رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 605637

استیک اتریوم روشی برای کسب درآمد از رمز ارزها

سپرده‌گذاری یا استیکینگ ارزهای دیجیتال یکی از راه‌های کسب درآمد در صنعت رمزارزها محسوب می‌شود که طرفداران زیادی دارد. برای نمونه، استیک اتریوم به معنی فرایند قفل‌کردن مقداری ETH، ارز دیجیتال بومی بلاکچین اتریوم، برای یک دوره زمانی مشخص به منظور کمک به امنیت شبکه اتریوم و کسب پاداش‌ از شبکه است. به عبارت دیگر برای دسترسی به درآمد پایدار در صنعت کریپتو می‌توانید به استیک اتریوم یا ارزهای دیجیتال دیگر بپردازید.

dir="RTL" style="text-align:right">استیک اتریوم روشی برای کسب درآمد از رمز ارزها

اتر، واحد پول تحت حاکمیتی بلاکچین اتریوم است. سرمایه‌گذاران برای کسب درآمد از استیک اتریوم، باید ابتدا اقدام به خرید اتریوم کنند، سپس ETHهای خریداری شده را در یک پلتفرم سپرده‌گذاری کنند. روش‌های مختلفی برای استیک کردن اتریوم وجود دارد، در ادامه این مقاله از صرافی ایرانی او ام پی فینکس، یاد خواهید گرفت که چگونه اتریوم را استیک کنید و از استیک کردن اتریوم پاداش بگیرید.

استیک اتریوم چیست و چه کاربردی دارد؟

هدف نوآوری و تکنولوژی بلاکچین، حذف نهاد واسط است؛ بنابراین در بلاکچین تمامی نقش‌هایی که یک شخص واسطه در نگهداری و ثبت و تأیید اطلاعات دارد باید به روشی امن در اختیار همه قرار بگیرد. علاوه بر این، باید سرعت رسیدن به اجماع نیز بالا باشد تا استفاده از این سیستم منطقی و کاربردی به نظر برسد. بهترین روش، استفاده از الگوریتم‌های ریاضی و محاسباتی است؛ چراکه سرعت پردازش در آن‌ها بسیار بالا است و دیگر پای اشتباهات انسانی به تراکنش‌ها وارد نمی‌‎شود.

مکانیزم اثبات کار در ارزهای دیجیتال

یکی از الگوریتم‌های موجود برای رسیدن به اجماع در یک شبکه بلاکچین استفاده از مکانیزم اثبات کار (PoW) است. الگوریتم اثبات کار برای تأیید تراکنش‌ها، تولید یک بلاک جدید و حفظ امنیت شبکه بلاکچین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، حل یک معمای پیچیده ریاضی است که به یک ماینر امکان دسترسی به تأیید تراکنش‌ها، تولید یک بلاک جدید و سپس دریافت پاداش‌ها را می‌دهد.

برای آشنایی بیشتر با اصطلاحات و مفاهیم تخصصی صنعت ارزهای دیجیتال، می‌توانید به‌صورت روزانه، مقالات دپارتمان آموزش صرافی او ام پی فینکس را مطالعه کنید. به طور کلی می‌توان گفت که مکانیزم اثبات کار به یک نیروی پردازش کامپیوتری بسیار زیادی نیاز دارد و به همین دلیل، استفاده از این الگوریتم برق و قدرت پردازشی زیادی مصرف می‌کند و یک روش پرهزینه محسوب می‌شود.

بیت‌کوین، برترین رمزارز بازار نیز از این الگوریتم برای تأیید تراکنش‌ها و امنیت شبکه خود استفاده می‌کند. قبلاً ارز دیجیتال اتریوم نیز از این الگوریتم برای امنیت بلاکچین خود و تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کرد. اما توسعه‌دهندگان بلاکچین اتریوم به‌عنوان بخشی از برنامه‌های خود و با هدف سازگاری پروژه با محیط‌زیست و سرعت بخشیدن به فرایند اعتبارسنجی تراکنش‌ها، پروتکل را از مدل اجماع اثبات کار به اثبات سهام (PoS) انتقال دادند. این جابه‌جایی که با عنوان آپدیت «مرج اتریوم» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۲۲ اجرا شد.

استیک اتریوم مبتنی بر مکانیزم اثبات سهام

الگوریتم اجماع اثبات سهام یکی از الگوریتم‌های اجماع معروف در پروژه‌های بلاکچینی است که در سال ۲۰۱۱ به عنوان یک راه‌حل با مصرف انرژی کمتر ارائه شد. ماینرها )نودهای( شبکه در این الگوریتم اعتبارسنج (Validator) نامیده می‌شوند. برخلاف الگوریتم اجماع اثبات کار، در این روش نیازی به مصرف انرژی بالا برای حل معادلات شبکه نیست و کاربران با قفل کردن دارایی‌های خود امکان فعالیت در شبکه را پیدا می‌کنند.

در واقع، اجماع اثبات سهام یک مکانیزم توافقی است که کاربران را ملزم می‌کند مقداری از یک ارز دیجیتال را به اشتراک بگذارند تا نقش اعتبارسنج را در شبکه ایفا کنند. اعتبارسنج‌ها با استیک کردن مقداری از رمزارزهای خود به حفظ امنیت شبکه بلاکچین آن رمزارز کمک می‌کنند. در واقع، همین مکانیزم اثبات کار است که امکان استیک کردن اتریوم را فراهم می‌آورد.

در فرایند استیک اتریوم، اعتبارسنج‌ها هنگام تأیید یک بلاک جدید، پاداش‌هایی را در قالب رمزارز اتریوم دریافت می‌کنند. در واقع، بر خلاف بلاکچین بیت‌کوین و دیگر بلاکچین‌های اثبات کار، اعتبارسنج‌ها در اکوسیستم اتریوم به صورت تصادفی برای تأیید یک بلاک جدید انتخاب می‌شوند؛ اما هرچقدر تعداد اتریوم استیک شده از یک اعتبارسنج بیشتر باشد، شانس آن برای تأیید یک بلاک جدید و دریافت پاداش آن بیشتر است.

اگر قصد دارید به یک اعتبارسنج بلاکچین اتریوم تبدیل شوید و از این طریق درآمد کسب کنید، با خرید اتریوم در صرافی او ام پی فینکس می‌توانید ETHهایتان را زیاد کرده و شانس خود را برای دریافت این پاداش بیشتر کنید. زیرا تعداد ETHهای استیک شده در انتخاب یک اعتبارسنج برای تأیید یک بلاک جدید و دریافت پاداش آن رابطه مستقیم دارد. در ادامه به معرفی روش‌های مختلف استیک کردن اتریوم می‌پردازیم.

روش‌های استیک کردن اتریوم

همان‌طور که بالاتر گفته شده، استیک اتریوم فرایند قفل‌کردن مقداری ETH برای یک دوره زمانی مشخص و به‌منظور کمک به امنیت بلاکچین و کسب پاداش‌های شبکه است. افرادی که این کار را انجام می‎دهند به عنوان استیکر (Staker) شناخته می‎شوند و وظیفه پردازش تراکنش‌ها، ذخیره اطلاعات و افزودن بلاک‎ها به بیکن چین (Beacon Chain)، مدل اجماع جدید اتریوم، را بر عهده دارند.

تبدیل شدن به یک اعتبارسنج یکی از سودآورترین راه‌ها برای کسب درآمد غیرفعال از طریق استیک اتریوم است، اما نسبتاً یک روش پیچیده‌ و پرهزینه محسوب می‌شود. زیرا در این حالت به حداقل ۳۲ واحد اتریوم که هنگام نوشتن این متن تقریباً یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ارزش دارند، نیاز دارید.

استیک اتریوم روشی برای کسب درآمد از رمز ارزها

اما بلاکچین اتریوم این امکان را برای همه فراهم آورده است که بتوانند اتریوم‌های خود را استیک کنند، حتی آن‍هایی که توان خرید ۳۲ اتریوم ندارند، می‌توانند به استیک کردن اتریوم بپردازند. در واقع، افرادی که کمتر از ۳۲ اتریوم دارند، می‌توانند با استفاده از استخرهای استیکینگ (staking pools) اقدام به استیک اتریوم کنند. در ادامه هر دوی این روش را توضیح خواهیم داد.

استیک اتریوم با تبدیل‌شدن به یک اعتبارسنج

ماینرها در اتریوم ۱ و اعتبارسنج‌ها در اتریوم ۲ از نظر کارکرد و هدف به یکدیگر شباهت دارند. آن‌ها مسئول نگهداری از بیکن چین، بلاکچین اثبات سهام در اتریوم ۲ خواهند بود. وظیفه اصلی یک اعتبارسنج اتریوم ۲ ذخیره داده‌های بلاکچین اتریوم، پردازش و انتقال تراکنش‌های جدید به بلاک‌ها و سپس افزودن بلاک‌های جدید به بلاکچین است.

اگر می‌خواهید یک اعتبارسنج در شبکه بلاکچین اتریوم شوید، می‌توانید طبق مراحل زیر اقدام کنید. ابتدا به سایت لانچ پد اتریوم (Ethereum launchpad page) v وارد شده، قوانین سایت را کامل کنید و مرحله‌به‌مرحله موارد زیر را انجام دهید.

برای راه‌اندازی یک نود اعتبارسنج، به‌عنوان حداقل نیاز، باید از رایانه‌ای با فضای حافظه کافی برای دانلود هر دو بلاکچین اتریوم (قدیمی و جدید) استفاده کنید. در حال حاضر، اتریوم ۱ حاوی تقریباً ۱۰۰۰ گیگابایت داده است و با سرعتی در حدود ۱ گیگابایت در روز گسترش می‌یابد. لازم به ذکر است که این سیستم باید به صورت شبانه‌روزی به اینترنت وصل باشد و آنلاین باشد؛ بنابراین دسترسی شما به اینترنت باکیفیت یک معیار اصلی است.

با داشتن شرایط فوق، راه‌اندازی یک نود اعتبارسنج در شبکه اتریوم ساده است. در واقع شما کافی است ۳۲ اتریوم داشته باشید و اتریوم‌های خود را در آدرس قرارداد استیک کردن اتریوم قفل کنید. سپس کلاینت‌های Eth1 و Eth2 را برای راه‌اندازی نود خود انتخاب کنید. در مرحله بعد، باید تعداد اعتبارسنج‌هایی را که می‌خواهید ایجاد کنید، انتخاب کنید. هر اعتبارسنج به واریز ۳۲ اتریوم نیاز دارد.

تعداد ۳۲ اتریوم به این دلیل در نظر گرفته شده است که از تبدیل‌شدن سرمایه‌گذاران با سرمایه کم به یک اعتبارسنج جلوگیری شود، همین امر امنیت شبکه را بیشتر می‌کند. زیرا ۳۲ عدد اتریوم سپرده‌گذاری شده از دسترس اعتبارسنج خارج می‌شوند و تعهد اعتبارسنج به شبکه را تضمین می‌کنند. به‌عنوان یک اعتبارسنج، مسئولیت شما این است که اعتبارسنجی تراکنش‌های شبکه را آنلاین و به‌روز نگه دارید. البته در صورت عدم انجام این کار، جریمه‎هایی برای اعتبارسنج خاطی به همراه خواهد داشت.

پس از قبول شرایط بالا و تعیین تعداد اتریوم‌هایی که می‌خواهید استیک کنید، سیستم عامل مناسب با ابزارهای خود را تعیین کرده و پس از مطالعه دستورالعمل‌های موردنیاز، به نصب برنامه رابط کاربری خود بپردازید و نود اعتبارسنج خود را ایجاد کنید.

در نهایت، باید آدرس کیف پول اتریوم خود را انتخاب کنید تا پاداش‌ شما در ازای استیک اتریوم به آن آدرس واریز شود. با معرفی کیف پول خود به شبکه، شما آماده شروع اعتبارسنجی تراکنش‌ها و دریافت پاداش هستید.

همان‌طور که بالاتر هم ذکر شد، پاداش توزیع‌شده بین سهام‌داران به تعداد کل اتریوم‌های استیک شده و تعداد اعتباردهنده‌ها در شبکه بستگی دارد. برای مثال، هنگامی که تعداد اعتبارسنج‌های شبکه کاهش یابد، نرخ بهره سالانه استیک اتریوم نیز افزایش خواهد یافت.

استیک اتریوم در استخرهای استیکینگ اتریوم

در استخرهای استیکینگ اتریوم، هر کاربر متناسب با تعداد اتریوم‌هایی که قصد دارد استیک کند، درصدی از کل اتریوم‌های موجود در استخر را تشکیل می‌دهد، و در ازای آن، پاداش دریافت می‌کند. به زبان ساده‌تر، یک استخر سهام اتریوم، از چندین کاربر متفاوت اتریوم دریافت می‌کند و همه را با هم جمع می‌کند تا حداقل شرایط لازم برای تبدیل‌شدن به یک یا چند اعتبارسنج را پیدا کند. در نتیجه، پاداش حاصل از فعالیتش در شبکه اعتبارسنج‌ها را بین کاربران خود به نسبت تعداد اتریومی که قفل کرده‌اند، تقسیم می‌کند.

در استخرهای استیکینگ اتریوم از قرارداد‎های هوشمند برای امنیت، شفافیت و غیرمتمرکز نگه‌داشتن استخر استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که برخی از استخرهای استیکینگ، هزینه خدمات دریافت می‌کنند و حتی بعضی از آنها حداقل مقداری برای استیک کردن تعیین کرده‌اند. همچنین کاربران می‌توانند با استیک اتریوم‌های خود در برخی پلتفرم‌ها، توکن‌های دیگری بر بستر ERC-20 دریافت کرده و حتی آن‌ها را معامله کنند.

به طور کلی، استیک اتریوم از طریق استخرهای استیکینگ یک گزینه اید ‌آل برای افرادی است که نمی‌خواهند الزامات فنی را که با استیک اتریوم از طریق تبدیل‌شدن به یک اعتبارسنج، همراه است، انجام دهند. در اصل، کاربران فقط باید اتریوم‌های خود را در یک پلتفرم شخص ثالث واریز و قفل کرده، سپس بدون دردسر شروع به کسب درآمد کنند.

استیک کردن اتریوم در صرافی بایننس

لازم به ذکر است علاوه بر دو روش فوق، شما می‌توانید از طریق پلتفرم‌های دیگری مانند صرافی بایننس، صرافی کراکن (Kraken) و پلتفرم‌های دیگر، ارز دیجیتال اتریوم استیک کنید. در ادامه، به استیک اتریوم در بایننس خواهیم پرداخت.

برای استیک اتریوم در بایننس کافی است یک حساب در این صرافی داشته باشید و اتریوم‌هایی که قصد استیک آن‌ها را دارید، به پلتفرم واریز کنید. در نظر داشته باشید که استیک اتریوم در بایننس به شما اجازه نمی‌دهد، دارایی خود را تا زمان راه‌اندازی زنجیره شارد (Shard Chain)، یک آپدیت در نقشه راه توسعه بلاکچین اتریوم در آینده، بازیابی کنید که ممکن است تا دو سال طول بکشد.

زنجیره شارد یک آپدیت در بلاکچین اتریوم است که تراکم تراکنش‌ها و تأیید آنها را کاهش داده، در نتیجه سرعت عملیاتی شبکه را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. با این ‌حال، بایننس توکن‌های BETH را با تناظر یک‌به‌یک نسبت به تعداد اتریوم‌های استیک شده در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

استیک اتریوم روشی برای کسب درآمد از رمز ارزها

استیک اتریوم در تراست ولت

کیف پول تراست ولت یکی از محبوب‌ترین کیف پول‌های غیرمتمرکز در صنعت ارزهای دیجیتال است که خدمات خود را به کاربران ارز دیجیتال در سراسر جهان ارائه می‌کند. تراست ولت امکان نگهداری اتریوم را روی سه شبکه پرکاربرد اتریوم ERC20، بایننس اسمارت چین BEP20 و بایننس چین BEP2 فراهم کرده است. اما در تراست ولت امکان استیک کردن اتریوم وجود ندارد.

خطرات استیک کردن اتریوم

هنگامی که به عنوان یک اعتبارسنج در شبکه اتریوم فعالیت می‌کنید، به نحوه توسعه شبکه اتریوم دسترسی مستقیم دارید. این بدان معنا است که چند اعتبارسنج می‌توانند اطلاعات نادرست ارائه داده یا با همکاری گروهی پاداش‌های خود را افزایش دهند. برای جلوگیری از این دسته فعالیت‌ها، شبکه اتریوم مفهومی تحت عنوان اسلاشینگ (Slashing) معرفی کرده است.

اسلاشینگ از خطرات و معایب استیکینگ ارز دیجیتال اتریوم است و زمانی روی می‌دهد که یک اعتبارسنج به دلیل خطایی که مرتکب شده است، مجازات می‌شود و از طریق این مکانیزم است که به موجب آن شبکه جلوی خطاها و رفتارهای غیرعادی را می‌گیرد. در واقع، هر اعتبارسنجی که در رابطه با فعالیت‌های مخرب نسبت به شبکه گناهکار شناخته شود، ممکن است میزان اتریوم‌های استیک شده آن کاهش یافته یا بخشی از آن‌ها را از دست دهد. بدترین متخلفان ممکن است کل اتریوم‌های استیک شده خود را از دست دهند و از شبکه اتریوم حذف شوند.

در نظر داشته باشید، اگر قصد دارید اسیتک اتریوم را از طریق یک صرافی یا استخرهای استیکینگ انجام دهید، در واقع، به آنها اعتماد می‌کنید تا از اتریوم‌های شما مراقبت کنند و از کاهش تعداد آن‌ها جلوگیری کنند. شما می‌توانید مطالعه بیشتر و تخصصی‌تری در این زمینه از طریق وبلاگ صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس داشته باشید.

منبع:ompfinex.com

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها