تنفس ۳ ماهه به صنعتگران و تولیدکنندگان
ساعت 24 - ایرنا- اقدامات جبرانی دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت با مشارکت و هم اندیشی بخش خصوصی در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی اسرائیل به ایران در قالب طرح «حمایت از تولید» برای تاب آوری صنایع و استمرار تولید با تنفس سه ماه در حوزه تسهیلات کلید خورد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، صنعتگران و تولیدکنندگان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی، در کنار مردم ایستادند و در راستای تامین نیازها و کالاهای اساسی لحظهای چرخه تولید را متوقف نکردند.
هرچند بر اساس آخرین آمارهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، هشت شهرک صنعتی دولتی و یک شهرک غیردولتی و حدود ۱۵ واحد صنعتی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد در جنگ تحمیلی خسارت دیدند اما با هم افزایی بین دولت و بخش خصوصی، وقفهای در تولید ایجاد نشد.
تعدادی از واحدهای تولیدی به خاطر آسیب و خسارت هایی که دیدند و یا به خاطر شرایط حساس به اجبار مجبور به تعطیلی شدند نیاز دارند تا حمایت هایی از سوی دولت برای آنها صورت بگیرد.
از همان روزهای آغازین جنگ تحمیلی که در ۲۳ خردادماه صورت گرفت، وزارت صنعت، معدن و تجارت با محوریت وزیر، کمیتهها و کارگروههای تخصصی مختلفی را فعال کرد و بر اساس آن سیاستهای حمایتی از تولید را مورد بررسی قرار داد.
واحدهای تولیدی و صنعتی در این زمان با چالشهای مختلفی از جمله ناترازی انرژی، تامین ارز، پرداخت اقساط و تسهیلات بانکی، پرداخت حق بیمه کارگری و کارفرمایی، مالیات، مسائل ارزی و مالی و... روبرو بودند دولت در راستای حمایت از این واحدها اقدام به تصویب بسته حمایتی از تولید در هیات دولت کرد.
سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در روز ۱۶ تیرماه بود که با اعلام تصویب «طرح حمایت از تولید» در هیات وزیران ، از ابلاغ آن برای پشتیبانی جامع از تولید خبر داد.
تاب آوری و استمرار تولید با تنفس ۳ ماهه به صنعتگران و تولیدکنندگان
جزییات بسته حمایت از تولید وزارت صمت
به گفته وزیر صمت، این بسته برای تابآوری صنایع و استمرار تولید با اولویت صنایع مرتبط با معیشت مردم؛ تدوین و ابلاغ شده است که در ۵ بخش؛ مالی (مالیات و تامین اجتماعی)، تامین مالی (تسهیلات، دیون بانکی و..)، ارز (تامین ارز و تعهدات ارز صادراتی)، زیرساخت (حمل و نقل و انرژی) و بازرگانی (امور گمرکی و ثبت سفارش) با تاکید بر پشتیبانی از استمرار تولید و رفع موانع احتمالی واحدهای تولیدی و خدماتی با تمرکز بر سیاستهای ارزآوری در شرایط ویژه، تامین نیازهای اساسی و حفظ معیشت خانوار است.
به گفته وی، در این بسته، اعمال تنفس، تمدید تسهیلات قبلی، رفع موقت آثار محدودیتهای ناشی از برگشت چک، تمدید دو ماهه مصوبات اعتباری و لحاظ بدهی مربوط به اعتبارات اسنادی و ضمانتنامههای بانکی در طبقه مشکوکالوصول، حداکثر پس از گذشت سه ماه از عدم وصول مطالبات موسسه اعتباری از حمایتهای پیشبینی شده در بخش تامین مالی کسب و کارهاست.
بسته «حمایت از تولید» برای تابآوری صنایع و استمرار تولید در ۵ بخش؛ مالی (مالیات و تامین اجتماعی)، تامین مالی (تسهیلات، دیون بانکی )، ارز (تامین ارز و تعهدات ارز صادراتی)، زیرساخت (حمل و نقل و انرژی) و بازرگانی (امور گمرکی و ثبت سفارش) تصویب و به مرحله اجرا رسید.
بر اساس گفتههای وزیر صمت، تمدید یکماهه مهلت رفع تعهد ارزی واردات و صادرات برای واردکنندگان و صادرکنندگانی که مهلت آنها تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ خاتمه مییابد و تعلیق سه ماهه محدودیتهای بانکی موضوع بند ۵ مصوبات سیامین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات را از حمایتهای پیشبینی شده در حوزه ارزی است. بیشتر بخوانید
حمایت از تولیدکنندگان و صنعتگران با رفع موانع پیش روی محقق میشود در این باره وجیه الله جعفری معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت معتقد است که رفع موانع تولید شامل حمایت ویژه از واحدهای آسیبدیده از جنگ از طریق تامین ارز و منابع مالی برای بازسازی، تسهیل در ثبت سفارش و تخصیص ارز، تسریع در ترخیص کالا، امور گمرکی و سایر موارد است.
وی ادامه میدهد: در راستای شناسایی آسیب ها و موانع بخش تولید جلساتی با انجمنها و صاحبان صنایع بخش خصوصی برگزار شد، موضوعات و شرایط هر انجمن به شکل مجزا، بررسی و با دستور جلسه مشخص، در معاونت امور معادن و صنایع معدنی مطرح و تصمیمهای مورد نیاز اتخاذ شد.
به گفته وی، پیگیری، تامین و حفظ انرژی پایدار برق، حفظ ایمنی تامین سوخت صنایع معدنی، مباحث ارزی انجمنها، پیگیری مشکلات ثبت سفارشات، تولید داخل و حمایت از محصولات داخلی از جمله مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسات بود.
وی تاکید میکند که راهکار تمام این دغدغهها در بسته حمایتی که از طریق کارگروه زیربنایی وزارت صمت تنظیم و با پیگیری وزارت صمت نهایی و توسط دولت ابلاغ شده است که به طور قطع نظارت بر اجرای درست آن نیز نیازمند همراهی همه جانبه بین دستگاهی است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.