رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 632523

لزوم برچیده شدن نگاه امنیتی حکومت به مسائل صنفی

ساعت 24 -نشست «سرکوب مزد ‌و هم‌اندیشی مزد ۱۴۰۳» با حضور جمعی از فعالان کارگری و صاحب‌نظران عصر روز دوشنبه در محل مجتمع فرهنگی یادمان شهدای سرچشمه و به همت تحریریه مجله نامه جمهور برگزار شد.

روح‌الله ایزدخواه»، نماینده تهران در مجلس، در پایان این نشست اظهار کرد:  مطالبه مزدی ۱۴۰۳ و کارزار آن حرکت مثبتی بود که امید را به کارگران بازگرداند.  فعالان کارگری همچنان پویا و فعال هستند و امیدواریم در مجلس بعدی اصلاح رویه صورت گیرد. وی افزود: نگاه ما در اقتصاد محوریت مردم در اقتصاد کشور است زیرا مردم موضوع اقتصاد ما هستند.  هزینه‌های دولت، خصوصی‌سازی و مسائلی از این دست باید فرع اقتصاد باشد و صدر اقتصاد ما باید معیشت مردم باشد.   ایزدخواه با تاکید بر حق تشکل‌یابی کارگران به عنوان موتور محرک حق‌خواهی آنان گفت: منظور ما از مشارکت مردمی در اقتصاد، گسترش تعاونی‌های بزرگ است. ما مخالف سرمایه‌داری هستیم و آن را اتفاقا ضد رشد و توسعه می‌دانیم. میانبر ما در این راه مساله کارگری است.وی با انتقاد از طرح مولدسازی در دولت سیزدهم گفت: تجربه مولدسازی مانند تجربه خصوصی‌سازی و واگذاری‌های غیرمردمی را قبلا دیدیم. باید جنبشی همه‌جانبه در دفاع از کارگران ایجاد شود و درب مجلس به سوی فعالان کارگری باز شود.   ایزدخواه با بیان اینکه رهبری موافق حرکت مطالبه‌گرانه کارگری هستند، اظهار کرد: باید بتوانیم در مسائلی مثل اصلاح قانون کار به نفع کارگران و حمایت از جامعه کارگری در سیاست‌های اقتصادی، بدون هیچ تهدید امنیتی امکان بروز و ظهور و مشارکت به کارگران بدهیم.

در ادامه نشست «میثم ظهوریان» نماینده منتخب مشهد در انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: مزد کارگران ما تمامی اقشار و حتی کارفرمایان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وی افزود: مطالعات زیادی داریم که نشان می‌دهد افزایش نرخ دستمزد ربطی به افزایش نرخ تورم ندارد.  مزد کارگر باعث خرید بیشتر کالاهای مصرفی می‌شود و باعث کنز پول در مستغلات، طلا و ارز نمی‌شود و اقتصاد کشور از این ناحیه نفع می‌برد. ظهوریان تاکید کرد: سرکوب حقوق کارمندان نیز باعث شده ظرفیت پرسنلی دولت نیز کاهش یابد چون دولت در مورد کارمندان نیز مانند کارگران برخورد می‌کند.  این اقشار توان تشکل‌یابی ندارند و نظام بازنشستگی ما نیز به همین دلیل دچار بحران است زیرا مشکل اصلی که عدم سرمایه‌گذاری درست صندوق‌ها و دادن بدهی آن‌هاست را در نظر نمی‌گیریم و مساله کم‌اهمیت سن بازنشستگی را پررنگ می‌کنیم. میرغفاری: فعالیت تشکلی کارگران به دلیل همین عدم امنیت شغلی و خطرات فعالیت در تشکل‌ها دشوار شده و مزد تعیین شده کفاف معیشت 10 روز نخست زندگی یک کارگر در ماه را می‌دهد. عبدالله درویشی»، نماینده کارگران اخراجی گروه ملی فولاد ایران، نیز در این نشست گفت: دهک‌های پایین جامعه و کارگران بیشترین تاثیر را از گرانی‌ ارز، تورم و تحریم تحمل می‌کنند.  

این فعال کارگری بیان کرد: دولت حاضر نیست مزد را متناسب با تورم افزایش دهد در صورتی‌که با این تورم باید هر ماه مزد افزایش یابد.  دولت به خاطر بدهی خود به کارگران از سال گذشته باید ۸۶درصد افزایش دستمزد می‌داد تا به قدرت خرید سال ۱۴۰۱ برسیم. وی افزود: من از خوزستان با حدود یک میلیون نفر کارگر صنعتی می‌آیم، خوزستانی که ۳۳هزار پرونده دعوی میان کارفرما و کارگر دارد.  گروه ملی فولاد اهواز یکی‌ از قدیمی‌ترین مجموعه‌های فولاد کشور است و تحت فشار مشکلات ناشی از مدیریت مدیران بانک ملی، طی یک دهه گذشته دچار مشکل شده است. درویشی تصریح کرد: سال گذشته بحث طبقه‌بندی مشاغل را مطرح کردیم و تجمعاتی داشتیم. ما در اعتراضات خود تولید را هم تعطیل نکردیم. با این حال تحت فشارهای قضایی و امنیتی و فشار شرکت برای اخراج کارگران بودیم. اگر ما چیزی بیش از مجموعه اکسین و فولاد خوزستان می‌خواستیم، اتهام زیاده‌خواهی به ما درست بود اما ما هیچ چیز بیش از قانون که اتفاقا کمتر از هم‌صنفی‌های فولادی ما بود، نخواستیم. ظهوریان: افزایش نرخ دستمزد ربطی به افزایش نرخ تورم ندارد.  مزد کارگر باعث خرید بیشتر کالاهای مصرفی می‌شود و باعث کنز پول در مستغلات، طلا و ارز نمی‌شود و اقتصاد کشور از این ناحیه نفع می‌برد. کارگر اخراجی گروه ملی فولاد افزود: روز ۲۸ اسفند سال قبل مدیرعامل منتصب بانک ملی تصمیم گرفت که برخلاف صورتجلسه قبلی، جمعی از کارگران را که در اعتراضات شرکت کرده بودند با قرارداد یک‌ماهه تهدید کند و کسانی قرارداد یک ماهه را نپذیرفتند، اخراج کرده و کارت‌هایشان را بست. روزنامه توسعه ایرانی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها