رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643050

انتخابات آمریکا؛ کارزاری در دو دنیای متفاوت

نگاه به مبارزه هریس و ترامپ با لنز آلمانی

ساعت 24 - هریس و ترامپ در کمپین انتخاباتی خود پیام‌های کاملاً متفاوتی می‌دهند: هریس خود را مبارزی امیدوار به آینده می‌داند، در حالی که ترامپ آینده‌ای تیره و تار ترسیم می‌کند. این تفاوت حاکی از شکافی عمیق در جامعه آمریکا است.

"خوشحالم که دوباره در پنسیلوانیا هستم" یا "دوستت داریم، آریزونا!": همین جملات کوتاه کافی است تا کامالا هریس و دونالد ترامپ در هر کجای آمریکا که باشند، شور و هیجان مردم را برانگیزند. اما این تقریباً تنها وجه اشتراک میان آن‌هاست. هریس با اینکه تقریباً چهار سال در کنار جو بایدن در کاخ سفید کار کرده است، در کارزار انتخاباتی خود را به عنوان یک نامزد کم‌بضاعت و مبارز نشان می‌دهد و این موضوع با استقبال مواجه می‌شود.

او با صدایی پرانرژی به جمع پرشور هوادارانش می‌گوید: «کار زیادی پیش روی ماست، اما حالا وقتش رسیده: ما کار سخت را دوست داریم!». هریس و ارتش مبارز شاد او در حال برنامه‌ریزی با هدف پیروزی در انتخابات هستند. او دموکراتی است که خود را امیدوار و پرانگیزه به تصویر می‌کشد، برای آینده‌ای که در آن زنان خودشان درباره بدن خود تصمیم می‌گیرند، همه می‌توانند از خدمات مراقبت از کودکان بهره‌مند شوند و فرصت‌هایشان را به کار گیرند. لحن تندتر علیه ترامپ کلمه "شادی" را هریس دیگر به‌اندازه گذشته به کار نمی‌برد، بلکه او اکنون رویکردی قاطع، دلسوز، نزدیک به مردم و انسانی دارد. به عنوان مثال، او درباره زمانی صحبت می‌کند که مادرش به سرطان مبتلا شد و چگونه از او مراقبت کرد و سپس اعلام می‌کند که در آینده، مراقبت‌های خانگی تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.

هریس می‌گوید، برخلاف او، ترامپ تنها به خودش اهمیت می‌دهد. او ترجیح می‌دهد با ترساندن مردم، به جای ارائه راه‌حل برای مسائل، کاری که رهبران واقعی باید انجام دهند، مردم را دچار ترس و وحشت کند. لحن هریس نسبت به ترامپ در روزهای اخیر تندتر و شخصی‌تر شده است. او می‌گوید که ترامپ آدمی جدی نیست، اما انتخاب او پیامدهای بسیار جدی و وحشتناکی خواهد داشت. او ترامپ را "به طور فزاینده‌ای ناپایدار" و خارج از کنترل می‌داند. ترامپ با چه فکرهایی بازی می‌کند حملات هریس متوجه رویکرد تهاجمی ترامپ به حزب دموکرات و به اصطلاح "چپ افراطی" اشاره دارد. ترامپ در کمپین انتخاباتی خود می‌گوید این‌ها دشمن داخلی هستند، "تفاله‌هایی که از کشورمان متنفرند - دشمنی بزرگ‌تر از چین و روسیه".

او می‌گوید این افراد "بیمار" و "دیوانه‌های رادیکال" را می‌توان به سرعت کنترل کرد، و آن‌گونه که در شبکه فاکس بیزنس توضیح داد، حتی اگر لازم باشد با استفاده از گارد ملی یا ارتش.

استفاده از ارتش علیه مردم خود، تاکنون در تاریخ ایالات متحده آمریکا غیرقابل تصور بوده است؛ اما ترامپ برای این پیشنهادش حتی با کف زدن هوادارانش روبرو می‌شود. پیروزی با سناریو‌های فاجعه‌آمیز؟

در حالی که هریس ایالات متحده را به عنوان سرزمین فرصت‌های بزرگ به هواداران خود توصیف می‌کند، ترامپ از کشوری رو به زوال می‌گوید؛ کشوری که توسط دموکرات‌ها ویران شده که اجازه داده میلیون‌ها مهاجر "جنایت‌پیشه" و "روان‌پریش" برای نابودی آمریکا وارد کشور شوند. ترامپ ادعا می‌کند که اگر هریس چهار سال دیگر فرصت یابد، کل کشور به یک اردوگاه پناهجویان تبدیل خواهد شد. ترامپ به رقبای سیاسی خود به انتقام‌جویی تهدید می‌کند؛ آن‌ها را متهم می‌کند که از سیستم قضایی علیه او استفاده ابزاری کرده‌اند تا او را به زندان بیندازند. اما به هوادارانش وعده می‌دهد که پنجم نوامبر روز رهایی خواهد بود. با نگاهی به کارزار انتخاباتی آمریکا، به نظر می‌رسد هریس و ترامپ درباره دو کشور کاملاً متفاوت صحبت می‌کنند. هواداران آن‌ها در دنیایی زندگی می‌کنند که به سختی با یکدیگر ارتباط دارند. نه ترامپ و نه هریس اکثریتی پشت خود ندارند. ایالات متحده دقیقاً به دو شقه تقسیم شده است. فرقی نمی‌کند نتیجه انتخابات چه خواهد بود؛ در هر صورت این وضعیت تغییر نخواهد کرد. دویچه وله فارسی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها