راهی جز صلح با آمریکا نمانده است
ساعت 24 - اکنون مشخص میشود فشار حداکثری همراه با مذاکره سیاست ترامپ در مورد ایران است و در خواست اسراییل نادیه گرفته میشود و همچنین مقاماتی که در دولت خواهان حمله نظامی هستند از سوی ترامپ برکنار میشوند

ایران بارها اعلام کرده بود به خاطر فشار حداکثری امریکا حاضر به مذاکره نیست لیکن نباید شک نمود تمام علامتهای اولیه ناشی از مذاکره در ایران در امریکا پایش شده است یعنی رمانی که مذاکره اغاز شد علمتهای اقتصادی مثبت نظیر کاهش نرخهای ارز در حد ۲۵درصد وافزایش شاخص بورس نشان داد که مشکل کشور برای رهایی از تورم لجام گسیخته جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی دسترسی به رشد ناخالص داخلی درگرو حل موضوع هستهای و رفع تحربم ها ودر گام بعدی اقدام به عادی سازی روابط بین ایران وامریکا است.
درگامهای بعدی مورد نظر است امتیازی که اکنون امریکا از اوکراین اخذ نموده را میتوان نشانهای از خواست امریکا در مراحل بعدی از ایران باشد. سیاست نه جنگ ونه مذاکره با اعاز مذاکرات ایران وامریکا کنار گذاشته شد مگر آنکه با دستور جدید ترامپ از سوی حاکمیت ملغی شود در غیر این صورت ممکن است سیاست نه جنگ ونه سازش جایگزین شود.
لیکن این سیاست با توجه به رویکرد ترامپ پاسخ نخواهد داد چند ماه پیش رو یکی از حساس ترین دوران تاریخ کشورمان میباشد که با سیاستهای گذشته کشور قابل ادامه نخواهد بود ودور از ذهن نیست که سیاست امریکا نتیجه اش فشار حداکثری به مردم ایران است نه حاکمیت ودولت.همانگونه که ظریف بارها اعلام کرده است تحریم ها را مردم متحمل میشوند وسیاست جدید امریکا نهایتا رودر رویی مردم با نظام را پیگیری میکند ویا امتیاز گیری حد اکثری را که مهمترین ان موضوع هستهای است.
درایت وبهر برداری از نخبگان کشور در کنار مذاکره کنندگان وادامه مذاکرات علیرغم فشار حد اکثری تنها راه نجات از بن بستی است که سالیان طولانی علیرغم فرصت هایی که دردسترس بوده از دست رفته است. تمام رویکرهای گذشته سیاست خارجی برملا شده وبه تدریج از کارایی خارج شده است نظیر نیروهای نیابتی و سیاستهای تاخیری و به دست آوردن برخی از اهرمهای قدرت نظیر نظیر غنی سازی ۶۰درصدی وتهدبد به تغییر رویکرد در مورد برنامه هستهای که از سوی برخی از مقامات نظام اعلام شده است.
دراین مقطع شاید چارهای جز ادامه مذاکرت وتیم مجرب مذاکره کننده وپذیرش حل موضوع هستهای که قادر باشد با کمترین امتیاز آن را حل وفصل کند وسپس درراه عادی سازی روابط با امریکا در مراحل بعدی باشد وجود نداشته باشد در غیر اینصورت ممکن است کشور از داخل با بحران مواجه شود ویا تحمیل جنگ از خارجکشور به راهبر جدید نیاز مند است باید امیدوار بود که حاکمبت به این جمع بندی رسیده باشد.
علی ماجدی - دیپلمات سابق - منبع -هاما
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.