد، نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده ۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ به میزان یک واحد درصد (از ۹ درصد به ۱۰ درصد) افزایش یافته است.

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

مالیات بر ارزش‌افزوده یکی از گسترده‌ترین سیستم‌های مالیاتی در سطح جهان است که بر اساس ارزش‌افزوده به کالاها و خدمات اعمال می‌شود.

به‌ زبان ساده‌تر، مالیات بر ارزش‌افزوده همان ارزشی است که در طول فرآیند تولید، به مواد اولیه محصول یا خدمات اضافه می‌شود. مالیات ارزش افزوده به‌عنوان یک مالیات غیرمستقیم در نظر گرفته می‌شود، چون بر اساس مصرف و خرید افراد تعیین شده و به طور مستقیم از درآمد افراد کسر نمی‌شود.

انواع مالیات بر ارزش افزوده

 از نوع تولیدی  

از نوع درآمدی

 از نوع مصرف

یک تصور اشتباه درباره VAT (مالیات بر ارزش‌افزوده) این است که این مالیات ، فقط مخصوص مصرف کننده است. در حالی که تولید کننده کالا یا خدمات هم باید VAT پرداخت کند و این، تفاوت مالیات بر ارزش افزوده‌ای است که در زمان خرید به فروشنده داده و مالیات بر ارزش افزوده‌ای است که در هنگام فروش به مصرف کننده، دریافت کرده‌اند، VAT را پرداخت کنند. اگر شما تولید کننده کالا یا خدمات در مناطق ویژه اقتصادی باشید، از پرداخت VAT معاف هستید. مشروط بر آن که مبادلات در محدوده منطقه ویژه باشد.

سیستم‌های مالیاتی در کشور به سمت فناورانه شدن پیش می‌رود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۳ هجری شمسی، ادارات مالیاتی ، نسبت به صدور اظهارنامه الکترونیکی برای مودیان اقدام کنند و نیاز به ارائه خود اظهاری مالیاتی نباشد. صندوق‌های مکانیزه فروش، خود مصداقی از این واقعیت پیش رو می‌باشد.

در اقتصاد‌های پیشرفته، هر فردی چه حقیقی و چه حقوقی، مصرف بیش تری دارد، مالیات بیش تری پرداخت می‌کند و هر فردی، تولید بیش تر دارد، مالیات کم تری پرداخت می‌کند. این ادبیات اقتصاد توسعه محور بوده و به نظر می‌رسد ایران در عصر اقتصاد مقاومتی، می‌بایست در این مسیر گام بردارد و سیاست‌های مالیاتی و زیرساخت‌های فناورانه تحقق درآمد‌های مالیاتی را شفاف تر کند.

در گزارش امروز، شما با همه آن چه درباره مالیات بر ارزش افزوده نیاز دارید، آشنا خواهید شد. اگر شما هم در این باره با سوالی روبرو شدید، نظرات خود را از طریق بخش کامنت یا کانال‌های ما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. توجه کنید که هر سوالی درباره مالیات دارید، سامانه ۱۵۲۶ پاسخگو خواهد بود و این شرکت نیز در ساعات اداری، خدمات مشاوره کلیه فعالیت‌های حسابداری، بیمه و مالیات و ثبت پرونده مالیاتی و پیگیری نیازهای اطلاعاتی مشمولان در سراسر کشور را انجام خواهد داد.

 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها