رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 662494

راه‌های ورود کالاهای اساسی دغدغه‌ ملی است

ساعت 24 - یک فعال اقتصادی تصریح کرد: در شرایطی که راه‌های ورود کالاهای اساسی به دغدغه‌ای ملی تبدیل شده، اقداماتی در استان صورت گرفته است. در این رابطه پیشنهاد دادیم که روند کوله‌بری در همه استان‌های مرزی تسهیل و مسیر نظام‌مندی برای آن تعریف شود.

راه‌های ورود کالاهای اساسی دغدغه‌ ملی است

.

مصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر در نشست روسای اتاق‌های بازرگانی گفت: با همت اتاق‌های آبادان و اهواز ارتباطات خوبی در عراق صورت گرفت و کانتینرهای ایرانی که از زمان جنگ در برخی بنادر سایر کشورها باقی‌مانده بودند به سمت بندر ام‌القصر منتقل شوند.

روسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور در نشست با اعضای هیات رئیسه اتاق ایران، طرح تشکیل صندوق حمایت از بنگاه‌های اقتصادی را بررسی کردند.

در ابتدای این نشست، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران از طرحی درباره تشکیل یک صندوق با هدف حمایت از بنگاه‌های آسیب‌دیده ناشی از جنگ به همت اتاق ایران خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم که با همکاری وزارت اقتصاد که در این رابطه اعلام امادگی کرده است، در مسیر حمایت هدفمند از بنگاه‌های اقتصادی قدم برداریم.

او ادامه داد: برای اجرایی کردن طرح تشکیل این صندوق باید منابعی از طرف اتاق ایران درنظر گرفته شود، وزارت اقتصاد هم برای تامین بخشی از منابع اعلام آمادگی کرده و قرار است همزمان با رایزنی‌های لازم با یکی از بانک‌ها، شرایط ایجاد این صندوق را از منظر حقوقی و چارچوب‌های اجرایی مشخص کنیم.

رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: تشکیل این صندوق منوط به تصویب آن از سوی اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران است.

او در ادامه، به شرایط اشتغال در سطح بنگاه‌ها و تلاشی که آن‌ها در نگه داشتن کارکنان خود به ویژه در وضعیت کنونی دارند، اشاره کرد و گفت: کارفرمایان سرمایه و زمان قابل توجهی برای آموزش کارکنان خود صرف می‌کنند و به هیچ عنوان نمی‌خواهند نیروی کاری خود را از دست بدهند.

در ادامه، کیوان کاشفی عضو هیات رئیسه اتاق ایران درباره تشکیل صندوقی برای قرار گرفتن مبلغی از طرف اتاق ایران و تعدادی از اتاق‌ها که امکان آن را دارند با همکاری یک بانک و ارائه تسهیلات به واحدهای اقتصادی، گفت: پیش از این درباره تشکیل این صندوق صحبت شده بود ولی بعد از جنگ مجدد مورد توجه قرار گرفت. در این رابطه اول باید موضوع را از نظر حقوقی بررسی کنیم، بعد از آن، چارچوب و دستورالعمل را مشخص کرده و سپس به تصویب هیات نمایندگان برسانیم.

عبداالله مهاجر دارابی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران درباره اقدامات و آنچه باید در ادامه برای تشکیل صندوق انجام شود، سخن گفت. بر اساس اظهارات او مذاکراتی انجام و ارقامی هم طبق آنچه در بودجه ۱۴۰۵ اتاق ایران آمده، تعیین شده است.

مهاجر تصریح کرد: اگر منبع مالی مناسبی تامین شود، به نفع بنگاه‌ها خواهد بود و در آینده هم امکان تقویت منابع این صندوق وجود دارد.

او ادامه داد: فرآیند حمایت از بنگاه‌های آسیب‌دیده باید در چارچوبی مشخص انجام شود. با این وجود، هدف این است که اتاق‌های استانی وارد عمل شده و این مسیر مشخص، دقیق دنبال شود.

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران درباره ارائه پیشنهاد راه‌اندازی یک صندوق برای حمایت از بنگاه‌های آسیب‌دیده در جنگ گفت: آنچه امروز مطرح است با توجه به آسیب‌های وارد آمده به واحدهای اقتصادی، این است که مبلغی با هدف بازسازی بنگاه‌ها، اهرم کنیم. این پیشنهاد در اتاق تهران به تصویب رسید و حال می‌توانیم این مدل را در سطح کشور اجرایی نماییم.

این فعال اقتصادی گفت: تا حدودی دستورالعمل مربوط به چگونگی پرداخت تسهیلات بازسازی را مشخص کردیم و تنها واحدهای آسیب‌دیده مدنظر هستند. صندوق نوآوری و شکوفایی نیز پیشنهادی را مطرح کرده است که فقط شامل واحدهای دانش‌بنیان آسیب‌دیده می‌شود. این پیشنهاد هم قابل تامل و برنامه‌ریزی است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها