دلیل توقف تولید 100 هزار بشکه نفت درروز
ساعت 24 - مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با تاکید بر اینکه توقف تولید ۱۰۰ هزار بشکهای از میدان ابوذر از آذر ۱۴۰۳ و بازگشت بیش از ۳۰ درصدی تولید این میدان در شرایط فعلی، تصمیمی آگاهانه و داوطلبانه بوده است تا از مقدار آلودگی زیستمحیطی کاسته شود، بیان کرد: میدان ابوذر یک میدان مستقل به شمار میرود و این توقف تولید، عدمالنفعی برای ایران به همراه ندارد.
به گزارش ایلنا ازوزارت نفت، سکوی ابوذر بهعنوان یکی از مهمترین سکوهای تولید نفت ایران در خلیج فارس است. تا پیش از این، روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت از قلب سکوی ابوذر تولید و با خط لولهای ۲۴ اینچی به جزیره خارک منتقل میشد. خط لولهای که به دلایل مختلف از طول عمر بالا گرفته تا عدم مراقبتهای به موقع، بیشتر شبیه آبکشی بود که هر بار نفت از یکی از سوراخهای آن بیرون میزد و به دریا میریخت. نشت نفت و سوراخهای بیشمار این خط لوله ۲۴ اینچی سرانجام سبب شد تا استفاده از آن برای انتقال نفت تولیدی از سکوی ابوذر به جزیره خارک غیرممکن شود.
خط لوله ۲۴ اینچی انتقال نفت سال ۱۴۰۰ از مدار خارج شد و تصمیم مدیران وقت شرکت نفت فلات قاره بر آن شد تا به جای آن از خط لوله ۲۶ اینچی که برای انتقال گاز همراه نفت احداث شده بود، استفاده شود. تصمیم که از سر اجبار برای حفظ تولید نفت از یک مخزن مستقل گرفته شد اما فقط ۱۸ ماه زمان لازم بود تا سرنوشت این مار ۲۶ اینچی ۷۴ کیلومتری در بستر دریا را به سرنوشتی مشابه رفیق ۲۴ اینچی آن تبدیل کند.
نخستین نشتی از خط لوله ۲۶ اینچی به تاریخ ۳۱ مرداد سال ۱۴۰۲ ثبت شد و این در حالی بود که این خط لوله از ۱۶ اسفند سال ۱۴۰۰ برای انتقال نفت تغییر کاربری داده بود. .
این در شرایطی بود که در آن زمان در مواقعی تا ۱۰ برابر بیشتر از مواد امحاکننده نفتی برای از بینبردن لکههای ناشی از نشت نفت در این شرکت استفاده شده بود تا سرپوشی بر سوراخهای مکرر خط لوله و آلودگیهای زیست محیطی باشد. با روی کار آمدن دولت چهاردهم و به فاصله چند ماه، بحران استفاده از این خط لوله و ادامه در مداربودن آن خودنمایی کرد. به گفته مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره، از آنجا که میدان ابوذر، میدان مستقل ایرانی است و همسایهای در آن شراکت ندارد.
بر اساس اختیار و البته با توجه به ملاحظات زیست محیطی، تصمیم بر توقف استفاده از این خط لوله تا زمان تعمیر کامل آن گرفته شد. در کنار آن نیز، در همین دولت ساخت خط لوله جدید ۲۰ اینچی که از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و قرار بود ظرف ۲ سال و در سال ۱۴۰۳ به پایان برسد تا پایداری تولید از میدان ابوذر در سالهای آینده تضمین شود.
ا
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.