کد خبر 727193
۱۴۰۵/۰۷/۲۲ ۱۱:۵۰

ادامه تلاش برای بررسی مسائل جایگاه‌های سوخت/ باید انتقادات به صورت کارشناسی مطرح شوند

ساعت 24 - نماینده صنف جایگاه‌های سوخت کشور با تأکید بر ادامه پیگیری مسائل مربوط به جایگاه‌داران و مشتریان گفت: ما از مشکلات مطروحه در حوزه جایگاه‌های سوخت غافل نخواهیم شد و در کنار انتقال انتقادات مردم، برای حل معضلاتی مانند نواقص در کارت‌های بانکی و اشکالات در فرآیند سوخت‌گیری اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
ادامه پیگیری مشکلات جایگاه‌های سوخت/ انتقادها باید در مسیر کارشناسی مطرح شود

طبق گزارشی از ایسنا، رضا نواز - سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت کشور با تأکید بر اهمیت پیگیری مسائل و درخواست‌های جایگاه‌داران، بیان کرد: به رغم چالش‌ها، این جایگاه‌ها به ارائه خدمات ادامه می‌دهند و هر چه مدت زمان لازم برای رسیدگی به امور آن‌ها طولانی‌تر شود، مشکلات و دردسرها برایشان بیشتر خواهد شد؛ بنابراین، پیگیری دغدغه‌ها و همچنین بازتاب مسائل مردم و جایگاه‌داران را بخشی از وظایف خود می‌دانیم و به دنبال این مسیر خواهیم بود.

وی در ادامه افزود: از یک سو ما در تلاش برای پیگیری مشکلات و مسائل جایگاه‌داران هستیم و از سوی دیگر، مردم نیز نظرات، انتقادات و مشکلات خود را با ما مطرح می‌کنند. با توجه به اینکه جایگاه‌های سوخت کانون اصلی تعامل مردم با این بخش به شمار می‌روند، ما نیز بازتاب این مسائل و برطرف کردن مشکلات را جزء رسالت اجتماعی خود محسوب می‌کنیم.

نواز به برخی از موضوعات در حال پیگیری توسط صنف جایگاه‌های سوخت اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال، مسئله مربوط به ۱۰۰۰ تومان و مشکلاتی که در سوخت‌گیری موتورسیکلت‌ها و قطع و وصل شدن برخی کارت‌های بانکی در جایگاه‌ها وجود دارد، از جمله مواردی است که در حال پیگیری هستیم. در مورد اختلالاتی که در برخی کارت‌های بانکی به وجود آمده، نیاز است با بانک مرکزی جلسه‌ای برگزار کرده و دلایل این مشکلات را بررسی کنیم، از این رو مسائل را پیگیری می‌کنیم و آن‌ها را کنار نخواهیم گذاشت.

اجرای آزمایشی طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی

سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت کشور درباره طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی توضیح داد: این طرح مورد تأیید قرار گرفت، لیکن فرایند تدوین و تصویب آیین‌نامه آن تقریباً شش تا هفت ماه به طول انجامید. افرادی که انتقادات را مطرح می‌کردند، باید توجه می‌کردند که اما چرا زمان بسیاری صرف تصویب این آیین‌نامه شد. سرانجام آیین‌نامه به تصویب رسید و منتشر شد و بعد از آن هم با توجه به اوضاع جنگ، اجرای آزمایشی طرح نیز با همکاری ما آغاز شد.

وی اضافه کرد: به خاطر دارم که اجرای آزمایشی این طرح در دو جایگاه انجام شد و در حال حاضر نیز قرار است دامنه اجرای آزمایشی آن در پنج استان تهران، البرز، قزوین، قم، سمنان و همدان گسترش یابد. البته باید ذکر کرد که تعیین استان‌های محل اجرای آزمایشی را صنف جایگاه‌های سوخت مشخص نکرده و وزارت امور اقتصادی و دارایی مجری این طرح است.

نواز در خصوص نحوه اجرای طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی بیان کرد: در این فرآیند، فرد ابتدا کارت سوخت خود را در دستگاه مربوطه قرار داده و پس از انجام سوخت‌گیری، کارت بانکی خود را کشیده و سپس با وارد کردن مقدار لیتر مورد نظر، هزینه بر اساس سهمیه فرد محاسبه و پرداخت انجام می‌شود.

ساماندهی سوخت‌گیری با کارت آزاد و ضرورت مدیریت مصرف

وی همچنین به موضوع شناسه‌دار کردن کارت‌های سوخت اشاره کرد و گفت: طرح شناسه‌دار کردن هنوز به مرحله اجرایی در نیامده و با توجه به محدودیت‌های تولید و عرضه فرآورده‌های نفتی و شدت مصرف در کشور، تأمین و عرضه سوخت به عهده شرکت‌های تابعه وزارت نفت است.

نواز ادامه داد: به همان اندازه که اگر در جایی صفی برای سوخت‌گیری به وجود بیاید یا یک جایگاه تعطیل شود، انتقادات متوجه این بخش می‌شود، مسئولان نیز در تلاش هستند وضعیت سوخت‌گیری با کارت آزاد که بخش قابل توجهی از سوخت‌گیری، به ویژه در قسمت بنزین را شکل می‌دهد، ساماندهی کنند؛ این ساماندهی ممکن است به کاهش مصرف هم منجر شود.

سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت در خصوص تأثیر این اقدامات بر قاچاق سوخت گفت: این احتمالات وجود دارد که این اقدامات تأثیراتی بر قاچاق داشته باشد، اما قاچاق سازمان‌یافته موضوعی است که فرایند آن بیش از صرفاً استفاده از کارت سوخت آزاد باید بررسی شود.

وی به اظهارات اخیر سخنگوی دولت هم اشاره کرد و توضیح داد: منظور از اظهارات مطرح شده این است که از زمانی که نرخ ۱۰ هزار تومانی برای بنزین اجرایی شده، مصرف این فرآورده در برخی روزها کاهش حدود هفت درصدی و حتی بیشتر را تجربه کرده است. با این حال، این کاهش ارتباطی با طرح شناسه‌دار کردن کارت‌های جایگاه ندارد و آمار مربوط به این موضوع به زودی اعلام خواهد شد.

نواز در انتقاد از نحوه مطرح شدن برخی مسائل مرتبط با جایگاه‌های سوخت در فضاهای عمومی، گفت: متأسفانه در برخی موارد این مسائل به شدت بزرگنمایی می‌شوند و اخیراً شاهد بوده‌ایم که برخی مسئولان و کارشناسان به بهانه‌های سیاسی و جناحی خود، موضوع جایگاه‌های سوخت را داغ کرده‌اند. گاهی یک مورد نامناسب از میان صدها سوخت‌گیری انتخاب و بر روی آن انگشت گذاشته می‌شود تا علیه یک طرح یا سیاست خاص استفاده شود، بدون آنکه وضعیت کلی فعالیت جایگاه‌ها در نظر گرفته شود.

سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت ادامه داد: انتشار چنین اطلاعاتی به نوعی آموزش روش‌های دور زدن یک سامانه محسوب می‌شود و در عوض انتظار می‌رود مسائل و مشکلات احتمالی طرح‌ها از طریق تخصصی و علمی بررسی شود.

نواز همچنین به تلاش کارکنان جایگاه‌های سوخت در شرایط دشوار، به ویژه در دوران جنگ اشاره کرد و گفت: کارکنان در زمان جنگ و در زیر فشار حملات سنگین، وظایف خود را رها نکردند و به خدمات‌رسانی ادامه دادند. با این وجود، در مطالب منتشر شده درباره جایگاه‌ها کمتر به این تلاش‌ها پرداخته می‌شود. کارکنان انتظار تقدیر ندارند، اما نباید زحمات آن‌ها نادیده گرفته شود.

وی در یک مصاحبه تلویزیونی تأکید کرد: نمی‌توان از میان یک میلیون بار سوخت‌گیری، تنها یک رفتار نامناسب را انتخاب و آن را به صورت افراطی برجسته کرد و بر مبنای آن، تصویری منفی از عملکرد ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر از کارکنان این بخش به جامعه ارائه داد؛ ما چنین رویکردی را نمی‌پذیریم.

نواز با بیان اینکه تخلفات در جایگاه‌های سوخت نسبت به حجم خدمات ارائه شده بسیار کم است، اظهار کرد: جایگاه‌های سوخت به صورت روزانه خدمات گسترده‌ای به مردم ارائه می‌دهند و بر این باوریم که میزان تخلفات نسبت به این حجم خدمات بسیار ناچیز است. ما همچنین آماده‌ایم از عملکرد این بخش دفاع کنیم و درباره آن در چهارچوب کارشناسی گفتگو داشته باشیم.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.