کد خبر 680758
۱۴۰۵/۰۶/۰۲ ۱۸:۱۷

معاون شبکه ملی اطلاعات: توسعه زیرساخت فیبر نوری در اصفهان نیازمند یک مأموریت ویژه است

ساعت 24 - اصفهان (ایسنا) - معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: پیوستن به شبکه فیبر نوری تنها به مسأله هوش مصنوعی محدود نمی‌شود، بلکه جزئی از نیازهای اساسی برای اتصال به شبکه ملی اطلاعات محسوب می‌گردد و لازم است با ایجاد یک کارگروه ویژه تحت هدایت مسؤولان استانی و همکاری وزارت ارتباطات و اپراتورها، موانع پیش روی توسعه این شبکه در شهر اصفهان برطرف شود.
معاون شبکه ملی اطلاعات: توسعه فیبر نوری اصفهان باید با یک تکلیف ویژه دنبال شود

وحید یزدانیان، در نشست بررسی وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان که در روز دوشنبه دوم شهریور برگزار شد، به ظرفیت‌های بالای این استان اشاره کرد و گفت: وضعیت اصفهان در این حوزه قابل‌توجه و مایه افتخار است و به‌راحتی می‌توان ادعا کرد که این استان در برخی زمینه‌ها چندین قدم جلوتر از دیگر استان‌هاست. در واقع، بدون پیاده‌سازی پروژه فیبر نوری، دستیابی به آرزوهای ما در زمینه فناوری و هوش مصنوعی تقریباً غیرقابل تحقق خواهد بود.

او افزود: اتصال به شبکه فیبر نوری صرفاً به هوش مصنوعی محدود نمی‌شود، بلکه موضوع دسترسی به شبکه ملی اطلاعات نیز در این میان قرار دارد و اگر این اتصال در زمان مناسب برقرار نشود، می‌تواند از جنبه‌های مختلفی مورد بررسی قرار گیرد. در دولت، باید ترکیبات و سازوکارهایی وجود داشته باشد که حتماً موضوع اتصال به شبکه ملی اطلاعات را پیگیری نمایند و این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. درخواست من این است که یک کارگروه خاص یا تیمی متشکل از نمایندگان وزارت ارتباطات و اپراتورها تشکیل شود.

معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات تأکید کرد: وزارت ارتباطات و اپراتورها کاملاً آماده به همکاری در این زمینه هستند و تنها موضوع بحث الزامات و جزئیات اجرایی است. با این حال، به خوبی شرایط خاص استان اصفهان و شهر اصفهان را می‌دانیم و متوجه‌ایم که نمی‌توان بدون توجه به این شرایط، به پیشرفت ادامه داد. اما طبعاً نمی‌توانیم به بهانه وجود برخی مناطق نزدیک به آثار تاریخی یا معابر باریک، توسعه زیرساخت‌ها را متوقف کنیم یا به تأخیر بیندازیم.

یزدانیان ادامه داد: باید این موضوع را با جدیت پیگیری کنیم؛ چراکه هوش مصنوعی به‌طور مستقیم با داده و انتقال داده مرتبط است. تولید Data، انتقال Data و پردازش Data، ارکان این زنجیره را تشکیل می‌دهند و نمی‌توان یکی از این ارکان را نادیده گرفت. در دوره‌ای که تولید داده از اهمیت بالایی برخوردار است، اگر انتقال داده را عملاً از این زنجیره حذف کنیم، به نتایج لازم دست نخواهیم یافت. بنابراین، ضروری است این موضوع با جدیت مدنظر قرار گیرد.

او گفت: از منظر دسترسی به شبکه ملی اطلاعات، این مسئله بسیار بااهمیت است. در تمامی پروژه‌هایی که صبح امروز افتتاح شدند، چه در روستاها و چه در نقاط مختلف، بر اهمیت اجرای پروژه فیبر نوری با هدف اتصال به شبکه ملی اطلاعات تأکید گردید و باید این موضوع در استان اصفهان نیز به‌صورت جدی پیگیری شود. همچنین، با توجه به فعالیت‌هایی که پیشتر در وزارت ارتباطات در حوزه فضایی انجام شده، این بخش موضوعی حیاتی و کلیدی به شمار می‌رود.

معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات تصریح کرد: داده‌های فضایی تأثیر فراوانی بر کسب‌وکارهای استان دارند. برای مدیریت منابع آب، کشاورزی، مسئله گردوغبار و بسياری دیگر از چالش‌ها به داده‌هایی نیازمندیم که از طریق تصاویر و اطلاعات ماهواره‌ای به‌دست می‌آیند. ماهواره خیام در حال حاضر فعال است و داده‌های آن در دسترس کشور قرار دارد و می‌توان از این اطلاعات بهره‌برداری کرد. وزارت ارتباطات بر این نکته تأکید دارد که در صورت نیاز می‌توان اقدام به خرید خدمت نیز کرد؛ بنابراین در هر جایی که به داده نیاز داریم، ضرورتی ندارد که منتظر ساخت ماهواره بمانیم و می‌توانیم داده‌های مورد نیاز را خریداری و در یک نقطه متمرکز کنیم.

یزدانیان با انتقاد از خرید داده به‌صورت پراکنده از سوی دستگاه‌های مختلف گفت: دستگاه‌های مختلفی که به داده نیاز دارند، به‌طور جداگانه اقدام به خرید نموده و منابع مالی زیادی را در این مسیر صرف می‌کنند. در استان اصفهان، هر نهاد که به داده‌های تصویری نیاز دارد، به‌تنهایی اقدام به خرید می‌نماید. ایجاد یک بستر یا سامانه متمرکز برای تجمیع این داده‌ها به‌طور حتم می‌تواند تأثیری بسزا داشته باشد. معتقدیم که شکل‌گیری یک سازوکار متمرکز می‌تواند از موازی‌کاری و هزینه‌های اضافی جلوگیری نماید.

او در ارتباط با موضوع آموزش گفت: در حوزه آموزش به‌نظر می‌رسد اقداماتی خوبی انجام شده، اما تمرکز بیشتر باید فراتر از تربیت نیروی صرفاً فنی در حوزه فناوری اطلاعات باشد. در حال حاضر بخشی از تمرکز ما بر تربیت مهندسان و پژوهشگران حوزه فناوری اطلاعات متمرکز است، اما در کنار این امر، اهمیت تربیت پژوهشگران و مهندسان هوش مصنوعی نیز احساس می‌شود و مهم‌تر از آن توجه به تربیت متخصصانی که در حوزه‌های کاربردی هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند، ضروری است.

معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات خاطرنشان کرد: در استان اصفهان، صنایع متعددی وجود دارند که می‌توانند ارتباط بین فعالیت‌های خود و هوش مصنوعی را برقرار سازند. تمرکز بر این موضوع می‌تواند به پیشرفت کسب‌وکارهای هوش مصنوعی کاربردی کمک شایانی کند. مثلاً هوش مصنوعی صنعتی و موضوع دوقلوی دیجیتال از مسائل بسیار حیاتی هستند که می‌توانند در پیش‌بینی خرابی‌ها و جلوگیری از بروز مشکلات در صنایع یاری‌رسان باشند.

یزدانیان یادآور شد: بنابراین، تمرکز صرف بر تربیت نیروی عمومی کافی نیست و باید سمت و سویی به‌سوی تربیت متخصصانی برویم که در حوزه‌های مختلف استان فعال می‌باشند و قادر به برقراری ارتباط مؤثر بین تخصص خود و حوزه هوش مصنوعی باشند. با در نظر گرفتن کمبود منابع مالی و همچنین تورم موجود در منابع مالی، باید از ظرفیت‌های قابل توجهی که در خارج از بخش دولتی وجود دارد، بهره‌برداری کنیم.

وی ادامه داد: در این راستا، مسأله توکنایز کردن پروژه‌ها و پروژه‌های مرتبط با توسعه کشور، به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید این پروژه‌ها به چرخه تأمین مالی وارد شوند. برای تحقق این امر، به یک نهاد نیاز داریم که تضمین لازم را فراهم آورد. پیشنهاد من این است که یک بانک یا نهاد مالی موظف به ارائه این تضمین شود.

معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: با توکنایز شدن پروژه‌های حوزه هوش مصنوعی، حجم عظیمی از منابع مالی به بخش‌های مختلف، به‌ویژه صنعت، تزریق خواهد شد. به عنوان مثال، در پروژه‌های هوش مصنوعی مربوط به صنعت فولاد، خود واحد فولاد می‌تواند تضمین لازم را فراهم نماید یا یک بانک یا نهاد مالی استانی وظیفه این تضمین را برعهده بگیرد تا منابع مالی مورد نیاز به این پروژه‌ها ارسال شوند. با این گام، قطعاً سرمایه‌های مردمی نیز به این چرخه وارد خواهند شد و می‌توانیم از ظرفیت منابع مالی خارج از دولت برای توسعه پروژه‌های هوش مصنوعی بهره‌برداری کنیم.

یزدانیان در پایان خاطرنشان کرد: هر زمان که نیاز به تأیید برنامه، اقدام یا عملیات اجرایی به وجود آید، ما در خدمت استان اصفهان هستیم و برای پیشبرد این موضوعات، آمادگی لازم برای همکاری و همراهی را داریم.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.