پاهای سست اقتصاد دهقانان
اقتصاد بسیاری از استانها و شهرهای ما براساس فعالیت در صنعت کشاورزی تعریف شده است. معیشت مردم برپایه کشاورزی تامین میشود. چنانچه کشاورزی تضعیف شود، شاهد مهاجرت از روستا به شهرها خواهیم بود و بهدنبال آن ناهنجاری در شهرها و حاشیههای شهرها افزایش خواهد یافت.
بهعلاوه آنکه بخش بزرگی از نیروی کار سرگردان خواهد شد. به بیان دقیقتر چنین مشکلاتی حتی به تخلیه جمعیت روستاها منجر میشود. کمااینکه در سالهای اخیر شاهد خالی شدن بسیاری از روستاهای کشور ازسکنه بودهایم. این مشکل درحالی است که در کشور ما روستا محل اصلی تولید محصولات کشاورزی است. تداوم و توسعه فعالیت در روستاها به اشتغالزایی، درآمدزایی و تامین نیازهای غذایی مردم منجر میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پیشبینی شرایط تولید گندم در سالهای آتی با توجه به مشکلاتی که امروز گریبان کشاورزی را گرفته، گفت: تولید و تداوم کشاورزی به مجموعهای از الزامات نیاز دارد.
چنانچه هرکدام از قطعات این پازل معیوب باشد، عملکرد کلی آن تحت تاثیر منفی قرار خواهد گرفت. تمامی الزامات یاد شده ازجمله آب، برق، کود، سموم با کیفیت و.... همگی از الزامات اصلی تولید هستند. مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: تامین گندم موردنیاز کشور تاثیر بسزایی بر امنیت غذایی دارد.
در همینحال از گندم باید به عنوان ابزاری سیاسی نیز در میان کشورهای مختلف نام برد. کمااینکه جنگ روسیه و اوکراین به رشد قابل توجه قیمت گندم در دنیا بدل شد. ایران نیز از این رشد قیمت بینصیب نماند. بنابراین خودکفای یا خوداتکایی در تولید گندم و تامین امنیت غذایی کشور اهمیت ویژهای دارد. در چنین فضایی با توجه به اهمیت ارتقا بهرهوری تولید گندم انتظار میرود سیاستگذاران به کمک کشاورزی و دولت بیاید تا بهرهوری در این بخش افزایش یابد.
مدیر عامل اتحادیه ملی گندمکاران ایران - دنیای اقتصاد
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.