راندن صنعت اتومبیل به تاریکخانه قیمت گذاری دستوری
ساعت 24 - ندری میگوید: کشورمان سالهاست که اقتصاد دستوری رنج میبرد. سیاستهای دستوری در بازار ارز، کالاهای اساسی، صنایع و حتی اقلام خوراکی نتوانسته است نتیجه مثبتی به بار آورد، اما دولتمردان همچنان بر طبل قیمتگذاری دستوری میکوبند. در مورد صنعت خودرو باید گفت که این سیاست شکست خورده مانند بیراهای است که به ناکجاآباد میرود و ادامه این مسیر نتیجهای جز شکست تولید ندارد.
کامران ندری، استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق معتقد است؛ که پروژه قیمتگذاری دستوری در تمامی صنایع شکست خورده و این سیاست یک بیراهه به ناکجاآباد است که ادامه آن منجر به زیان بیشتر خودروسازان و تمایل مشتریان به کالاهای خارجی خواهد شد.
کشورمان سالهاست که اقتصاد دستوری رنج میبرد. سیاستهای دستوری در بازار ارز، کالاهای اساسی، صنایع و حتی اقلام خوراکی نتوانسته است نتیجه مثبتی به بار آورد، اما دولتمردان همچنان بر طبل قیمتگذاری دستوری میکوبند.
در مورد صنعت خودرو باید گفت که این سیاست شکست خورده مانند بیراهای است که به ناکجاآباد میرود و ادامه این مسیر نتیجهای جز شکست تولید ندارد. منظور از شکست تولید تعطیلی خودروسازان نیست؛ بلکه کاهش سطح تولید، کاهش کیفیت و از دست دادن بازار و تمایل مشتریان به کالای خارجی در هر شرایط و قیمتی است.
در حال حاضر وفادارسازی مشتریان رابطه مستقیمی با میزان کیفیت و افزایش سطح خلاقیت دارد. در صنعت خودرو گروه مخاطبان تمایل بسیاری به افزایش ویژگیهای خلاقانه محصول دارند. با تغییر نسل این تقاضا در بازار خودرو به شدت افزایش یافته است. درحال حاضر خودرو برای افراد یک کالای مصرفی است و به طور متوسط هر فرد تمایل دارد که یک خودرو داشته باشد، در نتیجه ویژگیهای منحصر به فرد محصول میتواند میزان تقاضا برای آن را افزایش دهد.
وقتی قیمت خودرو به صورت دستوری تعیین شود، خودروسازان مجبور هستند که برای مدیریت هزینهها و سرپاماندن بسیاری از ویژگیهای هزینهبر را از محصولات حذف کنند، درحالی که قابلیت و فناوریهای مورد نیاز وجود دارد، اما سرکوب قیمتی این اجازه را به خودروساز نمیدهد که محصول را با ویژگیهای جدید و به روز جهانی به بازار ارایه کند. درسالهای اخیر خودروهای چینی با همین استراتژی بازار ایران را قبضه کرده و با چندین برابر قیمت خودروی داخلی به فروش رسیدهاند. سرکوب قیمتها هم فرصت را برای شرکتهای چینی فراهم کرده و از سوی دیگر شرکتهای داخلی را با بحران مواجه کرده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.