مردم نباید در خدمت روحانیون باشند
ساعت 24 - به نظر میرسد که چارهای نیست تا قدری مصداقیتر و صریحتر با برخی آقایان روحانی سخن گفته شود. گویی که هنوز چنانکه شایسته است، متوجه تغییرات اجتماعی نشدهاند و تصور میکنند که جامعه ایران در ۲۰ یا ۳۰ سال پیش منجمد شده و ایستاده است.
خب! هنگامی که این همه با فضای مجازی مخالفت میکنید و در عین حال همه مردم (جز اندکی) از این فضا استفاده میکنند، به این معناست که مخالفت شما موثر نبوده و بالطبع قاطبه مردم از این فضا تاثیر گرفتهاند و آنچه میترسیدید، محقق شده است.
بنابراین باید در برابر این تغییرات رفتاری سازنده را پیش بگیرید. با ادبیات و رویکرد گذشته نمیتوان گامی به جلو برداشت. یکی از کسانی که بهطور معمول هر هفته یک یا دو بار سخنرانی میکند، آقای علمالهدی امام جمعه مشهد است که اخیرا گفتند: «جنگ نرم خطرناکترین جبهه دشمن است و در این عرصه هدف او دینزدایی و خارج کردن دین از زندگی مردم است. "
به علاوهآقای علمالهدی در سالهای اخیر چند بار با تحکم و از موضع قدرت سخن گفتهاند و چند بار از موضع اقناع و گفتوگو؟ چقدر از موضع تواضع و مهربانی و چقدر از موضع تهدید؟ تاکنون چند بار پذیرفتهاند که مصاحبه رسانهای آزاد انجام دهند و در برابر افکار، عقاید و رفتار و عملکرد خود پاسخگو باشند؟
یکبار دیگر به عملکرد اقتصادی روحانیون و اظهارات خود در این زمینه توجه کنند، ماجرا روشن میشود. آقای علمالهدی معتقد است که دشمن میخواهد دین را از زندگی مردم خارج کند. به نظرم نیازی به این خواست دشمن نیست.
عملکرد رسمی که درصدد است، به نام دین در همه حوزههای زندگی و سیاست و اقتصاد و فرهنگ و... دخالت و دستورالعمل صادر کند، منجر به خارج شدن دین از همه حوزهها میشود. اگر مجالی بود حوزههایی که به نام دین در آن وارد شدند را میشمردم و یکایک توضیح میدادم که تفسیرهای شاذ از دین چگونه موجب انزجار جامعه از کلیت این دخالتها شده است؟ جالب است مهمترین بخش دین که اخلاقیات است را به کلی به فراموشی سپردهاند. ولی مهمترین نکته این سخنان آنجاست که گرفتن ایمان از نسل جوان را موجب آن میداند که مردم دیگر پشتیبان نظام دینی نشوند. این استدلال ریشه مشکلات این گروه از روحانیون است. دلیلی ندارد که مردم پشتیبان نظامها باشند، بلکه این نظامهای سیاسی هستند که باید بازتاب نظر و رای و خواست مردم باشند.
مردم از نهادهایی حمایت میکنند که برآمده از خواست خودشان است. وظیفه نظام است که بازتاب خواست مردمش باشد. چه با ایمان و چه بدون ایمان باشند. اگر حکومت بازتابدهنده خواست آنان نباشد عوارض آن برای حکومت و دور شدن مردم بسیار سنگین است. روحانیون باید این ذهنیت را در خود اصلاح کنند که مردم باید در خدمت آنان باشند. این حکومت است که باید در خدمت و پشتیبان و کارگزار مردم باشد. حکومت موجودیتی حقوقی فراتر از مردم ندارد، بلکه در ذیل مردم تعریف میشود. گمان نمیکنم که برخی آقایان روحانیون بتوانند رنگ قدرت را از ادبیات و نگاه خود بزدایند و به جای آن لباس منطق و اقناع را بر سخنان خود بپوشانند.
روحانیتی که وضعیت فساد باغ ازگل را از خود سلب مسوولیت کرده و حتی نماز جمعه را هم اقامه میکند، نمیتواند حتی اندکی از اعتبار گذشته این نهاد مهم را بازسازی کند، چه رسد به اینکه آن را ارتقا دهد. آقایان در کنار نصیحت و امر به معروف مردم، لازم است ابتدا ارزیابی جدی از عملکرد خود ارایه دهند. عباس عبدی - اعتماد
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.