رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 638667

چالش‌های فوری سلامت در ده سال آینده

ساعت 24 - سازمان بهداشت جهانی در گزارشی مفصل به چالش‌های فوری و اضطراری سلامت در حدود یک دهه آینده پرداخته است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از سازمان بهداشت جهانی؛ کارشناسان سازمان جهانی بهداشت فهرستی از چالش‌های فوری و اضطراری بهداشت در سطح جهان تنظیم کرده‌اند- که نشان‌دهنده نگرانی عمیق کارشناسان نسبت به ناتوانی و ناکامی رهبران کشورهای مختلف جهان در تامین سرمایه و منابع کافی در حیطه پزشکی، سلامتی و بهداشت است. این ناکامی در تشخیص اولویت‌های اصلی حیطه سلامت و تخصیص منابع کافی به سیستم‌های پزشکی- که زندگی، معیشت و اقتصاد فعالان این حوزه را در معرض خطر قرار می‌دهد؛ تاکیدی دوباره بر این واقعیت است که سلامت عمومی در نهایت یک موضوع سیاسی است و به بیانی دیگر حل چالش‌های این حوزه- و این فهرست- نیاز به پاسخ‌گویی نهادهایی فراتر از بخش سلامت دارد.

به گفته مدیر سازمان بهداشت جهانی؛ عرصه سلامت عرصه سرمایه‌گذاری در آینده است. کشورهای مختلف سرمایه‌های زیادی صرف محافظت از مردم خود در برابر حملات تروریستی می‌کنند، اما کاری برای مقابله با حمله ویروس‌هایی که گاه به مراتب کشنده‌تر و از نظر اقتصادی و اجتماعی هم آسیب‌های بیشتری دارند، انجام نمی‌دهند. یک بیماری همه‌گیر می‌تواند اقتصادها و کشورهای زیادی را به زانو درآورد. به همین دلیل هم هست که امنیت سلامت نمی‌تواند- و نباید- تنها در اختیار وزارتخانه‌های مرتبط با بهداشت باشد.

اما در فهرست چالش‌های آینده حوزه سلامت از نگاه سازمان جهانی بهداشت؛ اولین مورد درباره استمرار آسیب‌های بیماری‌های عفونی است.در حقیقت؛ بیماری‌های عفونی از قبیل ایدز، سل، هپاتیت، مالاریا، بیماری‌های مقاربتی و البته بیماری‌های مناطق استوایی که سالانه باعث ابتلای میلیون‌ها نفر- اغلب از میان فقرا- و مرگ حدود ۴ میلیون نفر می‌شوند؛ به رغم این که به دلیل وجود واکسن قابل پیشگیری هستند، ولی هنوز و هم‌چنان مرگبار به شمار می‌آیند و البته به گفته کارشناسان این روند حداقل در آینده نزدیک هم ادامه خواهد داشت. هم‌چنان که سرخک یا فلج اطفال- که تا مرز ریشه‌کنی پیش رفته‌اند- هنوز حضور مرگبار خود را حفظ کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود در ده سال آینده نیز این روند را ادامه خواهند داد! کارشناسان بر این باورند که دلیل اصلی این استمرار سطح ناکافی منابع مالی و البته عدم تعهد کشورهای ثروتمند بوده است.

آمادگی برای مقابله با اپیدمی‌ها دومین موردی است که در پیش‌بینی کارشناسان سازمان بهداشت جهانی آمده. همه‌ساله جهان در واکنش به شیوع بیماری‌ها و بلایای طبیعی و دیگر رویدادهای اضطراری بهداشتی هزینه‌های به مراتب بیشتری نسبت به هزینه‌های لازم برای پیشگیری از آن‌ها انجام می‌دهد. با این که همه‌گیری کرونا خطرات جهانی چنین دیدگاهی را به اثبات رساند، ولی مشخص است که این روند باز هم ادامه خواهد داشت و حتی تجربه یک همه‌گیری گسترده مانند کرونا نیز دنیا را در مقابل بیماری‌هایی از قبیل تب دنگی، مالاریا، زیکا، چیکونگونیا و تب زرد نیز ایمن نخواهد کرد.

کمبود و دسترسی دشوار به آب سالم و پاکیزه و البته داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک و دیگر داروهای باکیفیت و مقرون به صرفه- که باعث شده‌اند آن روزهایی که هر بیماری کوچکی کشنده قلمداد می‌شد به فراموشی سپرده شود- چالش مهم دیگری است که در ده سال آینده جهان باید پشت‌سر بگذارد.

محافظت از مردم در برابر محصولات خطرناک و رژیم‌های غذایی ناسالم که در کنار کمبود غذا و البته غذای ناایمن عامل تقریباً یک سوم از بیماری‌های امروز جهان است؛ چالش دیگر این حوزه در ده سال آینده خواهد بود. به خصوص که گرسنگی و ناامنی غذایی نه تنها هنوز گریبانگیر میلیون‌ها نفر است، بلکه در شماری از کشورها کمبود غذا به‌عنوان سلاح جنگی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایمن نگه داشتن نوجوانان از آسیب‌های جاده‌ای، ایدز، خودکشی، عفونت‌های دستگاه تنفسی و خشونت فردی- که سالانه باعث مرگ بیش از ۱ میلیون نوجوان ۱۰ تا ۱۹ ساله می‌شود؛ جلب اعتماد عمومی برای مجاب کردن مردم برای تکیه به خدمات بهداشتی و پیروی از توصیه‌های بهداشتی در مورد واکسیناسیون و مصرف دارو یا استفاده از وسایل پیشگیری مختلف؛ و بهره‌برداری از فن‌آوری‌های جدید از قبیل ویرایش ژنوم که می‌تواند انقلابی در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌ها ایجاد کند؛ دیگر چالش‌هایی است که در ده سال آینده پیش‌روی حوزه سلامت و پزشکی قرار خواهد داشت.

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها