رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 656391

1.2 میلیون نفر در کشور هپاتیت B دارند

ساعت 24 - فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد بزرگسالان با بیان این‌که با اجرای برنامه واکسیناسیون هپاتیت ب، شیوع بیماری به کمتر از یک درصد رسیده، هشدار داد: تماس با خون آلوده از راه‌ تزریق با سرنگ مشترک یا ابزارهای تیز آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در حالی که بسیاری از بیماری‌های عفونی با واکسیناسیون و درمان‌های نوین کنترل شده‌اند، هپاتیت ویروسی همچنان یکی از تهدیدهای جدی برای سلامت جهانی به‌شمار می‌رود. طبق آمارهای جهانی، حدود 304 میلیون نفر در سراسر جهان با هپاتیت مزمن B و C درگیر هستند و سالانه بیش از 1.3 میلیون نفر در جهان بر اثر عوارض ناشی از هپاتیت جان خود را از دست می‌دهند؛ در حالی که اغلب این مرگ‌ها با پیشگیری، واکسیناسیون و درمان‌های موثر قابل اجتناب هستند.

روز 28 جولای (6 مرداد) هم زمان با تولد باروخ بلومبرگ، کاشف ویروس هپاتیت B، به عنوان «روز جهانی هپاتیت» نام‌گذاری شده‌است تا افزایش آگاهی عمومی، گسترش برنامه‌های واکسیناسیون، تشخیص زودهنگام و دسترسی عادلانه به درمان بیماری در این روز مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. امروزه با توسعه داروها و گسترش برنامه‌های پیشگیرانه نظیر واکسیناسیون، امید به حذف کامل هپاتیت ویروسی تا سال 2030 در دستور کار کشورها قرار گرفته‌است؛ اما این هدف تنها با آموزش عمومی، تشخیص به‌موقع و درمان گسترده محقق خواهد شد.  

شعار امسال روز هپاتیت از سوی سازمان جهانی بهداشت «پیش به سوی حذف هپاتیت» نامگذاری شده است. این شعار بر ضرورت رفع موانع اقتصادی، اجتماعی و ساختاری – از جمله انگ اجتماعی – تاکید دارد تا خدمات پیشگیری، تشخیص و درمان هپاتیت به‌ویژه در راستای هدف حذف این بیماری تا سال 2030، قابل‌دسترسی‌تر و موثرتر شود.

دلایل ابتلا به هپاتیت چیست؟

به همین مناسبت، دکتر سید امیرپاشا طبائیان، فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد بزرگسالان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره عوامل ایجادکننده بیماری هپاتیت اظهار کرد: هپاتیت به معنای التهاب سلول‌های کبدی است. این التهاب می‌تواند دلایل مختلفی از جمله ابتلا به برخی از ویروس‌ها، مصرف برخی داروها یا سموم و بیماری‌های خودایمنی داشته باشد؛ کبد چرب نیز می‌تواند منجر به هپاتیت، یعنی التهاب سلول‌های کبدی شود.

انواع هپاتیت ویروسی و راه‌های انتقال آن‌ها

وی افزود: در مجموع، همه‌ی این عوامل می‌توانند منجر به هپاتیت شوند اما آنچه بیشتر در ذهن مردم از "هپاتیت" جا افتاده، هپاتیت ویروسی است. هپاتیت ویروسی انواع مختلفی از جمله هپاتیت A، B، C، D، و E دارد.

طبائیان درباره هپاتیت‌های آ و ای گفت: برخی انواع مانند هپاتیت A و E براثر مصرف آب و غذاهای آلوده به ویروس ایجاد شده و معمولاً حاد هستند و پس از طی دوره بیماری، ویروس از بدن حذف می‌شود و بنابراین این نوع هپاتیت‌ها مزمن نمی‌شوند اما در برخی دیگر از انواع هپاتیت (مثل B و C)، بیماری ممکن است ابتدا به‌صورت حاد آغاز شود ولی در درصدی از مبتلایان، به فرم مزمن تبدیل شود و سال‌ها در بدن باقی بماند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها