کد خبر 711831
۱۴۰۵/۰۷/۰۵ ۱۷:۲۵

سونوگرافی داپلر رنگی؛ ابزاری برای تشخیص مشکلات ناشی از فیلرهای زیبایی

ساعت 24 - گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران، به همراه پژوهشگران بین‌المللی، در یک تحقیقات جدید به بررسی اهمیت سونوگرافی داپلر رنگی در شناسایی عوارض ناشی از تزریق فیلرهای زیبایی و تعیین نوع ماده مورد استفاده پرداختند. نتایج این تحقیق نشان‌دهنده این موضوع است که برخی از عوارض زودرس ممکن است ناشی از تزریق توسط افراد غیر پزشک باشند و همچنین عوارض دیررس می‌توانند به نوع فیلر و واکنش بافت‌های بدن ارتباط داشته‌ باشند.
سونوگرافی داپلر رنگی؛ راهی برای شناسایی عوارض فیلرهای زیبایی

به گزارش ایسنا به نقل از علم خوان، محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران، به همراه متخصصان بین‌المللی، در تحقیقی بر اهمیت کاربرد سونوگرافی داپلر رنگی در تشخیص عوارض ناشی از تزریق فیلرهای زیبایی و شناسایی نوع مادهٔ مورد استفاده تأکید کرده‌اند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از عوارض زودرس به وسیلهٔ تزریقات انجام‌شده توسط افراد غیرپزشک و برخی عوارض دیررس نیز ارتباط تنگاتنگی با نوع فیلر به‌کار رفته و پاسخ بافت بدن دارد. این پژوهش به‌منظور تحلیل عوارض ناشی از تزریق فیلرهای زیبایی، قابلیت سونوگرافی داپلر رنگی را برای شناسایی نوع ماده تزریق‌شده و ارزیابی آسیب‌های بافتی ناشی از آن بررسی کرده است. یافته‌های این مطالعه در نشریه Journal of the American Academy of Dermatology منتشر شده است.

بررسی اطلاعات بیماران نشان می‌دهد که زمان بروز عوارض ممکن است به تخصص و میزان مهارت فردی که تزریق را انجام می‌دهد بستگی داشته باشد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهند که عوارض زودرس، که معمولاً کمتر از چهار هفته پس از تزریق نمایان می‌شوند، عمدتاً شامل مشکلات عروقی، عفونت و التهاب‌های شدید هستند؛ به‌طوری‌که ۶۲ درصد از موارد زودرس در تزریق‌هایی که توسط افراد غیرپزشک انجام شده بود، مشاهده گردید. در عوض، عوارض دیررس که بیش از چهار هفته پس از تزریق شروع می‌شوند، بیشتر به شکل گرانولوم و ندول‌های ماندگار بروز می‌یابند؛ در این خصوص، ۴۰ درصد از موارد در تزریق‌هایی توسط متخصصان پوست و ۴۰ درصد دیگر نیز در تزریق‌های انجام‌شده توسط پزشکان غیرمتخصص دیده شدند.

محققان بر این باورند که عوارض حاد و زودرس ممکن است به خطاهای فنی و عدم رعایت اصول استریل در حین تزریق توسط افراد فاقد آموزش مناسب وابسته باشد، در حالی‌که در عوارض دیررس، نوع مادهٔ تزریقی و پاسخ ایمنی بدن در طول زمان نقش بیشتری ایفا می‌کند.

یکی دیگر از یافته‌های جالب این تحقیق، توانایی تمایز انواع فیلر و عوارض مربوط به آنها از طریق سونوگرافی است. هیالورونیک اسید (HA) به عنوان شایع‌ترین ماده با حضور ۵۷.۳ درصد در میان فیلرهای بررسی‌شده شناسایی شد. به‌علاوه، تمامی عوارض عروقی گزارش‌شده در این مطالعه به فیلرهای حاوی هیالورونیک اسید نسبت داده شده‌اند.

محققان با اشاره به خاصیت قابل‌بازگشت هیالورونیک اسید در مقایسه با سایر مواد، بر این نکته تأکید کردند که تزریق نادرست این ماده نیز می‌تواند به عوارض جدی منجر شود. همچنین، گرانولوم در تمامی موارد تزریق سیلیکون و پلی‌کپرولاکتون (PCL) مشاهده گردید و در ۲۶.۳ درصد از موارد مرتبط با ژل پلی‌آکریل‌آمید (PAAG) نیز گرانولوم گزارش شد.

یکی از نکات قابل توجه این تحقیق، آگاهی بیماران از نوع مادهٔ تزریق‌شده بود. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، ۴۱.۶ درصد از بیماران به‌خوبی نمی‌دانستند که کدام ماده به صورت آنها تزریق شده است. همچنین در ۳۷ درصد موارد، تضادی میان اظهارات بیماران دربارهٔ نوع فیلر تزریقی و یافته‌های سونوگرافی مشاهده شد. محققان تأکید کردند که این نتایج اهمیت کاربرد سونوگرافی را در شناسایی مادهٔ تزریق‌شده و ارزیابی عوارض پیش از تعیین روش درمان نشان می‌دهد.

بررسی تصاویر سونوگرافی بیماران دچار عوارض ناشی از فیلر نشان‌دهندهٔ وجود رسوبات پیچیدهٔ فیلر همراه با بقایای داخلی و التهاب بافت‌های اطراف با ۳۳.۷ درصد، گرانولوم یا توده‌های التهابی با ۲۸.۱ درصد، پانیکولیت یا التهاب چربی زیر پوست با ۲۳.۶ درصد و تجمع مایع و آبسه با ۲۲.۵ درصد بود. همچنین، عوارض و انسدادهای عروقی در ۱۳.۷ درصد مواقع شناسایی شدند.

یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که سونوگرافی داپلر رنگی می‌تواند ابزاری مؤثر برای ارزیابی عوارض ناشی از تزریق فیلر و شناسایی نوع مادهٔ تزریق‌شده باشد. محققان همچنین بر اهمیت توجه به تخصص و صلاحیت فرد تزریق‌کننده و بررسی دقیق بیماران در صورت بروز عوارض تأکید کرده‌اند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.