رفتن به محتوا

اخبار جهان

  • ساعت 24 - رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی اعلام کرد که اسراییل با شرایط آتش‌بس ۶۰ روزه در نوار غزه موافقت کرده است.

  • ساعت 24 - در سال‌های اخیر، شرکت‌های هواپیمایی در سراسر جهان به طور فزاینده‌ای با پیامد‌های ژئوپولیتیکی مواجه شده‌اند؛ چرا که جنگ‌های طولانی‌مدت و درگیری‌های ناگهانی، ناگزیر مسیر‌های پروازی اصلی را تغییر داده و سودآوری را دوباره به محاسبه می‌کشند.

  • ساعت 24 - پس از پیوستن استکهلم به ناتو در سال گذشته، نخست وزیر روسیه دستور لغو توافق‌نامه تبادل اطلاعات با سوئد در مورد حوادث و تاسیسات هسته‌ای را صادر کرد.

  • بساعت 24 - وندستاگ، پارلمان آلمان روز جمعه ۲۷ ژوئن قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن، حق پیوستن اعضای خانواده برای پناهجویانی که تحت حمایت فرعی قرار دارند، به مدت دو سال به حالت تعلیق درمی‌آید.

  • نبرد غول‌ها برای قطب یخ‌زده

    به محض این‌که مگنوس ملاند در اواخر سال ۲۰۲۳ شهردار یک شهر کوچک در شمالی‌ترین نقطه نروژ شد، سه هیات از چین به دیدارش رفتند. مگنوس ملاند به من می‌گوید: «آن‌ها می‌خواهند به ابرقدرت قطبی تبدیل شوند. »

  • ساعت 24 - طبق آمار اداره فدرال آمار آلمان، تراز مهاجرتی منفی این کشور با اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ به ۳۴ هزار نفر رسیده است. بر اساس داده‌های منتشر شده، میزان خالص مهاجرت به آلمان در سال ۲۰۲۴ به ۴۳۰ هزار نفر کاهش یافته است.

  • ساعت 24 -آیا روسیه در جاه‌طلبی‌های خود در خاورمیانه شکست خورده است؟ تنها در ژانویه گذشته، روسیه و ایران در تالار بزرگ و باشکوه کاخ کرمل توافق‌نامه‌ای راهبردی را با تشریفاتی ویژه امضا کردند؛ پیامی به جهان که این دو کشور طرد شده از سوی غرب، اکنون بیش از هر زمان دیگری در تاریخ معاصر خود به هم نزدیک شده‌اند.

  • ساعت 24 - رسانه‌های جمهوری آذربایجان با اشاره به وقوع انفجار قوی در باکو، از مهار شدن آتش‌سوزی ناشی از آن خبر می‌دهند.

  • ساعت 24 - وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن، یک توافقنامه همکاری با شرکت «زیمنس انرژی» برای ایجاد یک زنجیره تامین بومی برای بخش انرژی بادی فراساحلی امضا خواهد کرد.

  • دیدار تاریخی ترامپ و فرمانده ارتش پاکستان، با محوریت مهار تنش با هند، رمزارز ملی، و احتمال نقش اسلام‌آباد در بحران ایران، نقطه عطفی در روابط دو کشور بود. به گزارش اقتصادنیوز، دیدار بین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، در کاخ سفید، نقطه عطفی در روابط دیپلماتیک دو کشور بود؛ به‌ویژه پس از اعلام برنامه‌ ذخیره ملی رمزارز توسط اسلام‌آباد. آنگونه که اکوایران گزارش داده، این اولین بار بود که یک فرمانده ارتش پاکستان ـ که رئیس دولت نظامی نبود ـ با رئیس‌جمهور وقت آمریکا دیدار می‌کرد. همچنین این نخستین دیدار رسمی میان مقامات ارشد پاکستان و آمریکا از زمان دیدار عمران خان و ترامپ در سال ۲۰۱۹ بود. جو بایدن طی دوران ریاست‌جمهوری‌اش هرگز با همتای پاکستانی خود دیدار نکرد. ترامپ در نشست خبری پس از دیدار گفت: «دلیل دعوت از منیر این بود که از او بابت عدم ورود به جنگ با هند تشکر کنم.» اشاره او به درگیری جدی در کشمیر تحت کنترل هند بود که در ۷ مه آغاز شد و تا زمان آتش‌بس در ۱۰ مه، منجر به کشته شدن ۵۱ نفر در پاکستان و دست‌کم ۱۶ نفر در هند شد. به نوشته نیکی آسیا، اگرچه دلیل دقیق دعوت منیر به کاخ سفید مشخص نیست، اما چند نظریه وجود دارد. سیریل المیدا، تحلیل‌گر سیاسی از اسلام‌آباد، این دیدار را ناشی از تمایل ترامپ به ارتباط مستقیم با چهره‌های قدرتمند، نارضایتی‌اش از مودی، و علاقه‌اش به ایفای نقش صلح‌طلب جهانی دانست. یک مقام پاکستانی نیز به نیکی‌ آسیا گفت که این دیدار نتیجه تلاش‌های گسترده دیپلماتیک اسلام‌آباد بود، از جمله اعلام طرح ذخیره رمزارز ملی. او افزود: «همکاری ضدتروریستی میان آمریکا و پاکستان و تعامل با شبکه‌های تاثیرگذار مرتبط با رمزارز نقش کلیدی در ترتیب این دیدار داشت.» در این نشست، مشاور امنیت ملی پاکستان، عاصم ملک، نیز حضور داشت. اگرچه تمرکز اصلی بر تنش هند و پاکستان بود، اما احتمالاً مسائل مرتبط با رمزارز، تروریسم، جنگ ایران و اسرائیل، و منابع طبیعی پاکستان نیز بررسی شده‌اند. ترامپ پس از جلسه گفت: «من جلوی جنگ بین پاکستان و هند را گرفتم. این مرد (منیر) از سمت پاکستان نقش تعیین‌کننده‌ای داشت، مودی هم از سمت هند. » در مقابل، دهلی‌نو اعلام کرد که مذاکرات آتش‌بس مستقیماً بین ارتش‌های هند و پاکستان انجام شده و هند هیچ‌گاه میانجی‌گری را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت. برخی تحلیل‌گران معتقدند موضع ترامپ می‌تواند تاثیر دیپلماتیکی به نفع پاکستان داشته باشد، چراکه هند سال‌هاست از گفت‌وگوی دوجانبه با پاکستان خودداری کرده است. آلمیدا گفت: «هند تحت رهبری مودی نزدیک به یک دهه است که از تعامل با پاکستان در هر سطحی خودداری می‌کند. تعامل مستقیم غرب با پاکستان احتمالاً دولت مودی را سرسخت‌تر می‌کند و از تعامل با پاکستان به طور کلی امتناع می‌کند. » قمر چیمه، مدیر موسسه صنوبر در اسلام‌آباد، گفت: «این دیدار پیامی برای هند دارد که مسائل دوجانبه با پاکستان باید مورد توجه قرار گیرند. اگر هند همچنان از تعامل سر باز بزند، این انکار می‌تواند به نفع گسترش جایگاه دیپلماتیک و راهبردی پاکستان در منطقه تمام شود. »

تازه‌ترین خبرها