کد خبر 717856
۱۴۰۵/۰۷/۱۲ ۱۲:۵۷

مراحل پیگیری مابه‌التفاوت نرخ ارز از واردکنندگان متخلف توسط تعزیرات

ساعت 24 - بانک مرکزی بر اساس رای دیوان عالی کشور اعلام کرد که پیگیری و جمع‌آوری مابه‌التفاوت نرخ ارز از واردکنندگانی که در روند ترخیص کالا یا ارائه مدارک حمل تاخیر داشته‌اند، از طریق سازمان تعزیرات حکومتی انجام خواهد شد.
وصول مابه‌التفاوت نرخ ارز واردکنندگان متخلف از تعزیرات پیگیری می‌شود

بر اساس گزارش ایسنا، بانک مرکزی در یک بخشنامه به کلیه بانک‌ها اعلام کرد: بر پایه ماده ۲ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که به تازگی الحاق شده و با توجه به تبصره ۵ آن، تخطی از سایر مقررات ارزی که توسط شورای پول و اعتبار، در محدوده اختیارات قانونی خود تعیین شده و عاری از وصف مجرمانه است، در صورت اثبات علم و عمد در نهادهای ذیصلاح، تنها به عنوان تخلف شناخته می‌شود.

علاوه بر این، طبق بندهای ۸ و ۹ از بخش «د» قسمت اول مجموعه مقررات ارزی بانک مرکزی، واردکنندگان کالا و خدمات در زمان تأخیر در ترخیص کالا یا ارائه اسناد حمل و تغییرات در نرخ ارز، موظف به پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز دریافتی هستند.

از این رو، عدم پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز به عنوان تخلف از سایر مقررات ارزی تلقی شده و این اقدام مشمول تبصره ۲ ماده ۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌باشد.

در مورد اشخاص حقوقی نیز قوانین ماده ۲۱ قانون مجازات اسلامی اجرایی می‌شود و سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان مرجع صالح برای بررسی این موارد معرفی شده است. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری، برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه‌ها و سایر مراجع قضایی و غیرقضایی لازم‌الاجرا بوده و باید رعایت شود.

معاونت حقوقی و امور مجلس بانک مرکزی در این بخشنامه به بانک‌ها خواسته است که در صورت بروز چنین تخلفاتی، شکایت‌هایی با عنوان «درخواست صدور حکم به پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز» تنظیم کرده و با استناد به تبصره ۵ ماده ۲ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و رأی وحدت رویه ۸۷۸، موضوع را برای بررسی و صدور حکم به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع دهند و پیگیری لازم را به عمل آورند.

همچنین تأکید شده است که در سایر موارد تخلف از مقررات ارزی، بانک‌ها باید نسبت به اعلام تخلف و طرح شکایت در مراجع ذی‌صلاح اقدام نمایند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.