کد خبر 687250
۱۴۰۵/۰۶/۱۰ ۱۴:۱۸

نگرانی تجار و فعالان حوزه موبایل در پی آغاز واردات از مناطق آزاد

ساعت 24 - یکی از صاحب‌نظران صنعت گوشی‌های همراه، در واکنش به آغاز ثبت آمار برای تلفن‌های همراه در مناطق آزاد اظهار داشت: این تصمیم در حالی اتخاذ شده که واردکنندگان نزدیک به شش ماه است که در انتظار اجازه ثبت سفارشات خود هستند و می‌تواند به زنجیره تأمین و بازار موبایل آسیب‌های جدی وارد سازد.
نگرانی فعالان بازار از باز شدن مسیر واردات موبایل از مناطق آزاد

طبق گزارش ایسنا، در روزهای اخیر برای بازرگانان محدوده‌های آزاد هفت‌گانه، امکاناتی برای ثبت آماری تلفن‌های همراه هوشمند در سامانه جامع تجارت فراهم شده است. بدین ترتیب، بازرگانان مناطق آزاد کیش، قشم، چابهار، ارس، اروند، ماکو و انزلی قادر خواهند بود این ثبت آماری را انجام دهند.

در این راستا رضا عالیان - سخنگوی پیشین انجمن تلفن همراه - در گفت‌وگویی با ایسنا، به اشاره به اطلاعیه تازه منتشر شده، اظهار داشت: این اطلاعیه در بعدازظهر روز گذشته به نشر رسید و از دیدگاه فعالان بازار موبایل می‌تواند به عنوان یک موضوع نگران‌کننده تلقی شود؛ زیرا در شرایطی که شرکت‌های واردکننده موبایل از حدود شش ماه پیش در انتظار بازگشایی ثبت سفارشات هستند، اکنون یک مسیر جدید برای ثبت آماری و ورود تلفن‌های همراه از مناطق آزاد فراهم شده است.

او ادامه داد: در طی ماه‌های اخیر، شرکت‌های واردکننده بارها در انتظار باز شدن مسیر ثبت سفارش بوده‌اند و هر بار به آنها وعده داده شده که این فرآیند در هفته جاری یا هفته آینده به وقوع خواهد پیوست، اما همچنان این انتظار برایشان ادامه دارد. در این شرایط، اعلام امکان ثبت آماری برای بازرگانان مناطق آزاد می‌تواند انعکاس پیامدهای ناگواری برای بازار و به ویژه زنجیره تأمین موبایل به همراه داشته باشد.

سخنگوی سابق انجمن تلفن همراه افزود: نگرانی اصلی در این خصوص این است که با ایجاد این مسیر جدید، کسانی وارد زنجیره تأمین و بازار موبایل شوند که نه تنها سوابق مشخصی در این حوزه ندارند، بلکه از ساختار و سازوکارهای آن نیز هیچ آگاهی ندارند.

عالیان تصریح کرد: در شرایط کنونی، چنین تصمیمی نه تنها به بهبود وضعیت بازار موبایل و زنجیره تأمین کمک نمی‌کند، بلکه ممکن است اوضاع را پیچیده‌تر کرده و آسیب‌های بیشتری به این بازار بزند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.