کد خبر 671299
۱۴۰۵/۰۵/۲۲ ۱۲:۵۹

توضیحات نماینده کمیسیون انرژی مجلس در مورد طرح جدید بنزین/ در این طرح قرار بود ۴۰ لیتر از کارت‌های آزاد با قیمت ۵۰۰۰ تومان عرضه شود

ساعت 24 - نماینده کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان جزئیات طرح جدید بنزین که قرار بود به‌عنوان نمونه در استان کرمان معرفی شود، اعلام کرد: این طرح شامل توزیع ۶۰ لیتر بنزین به بهاي ۱۵۰۰ تومان، ۵۰ لیتر با قیمت ۳۰۰۰ تومان و همچنین ۴۰ لیتر از کارت‌های آزاد با قیمت ۵۰۰۰ تومان بود و افزون بر این سهمیه ۱۵۰ لیتری، مازاد بنزین با قیمت فوب خلیج فارس به فروش می‌رسید.
توضیحات سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس درباره طرح جدید بنزین/ قرار بود در این طرح ۴۰ لیتر از کارت‌های آزاد با قیمت ۵۰۰۰ تومان قابل استفاده باشد

طبق گزارشی از خبرگزاری خبرآنلاین، رضا سپهوند، نماینده خرم آباد در مجلس شورای اسلامی، درباره نکات مربوط به طرح تازه بنزین که قرار بود به‌صورت آزمایشی در استان کرمان اجرایی شود گفت: این هفته کمیسیون انرژی نشستی با وزیر نفت و مجموعه معاونان ایشان برگزار کرد که در آن جلسه، شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی موضوع سهمیه جدید بنزین را میان گذاشت. مقرر گردید که این طرح به‌عنوان یک نمونه در کرمان به‌اجرا درآید.

طبق این طرح، تا ۱۵۰ لیتر بنزین سهمیه‌ای در کارت‌ها لحاظ شده است

به گزارش ایسنا، وی در ادامه بیان کرد: طبق این طرح، به تعداد ۶۰ لیتر بنزین به قیمت ۱۵۰۰ تومان، ۵۰ لیتر به قیمت ۳۰۰۰ تومان و ۴۰ لیتر از کارت‌های آزاد به قیمت ۵۰۰۰ تومان به کارت‌های سوخت مردم در کرمان افزوده می‌شود؛ به این ترتیب، مجموع سهمیه‌ای که در کارت‌های سوخت آنها وجود خواهد داشت، به ۱۵۰ لیتر می‌رسد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اعلام شد افرادی که نیاز بیشتری از ۱۵۰ لیتر داشته باشند، بنزین را به قیمت فوب خلیج فارس و به‌اضافه هزینه تولید در پالایشگاه‌ها دریافت خواهند کرد. قیمتی که دیروز اعلام شد، ۸۷ هزار و ۲۰۰ تومان بود.

نمایندگان کرمان بر این باور بودند که سهمیه ۱۵۰ لیتری برای این استان ناکافی است

این نماینده مجلس با اشاره به نگرانی‌های نمایندگان کرمان درباره میزان سهمیه تعیین شده بیان داشت: نمایندگان کرمان نگران بودند که ابتدا، این ۱۵۰ لیتر کافی نیست؛ زیرا با توجه به وسعت زیاد استان کرمان و فاصله‌های زیاد بین شهرها، طبیعی است که مصرف این استان نسبت به سایر استان‌ها که در مرکز، غرب و شمال ایران قرار دارند، بیشتر باشد.

دلیل افزایش قیمت برای مازاد سهمیه ۱۵۰ لیتری، جلوگیری از قاچاق سوخت بود

سخنگوی کمیسیون انرژی در رابطه با دلیل تعیین قیمت ۸۷ هزار و ۲۰۰ تومان برای بنزین مازاد بر سهمیه اظهار داشت: هدف از تعیین این قیمت جلوگیری از قاچاق سوخت در آن نواحی بود.

وی در پاسخی به سوالی درخصوص احتمال افزایش قیمت برای سهمیه ۱۵۰ لیتری گفت: خیر؛ تا ۱۵۰ لیتر هیچ افزایش قیمتی اعلام نشده و قیمت‌ها به همان صورت قبل باقی مانده است، اما برای مصرف بیش از ۱۵۰ لیتر، تصمیم بر این بود که افزایش قیمت اعمال گردد.

این طرح قرار بود به‌صورت آزمایشی به اجرا درآید

وی افزود: این طرح قرار بر این بود که به‌صورت آزمایشی هم اجرا شود تا تأثیر آن بر میزان مصرف مشخص گردد، اما هم‌اکنون به نظر می‌رسد که این روش و قیمت در آنجا قابل اجرا نباشد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس همچنین به سابقه اجرای طرح‌های سوختی در مناطق مرزی اشاره کرد و متأسفانه اظهار داشت: در دولت سیزدهم، طرحی تحت عنوان «طرح رزاق» در آنجا اجرا شد، به‌طوری که بنزین که قبلاً ۳۰۰۰ تومان و اکنون ۵۰۰۰ تومان بود، به عده‌ای اختصاص می‌یافت و آنان با استفاده از سهمیه‌های خود، اقدام به قاچاق به مرز پاکستان می‌کردند.

فقط در سیستان و بلوچستان بیش از ۲۰ میلیون لیتر بنزین قاچاق می‌شود

وی افزود: این طرح با این ادعا که شغل و درآمدی برای مردم استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان ایجاد کند، واقعاً منجر به افزایش قاچاق سوخت در آن مناطق شد. در حال حاضر تنها در سیستان و بلوچستان شاهد قاچاق بیش از ۲۰ میلیون لیتر بنزین هستیم و مصرف بنزین در این استان‌ها به دو برابر میزان سرانه کشور رسیده است.

سپهوند همچنین بیان کرد: در ادامه، در سال گذشته، کدینگ بتدریج در این مناطق اجرا شد؛ به این معنا که تنها خودروهایی با پلاک‌های این استان‌ها قادر به استفاده از بنزین در این منطقه بودند، اما با این حال، همچنان نتوانستند قاچاق سوخت را کاهش دهند.

صبح امروز (پنجشنبه ۲۱ مرداد)، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کرمان از توقف موقت اجرای طرح جدید توزیع بنزین در استان خبر داد و گفت: با پیگیری‌های استاندار کرمان از مقامات کشور، تا اطلاع ثانوی عرضه سوخت با نرخ پالایشگاهی در استان متوقف خواهد شد.

29215

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.