تخلف بانک گردشگری
ساعت 24 - بانکها قرار بود واسطهگران مالی باشند، نه مالکان املاک. باوجود هشدارهای مکرر و الزام قانونی برای ترک بنگاهداری، بررسی عملکرد بانک گردشگری نشان میدهد این بانک با ارائه اطلاعات تحریفشده، ارزش داراییهای ملکی خود را غیرواقعی ثبت کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ در شرایطی که بانکها باید منابع خود را در خدمت تولید و اشتغال قرار دهند، شواهد موجود نشان میدهد برخی از آنها همچنان در مسیر پرهزینه و غیرمولد بنگاهداری و سرمایهگذاری در املاک حرکت میکنند، این رفتار، علاوهبر کاهش بهرهوری نظام بانکی، باعث افزایش هزینههای تامین مالی و تشدید بحران نقدینگی در اقتصاد شده است.
در حالیکه قانونگذار با هدف مقابله با این رویه، بانکها را مکلف به شفافسازی داراییهای ملکی و سهامی کرده است، بررسی عملکرد بانکها نشان میدهد که برخی بانکها با تحریف ارزشگذاری داراییها و انتشار اطلاعات غیرواقعی، در حال دور زدن قانون هستند، تخلفی که اگر بدون برخورد قاطع باقی بماند، میتواند نهتنها به قانون برنامه هفتم لطمه وارد کند، بلکه پایههای اعتماد به نظام بانکی را نیز سست نماید.
عملکرد بانکها در موضوع بنگاهداری و ملاکی اگرچه تاکنون بارها و بارها توسط مقامات و سیاستگذاران نهی شده است، اما ادامه این روند تا جایی بوده است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به آن ورود کردند و با تاکید بر لزوم برخورد با این رویه فرمودند: «بانکها غلط میکنند بنگاهداری کنند. »
ایشان همچنین در یکی از سخنرانیهای خود تصریح کردند: «بانکها چرا مشکل نقدینگی پیدا میکنند؟ برای خاطر اینکه شعبه زیاد میکنند، برای اینکه آسایشگاه برای افراد خودشان درست میکنند، پولهای مردم را میگیرند و اینجوری امکانات درست میکنند. ..، بنده در تهران از جایی عبور میکردم، یک دیوار طولانی بود؛ پرسیدم؛ "اینجا مال کیست؟"، گفتند؛ "برای بانک فلان است."، بانکها بنگاهداری میکنند. »
علیرغم این هشدارهای صریح، و در نتیجه ضعف نهادهای نظارتی بهویژه بانک مرکزی، روند بنگاهداری بانکها نهتنها متوقف نشده، بلکه با رشد روزافزون همراه بوده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.