رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 661153

قصه عجیب برنامه هفتم

ساعت 24 - یکم- برنامه هفتم پیشرفت برای کدام پنج سال طراحی، تهیه و قانون شده است؟ قانون برنامه هفتم پیشرفت برای اجرا در سال‌های۱۴۰۳ تا ۱۴۰۴ آماده شده است. به این ترتیب نزدیک به دو سال از اجرای این برنامه سپری شده است؟ بله این قانون تا سه سال دیگر ضمانت قانونی برای اجرا دارد.

قصه عجیب برنامه هفتم

دوم- این قانون تحت کدام شرایط سیاست داخلی و خارجی و از سوی کدام اندیشه اقتصادی-سیاسی آماده شده است؟ مقدمات آماده‌سازی قانون برنامه هفتم پیشرفت از سال۱۴۰۱ شروع شده و به ترتیب در هیات دولت، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده است. به این ترتیب آمارها و اطلاعات برای کمی کردن برنامه به ۱۴۰۰ برمی‌گردد؟ درست است و باید به همان سال برگردیم. علاوه‌بر این در آن سال‌ها دولت مرحوم رییسی بر سرکار بود و راهبردهایی در نظر داشت و نیز سیاست خارجی ایران هنوز درگیر جنگ ۱۲روزه نبود.

سوم- حالا بگویید منظور از این مقدمه دو‌بندی چیست؟ منظور این است که جامعه ایرانی به‌ویژه مدیران اقتصادی و سیاسی در نهادهای حاکمیتی، قانونگذاران، فعالان اقتصادی، علاقه‌مندان به اقتصاد سیاسی و از همه مهم‌تر نهاد دولت تکلیف خود را درباره این برنامه بدانند. یعنی چه باید بشود؟ یعنی اینکه با توجه به مقدمه دو بندی در بالا نگاشته شده باید معلوم شود اصولا این برنامه با توجه به تغییرات سیاست داخلی و خارجی و شرایط تازه بر مناسبات ایران و غرب قابلیت اجرا دارد؟

چهارم- چرا طرح این مساله ضرورت دارد؟ واقعیت این است که ریاست مجلس در هر محفلی که در آن بحث اقتصاد می‌شود اصرار دارد به دولت بگوید که باید ماهیت قانون برنامه هفتم را اجرا کند. دولت چهاردهم باید با صراحت در این‌باره نظر دهد و بگوید قبول دارد یا نه که ماهیت برنامه هفتم قابلیت اجرا دارد. نمی‌شود بلاتکلیف بود.

جهان صنعت 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها