مکانیزم ماشه یعنی بمباران اقتصاد ایران
ساعت 24 - نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران دیروز در این نهاد گفت: اجرای مکانیزم ماشه به نوعی بمباران اقتصاد ایران است و افزود اجرای مکانیزم ماشه به نوعی بمباران اقتصاد ایران است. بخش خصوصی، خادم این سرزمین است. همه کارآفرینان، در عمل به مسئولیتهای خود، پای کار ایستادهاند.

او افزود گاهی تریبونهای رسمی در اختیار افرادی قرار میگیرد که افکارشان، وحدت شکن است و سخنانشان، مردم را میرنجاند. متاسفانه در پس اتفاقات اخیر و با وجود نارساییهای مختلف طی سالیان گذشته، میزان تابآوری اقتصاد ملی به شدت کم شدهاست. در این موقعیت حاکمیت باید با منطق و جدیت فکری به حال درمان اقتصاد بیمار کشور کرده و به بخش خصوصی اطمینان دهد که مسیر تصمیمگیریها، به سمت بهبود وضعیت جاری پیش میرود.
او درباره شرایط کنونی گفت: گزارشهایی که به اتاق بازرگانی رسیده، تایید میکند میزان موجودی انبار صنایع و تولیدیها در پی کم شدن میزان تقاضا برای خرید، کاهش یافتهاست. همچنین در پی فضای ایجاده شده ناشی از جنگ اخیر، فعالیتهای صنایع ساختمانی به شدت کاهش یافته و از همه مهمتر اینکه سرمایهگذاری در اقتصاد روند نزولی یافتهاست.
اکنون بخشخصوصی، از حاکمیت در مورد رفع نااطمینانیهای ناشی از تنشهای نظامی، مطالبات جدی دارد. این وضعیت منجر به کاهش سرمایهگذاری جدید و عدم تمایل ورود سرمایههای خارجی به کشور شدهاست. بنگاههای کوچک و متوسط نیز به دلیل ضعف سرمایه درگردش، بدهی بانکی، مالیات معوق و فشارهای بیمهای، در برابر شوکهای شدید اقتصادی دوره تنشهای جنگی،آسیب پذیرتر شدهاند. تداوم وضعیت تحریم هم موجب شده که بنگاههای اقتصادی در موقعیت بسیار سختی از جهت مراودات تجاری قرار گیرند.
رئیس اتاق تهران همچنین پیشنهادهایی هم مطرح کرد: اکنون که سایه وحدت هنوز بر سرکشور مستدام باقیمانده، بهترین فرصت است که حاکمیت به اصلاح برخی کاستیها بپردازد. به طور خاص در حوزه اقتصاد نیاز به بازنگری در کلیات اداره اقتصادی ملی وجود دارد.
قیمتگذاری دستوری و دخالت مستقیم دولت در اقتصاد موجب شده که فرآیند توسعه اقتصاد ایران با مخاطره مواجه شود. همین جریان زندگی و زیست مردم را تحت تاثیر قرار دادهاست. قدم مهم، انجام سریع اصلاحات اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار در جهت رونق تولید و رشد سرمایهگذاری است.
با این اقدام، بدنه اقتصاد ایران بازهم قدرت پیدا میکند و در صورت تهدیدهای مشابه ، نگرانیها در مورد آینده اقتصاد، کمتر میشود. بخصوص باید دقت داشت که کاهش میزان تصدیگری دولت و دخالت در امور اقتصادی باید به یک روش تبدیل شود.
در زمان بحران نمیتواند متصدی همه امور مملکت باشد. به همین جهت اقدام منطقی این است که از هم اکنون نظارت را تجربه و تمرین کند و امور اصلی اقتصاد را در شرایط صلح فعلی، به بخش خصوصی بسپارد.
او ادامه داد: باید موضوع دیپلماسی اقتصادی جدی تلقی شود. ارتباط با کشورهای منطقه بهبود یابد و تمام تلاش کشور در جهت جلوگیری از اعمال تحریمهای جدید در دستور کار باشد. خوشبختانه هنوز مکانیزم ماشه در مورد ایران اعمال نشدهاست و کشور فرصت دارد که با تعامل سازنده با کنشگران اروپایی در مقابل چنین اقدامی، مانع ایجاد کند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.