کد خبر 715945
۱۴۰۵/۰۷/۱۰ ۱۰:۳۴

تمساح‎‌هایی در جستجوی خفاش‌ها در غار / شکارچیان اسرارآمیز زندگی در تاریکی

ساعت 24 - در دل گودال‌های تاریک غارهای گابن، جمعی از تمساح‌های کوچک سکونت دارند که برخلاف بسیاری از نزدیکان خود، بخش عمده‌ای از زندگی خود را در زیر زمین سپری می‌کنند. اکنون برای نخستین بار، دوربین‌ها توانسته‌اند صحنه‌ی شکار خفاش‌ها توسط این تمساح‌ها را به تصویر بکشند؛ روایتی که محققان پیش از این هرگز نتوانسته بودند از نزدیک شاهد آن باشند.
تمساح‌ در حال شکار خفاش در غار / شکارچی مرموزی که در تاریکی زندگی می‌کند

براساس گزارشی از خبرآنلاین، نوعی از تمساح کوتوله آفریقایی (Osteolaemus tetraspis) با طول تقریبی ۱.۵ متر در غارهای آباندا واقع در گابن سکونت دارد و در میان انبوه فضولات خفاش‌ها در تاریکی به طور محجوب پنهان می‌شود. این جمعیت در سال ۲۰۰۸ کشف گردید و دانشمندان به مدت طولانی در تلاش بودند تا درک کنند این موجودات چگونه در غار شکار می‌کنند.

غذاهای تمساح‌ها در تاریکی چیست؟

محققان همچنین به این نکته پی برده بودند که تمساح‌های غار به طور عمده به خفاش‌ها و حشرات تغذیه می‌کنند، اما مشاهده مستقیم رفتار شکار آن‌ها به علت شرایط خاص غار به مراتب چالش‌برانگیز بود. در هنگام ورود انسان‌ها به غار، تمساح‌ها از نمایش رفتار طبیعی خودداری می‌کردند.

به نقل از «livescience»، در نهایت گروه تحقیقاتی با کمک دوربین‌های کنترلی از راه دور توانستند رفتار این تمساح‌ها را بدون نیاز به حضور فیزیکی انسان مستند کنند. تصاویر به دست آمده نشان می‌دهند که این تمساح‌ها در محیطی زیرزمینی با دقت کمین می‌کنند و در نهایت به شکار خفاش‌ها می‌پردازند. مت شرلی، بوم‌شناس متخصص حفاظت از محیط زیست که سال‌های زیادی را به مطالعه این جمعیت اختصاص داده، اذعان داشته که این نوع رفتار قبلاً مشاهده نشده است.

تمساح‌ در حال شکار خفاش در غار / شکارچی مرموزی که در تاریکی زندگی می‌کند

غارهای آباندا به هیچ وجه یک زیستگاه عادی برای تمساح‌ها محسوب نمی‌شود. این موجودات در بخش‌هایی از غار سکنی گزیده‌اند که پر از فضولات خفاش است. پژوهشگران تأکید می‌کنند که شرایط زیستی درون غار به شدت سخت و دشوار است و در زمان بارش باران، فضولات خفاش‌ها با آب ترکیب شده و محیطی لزج و گل‌آلود ایجاد می‌کند.

پس دلیل ورود این تمساح‌ها به غار چیست؟

به طور قطع پاسخ دقیقی برای این سؤال هنوز وجود ندارد.

پژوهشگران از زمان آغاز زندگی زیرزمینی تمساح‌های کوتوله اطلاعی ندارند. حتی احتمال مطرح شده که این جمعیت ممکن است چندین هزار سال در این غارها سکنی داشته باشد، اما دسترسی دشوار به ساختارهای غاری تحقیق در مورد آن‌ها را بسیار چالش‌انگیز کرده است.

این تمساح‌های کوتوله به طور کلی موجوداتی کوچک و نسبتاً رازآلود هستند و در جنگل‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌های واقع در غرب و مرکز آفریقا زندگی می‌کنند. گونه‌های نزدیک به آن‌ها نیز به استفاده از پناهگاه‌های طبیعی مانند حفره‌ها و سوراخ‌ها معروف‌اند.

اما جمعیت حاضر در غارهای آباندا توانسته‌اند با شرایط غیرفطری و کاملاً تیره زندگی در این محیط سازگار شوند.

تصاویری که اخیراً منتشر شده‌اند فقط نمایشگر یک لحظه نادر از شکار خفاش نیستند. این فیلم‌ها به پژوهشگران این امکان را می‌دهند که رفتار این جمعیت ناشناخته را در شرایط طبیعی به خوبی مطالعه کرده و دریابند که چگونه تمساح‌ها در چنین محیط‌های غیرعادی زنده می‌مانند.

۵۸۵۸

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.