رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 663156

«نفوذ» در جریان «ذوب در ولایت»!

!




ساعت 24 - در تاریخ تحولات سیاسی پس از انقلاب، صداوسیما بارها شاهد حضور چهره‌های جنجالی و بیان اظهارات شاذ بوده است، اما آنچه در شامگاه ۳۰ خردادماه در استودیوی پخش زنده شبکه خبر رخ داد، فراتر از یک جنجال سیاسی ساده بود.

«نفوذ» در جریان «ذوب در ولایت»!

 محمود نبویان، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و از اعضای برجسته جبهه پایداری، در حالی مقابل دوربین قرار گرفت که با خود بسته‌ای از اسناد را حمل می‌کرد که طبق پروتکل‌های حفاظتی ایران، دسترسی به آن‌ها برای بسیاری از مقامات تراز اول اجرایی نیز به سهولت امکان‌پذیر نیست.

او با خونسردی تمام، شروع به قرائت متونی کرد که مدعی بود مکاتبات مستقیم و «به‌کلی سری» میان رهبر انقلاب و اعضای شورای عالی امنیت ملی و تیم مذاکره‌کننده است.

این اقدام، نه تنها پروتکل‌های امنیتی کشور را در پخش زنده به چالش کشید، بلکه پرسشی بزرگ‌تر را در اذهان عمومی و محافل سیاسی ایجاد کرد: در ساختاری که حتی رئیس‌جمهور برای برخی هماهنگی‌ها با دشواری‌های اداری و امنیتی روبروست، چگونه یک نماینده مجلس به مکاتبات فوق‌محرمانه دست یافته است؟

اکنون در بررسی ابعاد مختلف این رخداد یک این پرسش کلیدی درباره «فرد پشت‌پرده» که اسناد نظام را به عنوان ابزاری برای تسویه‌حساب سیاسی در اختیار یک جریان خاص قرار داده است، مطرح می‌شود.

 فرد پشت‌پرده کیست؟

بلافاصله پس از این رخداد، موجی از سوالات امنیتی فضای رسانه‌ای را دربرگرفت. نکته کلیدی اینجاست که اسناد «به‌کلی سری» در نظام طبقه‌بندی ایران، تنها در اختیار تعداد انگشت‌شماری از مقامات است. نبویان به عنوان نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی، اگرچه دسترسی‌هایی دارد، اما این دسترسی‌ها شامل مکاتبات مستقیم و آنی دفتر رهبری با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نمی‌شود.

تحلیلگران می‌پرسند: آیا کسی از داخل شورای عالی امنیت ملی، این نامه‌ها را به صورت گزینشی به نبویان رسانده است تا او در آستانه مذاکرات حساس ژنو، زیر پای تیم مذاکره‌کننده را خالی کند؟

امیرابراهیم رسولی، مشاور سیاسی رئیس مجلس، در شبکه ایکس نوشت: «شورای عالی امنیت ملی با فرد پشت‌پرده پنهان نبویان برخورد کند تا مسیر انحراف مسدود شود. » این موضع‌گیری نشان می‌دهد که در بدنه حاکمیت، این باور وجود دارد که نبویان تنها یک «مهره» یا «تریبون» برای جریانی است که در لایه‌های عمیق امنیتی نفوذ دارد.

جریانی که از شفافیت گریزان است اما برای ضربه زدن به رقیب، از افشای محرمانه‌ترین اسرار کشور ابایی ندارد. این پرسش که «نبویان در سایه چه کسی این تخلف را مرتکب شد؟» اکنون به مطالبه‌ای ملی تبدیل شده است، چرا که افشای این اسناد در میانه یک نبرد دیپلماتیک، چیزی جز «خنجر از پشت» به منافع ملی نیست.

از سوی دیگر برخی از فعالان رسانه‌ای از زاویه دیگری به این موضوع نگاه کردند. سردبیر مشرق خطاب به نبویان در خصوص افشای نامه محرمانه رهبر انقلاب نوشت: چرا نمی‌گویید این بریده‌های گزینش شده شما از حدود ۲۰ و چند مکاتبه بوده و از قضا از اولین مکاتبه‌هاست؟ شما که اسناد سری و به کلی سری نظام را افشا و منتشر کردید، لااقل درست و دقیق فاش می‌کردید.

جریان پایداری با گروگان گرفتن تریبون‌های رسمی، درصدد است تا با تفاسیر گزینشی از دیدگاه‌های رهبری، مسیر دیپلماسی و رای اکثریت ملت برای تنش‌زدایی را مسدود کند. این رفتار که با تهدید صریح رئیس‌جمهور و تیم مذاکره‌کننده همراه شده، نشان‌دهنده خروج یک اقلیت از دایره عقلانیت و ترجیح منافع فرقه‌ای بر مصالح ملی است

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها