صنعتگران : برای رفع تحریم مذاکره شود
ساعت 24 - ایران ارجمند و ایرانیان مداراجو در روزهای سختی گرفتار شدهاند. تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا برای حمله به این سرزمین سرانجام در ۲۳فروردین امسال اجرایی شد. این دو کشور در یک هماهنگی از قبل تعیینشده و با هدفهای چندگانه ایران را با حملههای ناجوانمردانه وارد روزهای ناراحت کننده کردند. ر

روزهای دشوار اما همه گروههای اجتماعی و سیاسی و اقتصادی ساکن در ایران و همچنین ایرانیان میهندوست خارج از کشور با همه نیروی خود در برابر این یورش دشمنان ایستادند. ایستادگی مردم به نهادهای حاکمیتی امکان این را داد که با رژیم صهیونیستی مقابله کنند.
در این وضعیت نیروهای نظامی کشور با اطمینان از اینکه در داخل کشور مشکلی ندارند توانستند جواب مناسب و در اندازه تواناییها به کشور مهاجم بدهند. پس از ۱۲روز جنگ حالا اما یک آتشبس شکننده یا خودداری از جنگ به هر دلیل میان ایران و رژیم صهیونیستی برقرار و دوره خوبی برای طرح برخی مسائل مهم بهویژه از سوی نهادهای مدنی فراهم شده است.
انجمن مدیران صنایع ایران، قدیمیترین تشکل کارآفرینی در سالهای پس از انقلاب اسلامی با توجه به وضعیت خطیر حاکم بر کشور و نیز بر زندگی و کسبوکار همه ایرانیان با صدور این بیانیه از رییسجمهور آقای مسعود پزشکیان که یکسال پیش با رای اکثریت کسانی که رای دادند بهعنوان رییسجمهور انتخاب شده حمایت میکند.
بدون تردید دفاع و حمایت از کارنامه و برنامه آقای رییسجمهور که منتخب رایدهندگان ایرانی است در این شرایط سخت میهن و مردم رفتاری منطقی و از روی خرد جمعی است. در این وضعیت باید از تصمیمهای ملی و به سود منافع ملی رییسجمهور که مطابق قانون اساسی نفر اول اجرایی کشور بهحساب میآید حمایت کرد. بدیهی است برخی تصمیمهای شاید اشتباه دولت در این مدت و به شرط اجرای توصیههای کارشناسی قابل اغماض است.
انجمن صنایع ایران که چندین دهه است دلسوزانه و کارشناسانه به قوای سهگانه مشورت میدهد و با دولت مستقر نیز همکاری داشته و دارد در این وضعیت حساس از تصمیمهای رییسجمهور محترم در مسیر برگشت آرامش کامل کشور به موقعیت عادی حمایت میکند. این انجمن در همین مسیر چند نکته را برای ثبت در تاریخ و نیز برای نشان دادن وضعیت کشور و عبور از سختترین روزها یادآور میشود.
یک- واقعیت تلخ این است که مبارزه با استکبار در همه دهههای گذشته برای مردم و برای کشور پیامدهای منفی داشته و دارد. اوج این پیامدها را باید در پدیدار شدن شرایطی دانست که به رژیم صهیونیستی و امریکا جرات حمله به ایران را داد. براساس گزارش نهادهای قانونی در این حملههای دهشتناک شمار قابلاعتنایی از ایرانیان شهید و شمار بیشتری مجروح و معلول شدهاند و خانهها و تاسیسات قابلتوجهی تخریب شدند. از اینها مهمتر اما آسیب روحی- روانی است که مردم دیدهاند. بهنظر میرسد دولت محترم باید از این اتفاق تلخ درس گرفته و گزارشی کارشناسانه از مجموعه آسیبهای رخداده آماده و آن بخشهایی از گزارش که به امنیت کشور آسیب نمیزنند را به اطلاع افکار عمومی برساند.
دو- روزگار اقتصاد ایران بهدلیل اجرای سیاست خارجی آرایش دادهشده در کشور در دهههای تازه سپریشده ناخوشاحوال است. شهروندان تهیدست از این روزگار ناخوش بیشترین آسیب را دیدهاند.
در همه این چند دهه رشد تولید ناخالص داخلی بهمثابه مهمترین شاخص نشاندهنده پیشرفت یا درجازدن تولید ملی بهطور متوسط نزدیک به ۲درصد در سال گزارش شده، این رشد اندک نیز با رشد میانگین جمعیت در این سالها سر به سر شده است.
به همین دلیل ایران در مقایسه با کشورهای رقیب از نظر قدرت اقتصادی و چشمانداز روشن در منطقه مثل عربستان و ترکیه عقب مانده است. به دلیل همین رشدهای پایین درصد فقرای کشور شوربختانه به ۳۰درصد رسیده است. این رشد اندک با تورمهای بالا همه ارکان اقتصاد را بیتعادل کرده است.
سه- تجربه کشورهای جهان در پویش تاریخ و نیز براساس عقل و منطق نشان میدهد اقتصاد ضعیف و رشدهای اندک تولید ملی که با تورمهای بالا و دورقمی مزمن همراه بوده و هست مقوله امنیت ذهنی و نیز امنیت مادی کشور و مردم را مخدوش کرده است.
متاسفانه در این روزها در میان شهروندان این احساس وجود دارد که امنیت کشور نسبتبه گذشته کمتر شده است. اگر داشتن امنیت در مرزها و وقوع جنگ نقطهقوت حکومت ایرانیان بود این مقوله نیز شوربختانه مخدوش شده است.
چهار- صنعتگران ایرانی نیک میدانند بخش قابل اعتنایی از دشواری اقتصادی ایرانیان و نیز بنگاههای خصوصی دستاورد دلسردکننده سیاستگذاری ناکارآمد و متناقض دولتهایی است که هرکدام نیتها و هدفهای خود را بدون همبستگی با دولتهای پیشین دنبال میکردهاند.
واقعیت این است که تحریمهای اقتصادی و انزوای خودخواسته کشور و قطع ارتباط با بخش مهمی از دنیا در پدیدار شدن وضعیت تاسفبار اقتصادی سهم و نقش بالا و پررنگی داشته و دارد. حالا دیگر معلوم شده است اقتصاد ایران در شرایط تحریم و افزایش ریسکهای سیاسی در مناسبات اقتصادی با بخش پیشروی اقتصاد جهان نتوانسته تکنولوژی روزآمد جهان را به دست آورد و قدرت رقابتپذیری را از دست داده است.
آمارها نشان میدهد تجارت خارجی کشور نیز در محاصره چند کشور خاص قرار گرفته و تحریمهای گسترده و کهنه راه ورود سرمایهگذاری خارجی را بسته است. با کاهش درآمدهای حاصل از صادرات نفت بودجههای سالانه با کسریهای بزرگ بسته شده و تورم را در ایران مزمن کرده است.
پنج- – انجمن مدیران صنایع با درک دقیق از وضعیت پپچیده کشور و نیز با تکیه بر تجربه و دانش اعضای خود در این شرایط از رییسجمهور محترم میخواهد همه نیروی قانونی و فکری در اختیارش را که بدون شک با همراهی صنعتگران و اقتصاددانان و نیز مردم همراه خواهد بود، برای برطرف کردن تحریم از هر راهی که ممکن است اجرایی کند. واقعیت این است که اکنون این در میان آگاهان به اقتصاد سیاسی و نیز فعالان اقتصادی و سیاسی این همگرایی ایجاد شده که تحریمها در عقبماندگی اقتصاد نقش اصلی را دارد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.