بحران اطلاع رسانی در بحرانِ انفجار بندرعباس
ساعت 24 - محمد خدادی با اعتقاد بر اینکه وقتی بحرانی به وجود میآید، همواره در دل آن بحران، یک بحران جدید به نام «بحران اطلاعرسانی» شکل میگیرد، درباره اینکه رسانهها بعد از گذشت حدود دو هفته از حادثه انفجار بندر شهید رجایی کدام ابعاد را باید پررنگ کنند، میگوید: متاسفانه در مواقع بحران یا همه با هم حرف میزنند یا هیچکس حرف نمیزند. کار رسانهها برای واکاوی علت حادثه تازه شروع شده است.
محمد خدادی ـ مدیرعامل اسبق ایرنا و معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در دولت دوازدهم ـ در گفتوگویی با ایسنا، درباره اینکه رسانهها دو هفته بعد از وقوع حادثه انفجار کدام ابعاد را باید پررنگ کنند، معتقد است: رسانه محل انتقال اطلاعات و خود اطلاعات نیست؛ اطلاعات و دسترسی به اطلاعات در اختیار حاکمیت است؛ بنابراین ما قبل از اینکه به رسانه برسیم، اول باید سراغ حاکمیت برویم، چرا که این حاکمیت است که در مواقع بحران، مدیریت بحران در اختیارش است.
بحرانی در بحران به نام بحران اطلاعرسانی
خدادی با اشاره به بحران اطلاعرسانی در مواقع بحران، خاطرنشان کرد: بحرانی که ما الان داریم، یک بحران در بحران است؛ به این صورت که وقتی بحرانی به وجود میآید، در دل آن بحران یک بحران جدید به نام بحران اطلاعرسانی شکل میگیرد. مختصات این بحران این است که متولی واحد ندارد، همه در آن دخیلاند و اتفاقا در مواجهه و در مدیریت بحران اطلاعرسانی، مهارت هم ندارند.
برای اینکه اولاً قرار نیست که همه با هم حرف بزنند یا همه سکوت کنند؛ یعنی هر فردی که یک فعالیتی در یک بحران انجام میدهد، قرار نیست اظهارنظری کند. آتشنشان تخصص و تواناییاش در خاموش کردن آتش است و محدود به این وظیفه میتواند اطلاعرسانی کند، اورژانس تخصصش در انتقال مجروح است و نمیتواند علت انفجار را شناسایی کند و.... همه این ارگانها بخشی از بحران هستند اما یک بحران در دل این بحران است به نام اطلاعرسانی که نیازمند متولی، تصمیمگیری، سیاستگذاری، تقسیم کار، هدایت و مدیریت اطلاعات و... و... است که اولا مهارت اطلاعرسانی بحران داشته باشد، دوم دسترسی به اطلاعات و مهمتر اینکه اطلاعرسانی بهصورت متمرکز و با زمانبندی مشخص مبتنی بر واقعیت صحنه نه گمانه صورت گیرد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.