داود خدیو حق‌گو در مصاحبه‌ای با ایسنا به بررسی حدود ۸۰ هزار هکتار زمین‌های قابل کشت در شهرستان اشاره کرد و به محدودیت‌های منابع آبی پرداخت. وی تصریح کرد که با توجه به بحران کم‌آبی در سال‌های اخیر، از سه تا چهار سال پیش، ترویج کشت گیاهان دارویی کم‌آب‌بر در منطقه ورامین مورد توجه قرار گرفته است و آنغوزه به‌عنوان یکی از گیاهانی که با شرایط اقلیمی این ناحیه سازگاری دارد، می‌تواند به‌عنوان گزینه‌ای اقتصادی برای کشاورزان مطرح شود.

او همچنین اعلام کرد که آموزش و آشنایی کشاورزان با ظرفیت‌های کشت آنغوزه از سال گذشته آغاز گشته و در این راستا کارشناسانی از خراسان رضوی برای برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی دعوت شدند. در حال حاضر چهار مزرعه کشت آنغوزه در جوادآباد فعال است. همچنین با برگزاری دوره آموزشی جدید، کشاورزان با ویژگی‌های این گیاه، نیاز آبی و ظرفیت‌های اقتصادی آن آشنا می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین خاطرنشان کرد که توسعه کشت‌های مناسب با محدودیت منابع آبی بسیار ضروری است و گفت: آنغوزه علاوه بر نیاز آبی کم، پتانسیل درآمدزایی بلندمدت را نیز دارد؛ به‌طوری‌که این گیاه در صورت استقرار مطلوب و رعایت نکات مراقبتی، می‌تواند بیش از ۲۵ سال بهره‌برداری شود.

خدیو حق‌گو ادامه داد که کشت آنغوزه در سال‌های اولیه به مراقبت‌های خاصی نیاز دارد و فرآیند برداشت شیره آن معمولاً از سال پنجم آغاز می‌گردد؛ لذا کشاورزان باید با در نظر گرفتن دوره انتظار برای رسیدن به مرحله بهره‌برداری، این محصول را به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت در نظر بگیرند.

او به ارزش اقتصادی شیره آنغوزه اشاره کرد و گفت: با توجه به اطلاعات منتشر شده درباره مقدار برداشت در بعضی مناطق، میزان تولید شیره این گیاه در هر مترمربع می‌تواند بین ۱۵۰ تا ۵۰۰ گرم متغیر باشد و قیمت شیره آنغوزه شیرین در زمان اعلام‌شده به حدود ۲۰ میلیون تومان رسیده است؛ این مسئله نشان‌دهنده نیاز به بررسی دقیق هزینه‌های تولید، عملکرد و شرایط بازار برای ارزیابی سودآوری این محصول است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین در پایان بر اهمیت آشنایی بیشتر کشاورزان با گیاهان دارویی کم‌آب‌بر تأکید کرد و تصریح کرد: گسترش کشت محصولاتی نظیر آنغوزه، با مدیریت بهینه مصرف آب و توجه به شرایط اقلیمی منطقه، می‌تواند به تنوع‌بخشی به الگوی کشت و ایجاد فرصت‌های جدید درآمدی برای کشاورزان یاری رساند.

انتهای پیام