تهران تا «روز صفر آب» فاصلهای ندارد
ساعت 24 - یک پژوهشگر حوزه آب به خبرآنلاین میگوید: حدود نیمی از آب مصرفی در تهران یعنی بیش از ۴۰ درصد آن به بخش خانگی و شرب اختصاص دارد و کشاورزی آنقدر مصرف کننده آب در این شهر نیست و اگر بپذیریم که تهران به "روز صفر آب" نزدیک شده است؛ قطعا یکی از راهکارها تعطیل کردن استخرها و متوقف کردن آبیاری چمنهای سطح شهر است.
فرزانه فراهانی: اینکه مسائل آبی کشور را به راهکارهای اقتصادی یا ایجاد تصوراتی چون تفکیک آب مصرفی شرب از غیرشرب تقلیل بدهیم و یا در اجرای طرحهایی چون انتقال و شیرین کردن آب خلاصه کنیم، مشکلی را حل نمیکند.
سوسن نوربخش، پژوهشگر حوزه آب، به خبرآنلاین در خصوص چرایی رسیدن منابع آبی ایران به مرز بحران، میگوید: بحران آبی فعلی ایران را نمیتوان به یکی دو دهه اخیر مربوط دانست و این معضل میراثدار یک تاریخ نسبتا طولانی یعنی از زمان تشکیل دولت مدرن در ایران است. به واسطه برنامههای توسعهای ما بار زیادی را بر منابع آبی کشور چه در بخش کشاورزی، چه در بخش صنایع و چه در بخش خانگی تحمیل کردیم و در نتیجه ما را به سمتی برد که یک ناترازی شدیدی بین منابع و مصارف آبی که داریم ایجاد شد.
این پژوهشگر حوزه آب میگوید: برنامههای توسعهای و سیاستهایی که حداقل در ۷ دهه اخیر شکل گرفته است، باعث شده تا ما به این مرحله و وضعیت آبی برسیم. اینکه مسائل آبی کشور را به راهکارهای اقتصادی یا ایجاد تصوراتی چون تفکیک آب مصرفی شرب از غیرشرب تقلیل بدهیم، مشکلی را حل نمیکند؛ اینکه تصور کنیم با طرح مسئله تفکیک و... میتوانیم برون رفتی را از بحران آب رقم بزنیم، امکانپذیر نیست؛ مسئله آب در ایران واجد مولفههای مختلف اجتماعی، سیاسی، امنیتی، حقوقی و قانونی است و صرفا با دست گذاشتن روی یک وجه از این وجوه نمیتوان مسئله آب در ایران را حل کرد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.