رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 658828

نان تامین اجتماعی به بازنشستگان نمی‌رسد!

ساعت 24 - اگر نیاز جامعه هدف بیمه شده توسط ۴۰۰ مرکز ملکی سازمان تامین اجتماعی رفع می‌شد، هیچ بازنشسته‌ای هزینه قابل توجه به عنوان حق بیمه تکمیلی از حقوق و مستمری خود نمی‌داد.

در همین راستا، اخیرا شهرام غفاری (معاون درمان سازمان تامین اجتماعی) در اظهارنظری ضمن انتقاد از اتکای سازمان تامین اجتماعی و بیمه‌شدگان شاغل و مستمری بگیر به بیمه تکمیلی گفته است: «کسی که خودش نانوایی دارد نباید به خرید نان از جای دیگر اقدام کند!» این اظهارات به منزله کفایت درمان در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی و درمان غیرمستقیم مراکز طرف قرارداد بدون نیاز به بیمه تکمیلی است.  در حالیکه درمان مراکز ملکی و مراکز درمانی طرف قرارداد به هیچ وجه کافی نیست و بازنشستگان با وجود بیمه تکمیلی بازهم بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان را از جیب می پردازند.  

 نمایندگان بازنشستگان بر این باور هستند که اگر کیفیت و کمیت خدمات ارائه شده توسط مراکز ملکی و مراکز طرف قرارداد سازمان به حدی است که می‌تواند تکافوی درمان میلیون‌ها بازنشسته و شاغل بیمه شده را بدهد، چرا مجبور به ثبت نام برای بیمه تکمیلی و صرف هزینه برای آن هستند؟ این پرسش البته فراتر از آنکه شخصی باشد، پرسشی در ابعاد کلان نیز هست که باعث شده بازنگری در توانایی تعهد به قانون الزام تامین اجتماعی و ارائه خدمات درمان رایگان به بیمه شدگان دوباره مورد توجه قرار گیرد.

درمان روی کاغذ و درمان ملکی در واقعیت…

در این‌ رابطه، مهرداد دارانی (کارشناس حوزه تامین اجتماعی و عضو کمیته بیمه و تامین اجتماعی خانه کارگر) اظهار کرد: حرف اصلی آقای غفاری به‌عنوان معاون درمان سازمان تامین اجتماعی، حرف بازنشستگان و کارگران نیز هست. در واقع این حرف آرزوی بازنشسته و کارگر تحت پوشش تامین اجتماعی است و روی کاغذ هم قرار بوده تا صرفاً مراکز درمان ملکی سازمان تامین اجتماعی با ارائه خدمات رایگان، کفایت لازم را در ارائه همه بخش‌های خدمات درمانی داشته باشند. با این وجود واقعیت چیزی است که با این سخن معاون محترم درمان تطابق ندارد.  

وی افزود: درمان ملکی سازمان تامین اجتماعی طبق قانون باید ۴۲ میلیون بیمه شده سازمان را رایگان تحت پوشش قرار دهد؛ اما سهم درمان سازمان تامین اجتماعی طبق قانون به میزان ۹ بیست و هفتم پرداخت نشده و هرسال بودجه‌ای ناکافی اختصاص داده شده که جوابگوی ۴ میلیون نفر از ۴۰ میلیون نفر بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی (یعنی ۱۰ درصد افراد تحت پوشش) نیز نیست.  اگر نیاز جامعه هدف بیمه شده توسط ۴۰۰ مرکز ملکی سازمان تامین اجتماعی رفع می‌شد، هیچ بازنشسته‌ای هزینه قابل توجه به عنوان حق بیمه تکمیلی از حقوق و مستمری خود نمی‌داد.  

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها