رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 655636

حکمرانی اقتصادی کارش تخریب بنیان‌ها بوده است

ساعت 24 - علیرضا اسدی از سندیکای صنعت برق د رتشست کمیسیون تخصصی اترژی اتاق بازرگانی ایران طی دو گزارش به افول صنعت برق و موانع و الزامات سرمایه‌گذاری ‌در این ‌صنعت پرداخت.

  او با اشاره به کاهش سهم صنعت از اقتصاد و هم‌زمان کوچک شدن مقدارمطلق بخش صنعتی از اوایل دهه 1390 گفت: شاخص تمرکزگرایی صنعت نشان ‌می‌دهد که 10 واحد صنعتی به تنهایی 20 درصد کل ارزش افزوده کارگاه‌های صنعتی را ایجاد ‌می‌کنند و 100 واحد صنعتی حدود نیمی از کل ارزش افزوده تولید را پدید آورده‌اند.

به جز سه رشته «تولید فراورده‌های نفتی»، «تولید آهن و فولاد پایه» و «مواد شیمیایی» خالص صادرات رشته فعالیت‌های صنعتی منفی یا صفر است. هم‌چنین شدت انرژی در همه رشته فعالیت‌ها به جز تولید مواد غذایی و تولید محصولات توتون و تنباکو افزایش یافته است. در عین حال ترکیب تولید صنعتی به سمت رشته فعالیت‌های با سطح فناوری متوسط و پایین و منبع محور حرکت کرده است.

اسدی با اشاره به کوچک شدن 50 درصدی سهم زنجیره تامین از اقتصاد برق طی دهه 1390 گفت: سهم ارزش افزوده صنعت برق از تولید ناخالص داخلی در سال 1398 حدود 1.6درصد بوده است.

او در بخش دیگری از این گزارش که با استناد به گزارش دکتر نیلی و همکاران در خصوص تحولات صنعتی دهه 80 و 90 تهیه شده، افزود: حکمرانی اقتصادی در ایران به گونه‌ای بوده است که دولت با حمایت نادرست از خانوار، بنگاه را تخریب می‌کند و با حمایت نادرست از بنگاه، منابع طبیعی را از بین می‌برد و با حمایت نادرست از هر دو، نظام مالی را تخریب می‌کند. این بدان معناست که بنای نظام حکمرانی اقتصادی به جای ساختن، بر تخریب بنیان‌ها برای گذران روزمره استوار شده و طبیعی است که اقتصاد در چنین چهارچوبی صنعتی نمی‌شود.

اسدی در گزارش دیگری که به موانع و الزامات توسعه سرمایه‌گذاری در صنعت برق اختصاص داشت، وجود مقررات زائد و فرآیندهای طولانی جهت صدور مجوزها، عدم ثبات سیاست‌های نهادی، قیمت‌گذاری دستوری برق و مداخله زیاد دولت در تجارت برق، عدم‌قطعیت در سیاست‌های کلان اقتصادی و انرژی، نوسانات شدید اقتصادی، عدم ارائه تضمین‌های مالی و حقوقی، فشارهای اقتصادی و نرخ سود پایین در مقایسه با ریسک‌های موجود و ریسک‌های ناشی از تحریم‌ها و نوسانات سیاسی را به عنوان موانع سرمایه‌گذاری در صنعت برق عنوان کرد.

او در ادامه به راهکارهایی نظیر بهبود شرایط قراردادهای سرمایه‌گذاری صنعت برق، تخصیص خط اعتباری ارزی، ارائه تسهیلات ترجیحی و به‌کارگیری ابزارهای نوین مالی و اصلاح حکمرانی برق و ایجاد نهاد تنظیم‌گری مستقل برق برای بهبود سرمایه‌گذاری در این صنعت زیربنایی اشاره کرد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها