رفتن به محتوا
کد خبر 624260

کمبود این ویتامین باعث پوسته شدن کف دست می شود

ساعت 24- پوسته شدن کف دست به ویژه در فصول سرد سال بسیار شایع است. تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود برخی از ویتامین‌ها در پوست پوست شدن دست‌ها تاثیر دارد.

پوست پوست شدن کف دست بیش از هر چیز به دلیل عوامل خارجی رخ می‌دهد. مثلا شما بیش از اندازه دست‌های خود را با آب و صابون می‌شویید، لایه بالایی پوست دست از بین می‌رود و دیگر پوست قادر نیست رطوبت را درون خود حفظ کند و در نتیجه بر اثر خشکی زیاد، پوست دست، پوسته پوسته می‌شود.

 گاهی هم یک اختلال در سیستم داخلی بدن شما ممکن است منجر به پوسته شدن کف دست شود؛ اختلالی مثل کمبود ویتامین‌ها. آیا می‌دانید کمبود چه ویتامینی باعث پوسته شدن کف دست میشود؟ کمبود کلیه ویتامین‌های گروه B می‌تواند در پوسته شدن انگشتان دست شما تاثیرگذار باشد. اما در میان این گروه از ویتامین‌ها ویتامین B3 در این مورد نقش بیشتری دارد. ویتامین B3 در شکل نیاسینامید به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و مانع می‌شود تا پوست آب موجود در خود را از دست بدهد. همچنین این ویتامین در جلوگیری از چین و چروک‌های پوستی موثر است.

وقتی شما کمبود ویتامین B3 دارید، پوست قادر نیست رطوبت را در درون خود حفظ نماید. در نتیجه بر اثر خشکی زیاد پوست دست یا حتی سایر نقاط بدن، پوسته پوسته می‌شود.

نیاسین (ویتامین ب3) یکی از 8 ویتامین موجود در گروه ویتامین‌های ب است که محلول در آب بوده و کمبود آن مشکلات پوستی را به دنبال دارد. با مصرف سینه مرغ، برنج قهوه‌ای، بادام زمینی، آجیل، حبوبات و سیب زمینی می‌توانید مقادیر قابل توجهی از ویتامین ب3 را برای بدن خود تامین کنید.

از آنجایی که همه ویتامین‌های گروه B در جلوگیری از پوسته شدن کف دست نقش دارند، برای جبران کمبود این ویتامین‌ها می‌توانید از قرص ب کمپلکس هم استفاده نمایید.

کمبود این ویتامین باعث پوسته شدن کف دست می‌شود

کمبود چه ویتامینی باعث پوسته شدن کف دست میشود؟ ویتامین B7 پوسته شدن کف دست می‌تواند نشانه کمبود بیوتین یا ویتامین B7 باشد. البته دقت داشته باشید که کمبود بیوتین چندان شایع نیست. بیوتین نیز از دیگر ویتامین‌های گروه B بوده که در متابولیسم چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها تاثیرگذار بوده و کمبود آن مشکلات پوست و مو را به دنبال دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد که بیوتین در آبرسانی به پوست نقش موثری دارد. این ویتامین در تشکیل اسیدهای چرب نقش داشته و با تغذیه‌رسانی به پوست به جوان‌سازی و بهبود ظاهر پوست کمک می‌کند.

پوست پوست شدن کف دست شما ممکن است ناشی از کمبود بیوتین باشد. برای خرید قرص بیوتین می‌توانید به داروخانه مراجعه کنید اما یک راه دیگر برای تامین این ویتامین، مصرف منابع غنی از آن است. این منابع عبارتند از: جگر پخته شده، تخم مرغ، ماهی، سیب زمینی شیرین، تخمه آفتاب گردان، بادام بو داده و …

نقش کمبود ویتامین دی در پوسته شدن کف دست کمبود ویتامین D بدون شک مشکلات پوستی را در پی دارد. از علائم کمبود این ویتامین روی پوست این است که پوست کدر به نظر می‌رسد، درخشش کافی را ندارد و ممکن است بر اثر خشکی زیاد پوسته پوسته شود. از طرف دیگر اگزما و پسوریازیس دو عامل خشکی پوست هستند که کمبود ویتامین D در هر دوی آن‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشد.

ویتامین دی یک ویتامین محلول در چربی است که بدن انسان هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد، قابلیت ساخت آن را پیدا می‌کند. با این حال کمبود ویتامین D بسیار شایع است؛ آن هم در میان زنان و کودکان.

از این رو توصیه پزشکان این است که اگر کمبود ویتامین دی دارید، قرص ویتامین D مصرف کنید. ماهی‌های چرب یکی از بهترین منابع طبیعی تامین ویتامین دی برای بدن هستند؛ پس در رژیم غذایی خود حتما آن‌ها را لحاظ نمایید.

ویتامین سی و پوست پوست شدن کف دست پوست سالم حاوی سطوح مناسبی از ویتامین C است؛ به خصوص در اپیدرم یا لایه بیرونی پوست. ویتامین C نه تنها در کلاژن‌سازی و جلوگیری از چین و چروک نقش دارد بلکه با محافظت از پوست در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از نور خورشید و قرار گرفتن در معرض آلاینده‌هایی مانند دود سیگار یا ازن، پوست را سالم نگه می‌دارد.

مصرف کافی ویتامین C خطر ابتلا به خشکی پوست و در نتیجه پوسته شدن کف دست را تا 10% کاهش می‌دهد.

اگرچه ویتامین سی می‌تواند در پوسته شدن انگشتان دست موثر باشد اما دقت کنید که در بیشتر موارد عوامل دیگری موثر هستند. ویتامین ث محلول در آب بوده و بدن انسان قابلیت تولید آن را ندارد. برای تامین این ویتامین باید از میوه‌هایی مثل توت فرنگی، کیوی و مرکبات استفاده کنید.

همچنین فلفل دلمه‌ای منبعی غنی از ویتامین C است. اگر حس می‌کنید کمبود شدید ویتامین سی دارید، بهتر است برای خرید قرص ویتامین سی اقدام نمایید.

کمبود این ویتامین باعث پوسته شدن کف دست می‌شود

سطح بیش از حد ویتامین A در بدن و پوست پوست شدن دست سردرد و بثورات پوستی از مهم‌ترین علائم مصرف بیش از حد ویتامین A است. اگر بیش از حد از ویتامین A استفاده کنید، به مرور زمان موهای زاید زیاد می‌شوند و پوست خشک و زبر خواهد شد. همچنین آسیب کبدی و نقص مادرزادی در جنین از دیگر اثرات اوردوز کردن ویتامین آ است.

با این اوصاف می‌توان نتیجه گرفت که اگر شاهد پوسته شدن کف دست خود هستید، ممکن است این مسئله با مصرف بیش از حد ویتامین آ نیز مرتبط باشد؛ به ویژه اگر از قرص ویتامین A به مقدار زیاد استفاده کرده باشید. دقت داشته باشید که با اینکه ویتامین‌‎ها در سلامت نگه داشتن بدن بسیار تاثیرگذارند اما بیش از حد توصیه شده هرگز نباید آن‌ها را مورد مصرف قرار دهید.

نقش امگا ۳ در جلوگیری از خشکی و پوسته شدن پوست اسیدهای چرب امگا ۳ که در روغن ماهی به وفور یافت می‌شوند، دیواره‌های سلولی را تشکیل داده و زمانی که بدن با کمبود این اسیدهای چرب مواجه باشد، پوست بسیار خشک شده و ممکن است پوسته پوسته به نظر برسد.

بثورات پوستی هم نتیجه سطح پایین امگا ۳ در بدن می‌تواند باشد. همچنین امگا ۳ خاصیت ضد التهابی داشته و در برابر آسیب نور خورشید از پوست محافظت به عمل می‌آورد. اگر در رژیم غذایی خود به‌اندازه کافی از ماهی استفاده نمی‌کنید، احتمالا کمبود امگا ۳ دارید و باید قرص امگا ۳ استفاده کنید.

علت پوسته شدن کف دست به طور کلی پوسته شدن کف دست دو دلیل دارد:

دلایل محیطی: مثل شستشوی بیش از حد دست‌ها، زندگی در مناطقی با آب و هوای خشک، آفتاب سوختگی، مکیدن انگشتان (به ویژه در کودکان)، کار کردن بیش از حد با مواد شیمیایی. مشکلات پوستی: اگزما، درماتیت تماسی، پسوریازیس و سندرم کاوازاکی. چگونه از پوسته شدن کف دست جلوگیری کنیم؟ به منظور پیشگیری از پوسته شدن کف دست و انگشتان راهکارهای زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم: شستن دست‌ها با آب خنک به جای آب داغ پوشیدن دستکش هنگام شستن دست‌ها با مواد شوینده و کار با شوینده‌های شیمیایی پوشیدن دستکش در هوای سرد استفاده از کرم دست به منظور رطوبت‌رسانی به انگشتان دست کمبود این ویتامین باعث پوسته شدن کف دست می‌شود

برای پوسته شدن کف دست چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟ در اکثر موارد پوسته شدن کف دست موقتی بوده و بعد از مدتی از خودبخود بهبود می‌یابد. با این حال در موارد زیر لازم است که به متخصص پوست مراجعه شود:

مشاهده علائم عفونت در دست طول کشیدن پوسته شدن کف دست بیش از ۲ هفته و عدم بهبود در صورتی درمان‌های معمول جواب ندهد. اگر علائم با گذشت زمان بدتر شود. در بسیاری از موارد پوسته شدن کف دست بر اثر آلرژی به یک ماده رخ می‌دهد. در این صورت نیز برای بررسی‌های بیشتر باید به پزشک مراجعه شود.

مثبت سبز 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها