رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 1271

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی :

معاش سالمندان بر عهده تامین اجتماعی است

۹۰۰ میلیارد تومان مابه‌التفاوت ارز به تامین اجتماعی پرداخت شد

سایت خبری تحلیلی ساعت 24-مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور از پرداخت ۹۰۰ میلیارد تومانی مابه‌التفاوت ارز به تامین اجتماعی خبر داد.

معاش سالمندان بر عهده تامین اجتماعی است
دکتر سیدتقی نوربخش، صبح امروز در سمینار کشوری طب سالمندان که در برج سپهر مشهد برگزار شد، عنوان کرد: طبق تعهد دولت جدید بخشی از مابه‌التفاوت ارز در مورد تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده است و تاکنون ۹۰۰ میلیارد تومان مابه‌التفاوت ارز توسط وزارت بهداشت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین وظیفه سازمان بیمه‌گر تامین امنیت اجتماعی است، ادامه داد: وظیفه سازمان بیمه‌گر اجتماعی همانند تامین اجتماعی در مقابل جمعیت سالمندی مشخص است، افراد به این دلیل به بیمه کردن خود گرایش دارند که آینده خود را در وضعیت سالمندان کنونی می‌بینند، سازمان تامین اجتماعی نیز تمرکز خاصی بر ابعاد نیازهای سالمندان دارد.تاکنون برنامه‌های متنوعی برای بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی اجرا شده و یا در دست اجراست.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور با بیان اینکه ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند که نیمی از جمعیت کشور را شامل می‌شوند، اظهار کرد: از این آمار تعداد ۱۳ میلیون نفر از نیروهای مولد جامعه تحت پوشش هستند و مابقی جزو مستمری‌بگیران سازمان بوده که از جمعیت پنج میلیون نفری آنان ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بالای ۶۰ سال هستند.به این ترتیب نیمی از جمعیت کشور تحت سیاست‌های تامین اجتماعی هستند، در سنین سالمندی به دلایل فیزیولوژیکی و تغییرات اجتماعی و عاطفی نیازهای فرد تغییر می‌یابد.
نوربخش ادامه داد: نیازهای موجود سالمندان از جمله بهداشتی و درمانی، مسائل عاطفی و روانی و نیاز به نوعی اشتغال نه صرفا برای امرار معاش است، در واقع سالمند نمی‌تواند مانند یک نیروی مولد در جامعه عمل کند اما می‌توان از تجارب وی استفاده کرد. سالمندان با بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده و عوارضی مانند شکستگی، تغییر ستون فقرات را به دنبال دارد، آلزایمر، پارکینسون، کاهش قدرت بدنی و سوء تغذیه مواجه هستند.
نوربخش عنوان کرد: به همین دلیل هزینه‌های مستمری‌بگیران که شامل سالمندان هستند هزینه‌های بیشتری بوده و در واقع یک مستمری‌بگیر سازمان تامین اجتماعی ۳.۷ برابر نسبت به نیروی‌های مولد تحت پوشش به هزینه‌های بیشتری نیاز دارد زیرا نوع درمان و هزینه آن در سالمندان متفاوت است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور با بیان اینکه معاش سالمندان بر عهده تامین اجتماعی است، خاطرنشان کرد: بیشتر سالمندان شاغل نبوده و به همین دلیل منبع درآمد آنان نیز قطع می‌شود اما متاسفانه در کشور ما سالمندان علاوه بر مستمری‌بگیری برای امرار معاش شاغل نیز هستند و در برخی از موارد حتی شغل دوم و سوم نیز دارند.وی با اشاره به اینکه احتیاجات معیشتی سالمندان به نسبت نیروهای مولد، برخلاف باور رایج در جامعه بیشتر است، اظهار کرد: امروزه ساختار خانواده‌ها که شامل ارزش‌های سنتی و مذهبی بوده، تغییر کرده و ما شاهد گسترش خانه‌های سالمندان و بیرون کردن سالمندان از درون خانواده هستیم. در ابعاد معیشتی از ابتدای سال ۹۳ ماده ۹۶ تامین اجتماعی برای اولین بار در کشور اجرا شده که بنا بر آن برابر با نرخ تورم هر سال مستمری سالمندان نیز افزایش می‌یابد، در طول سه دهه اخیر با وجود تورم افزایش مستمری نداشته‌ایم اما از ابتدای سال ۹۳، ۲۵ درصد مستمری سالمندان تحت پوشش تامین اجتماعی افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در سازمان تامین اجتماعی کشور حدود ۵۶ درصد افراد تحت پوشش سالمند حداقل دستمزد را دریافت می‌کنند، عنوان کرد: در زمینه خوار و بار و مسکن سالمندان تحت پوشش نیز رشد ۵۰ درصدی داشته‌ایم که این اقدامات ممکن است برای افراد تحت پوشش کفایت نکند، اما اقدامات موثری در این حوزه به شمار می‌رود.مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور اظهار کرد: باید برای سالمندان تحت پوشش تامین اجتماعی، معاینه ادواری برای تشخیص بروز بیماری‌هایی مانند فشار خون و دیابت انجام شود. تمرکز سازمان تامین اجتماعی در رابطه با شناسایی و ساماندهی بیماری‌های مزمن در کشور است که این امر با الکترونیک شدن پرونده‌ها، ساماندهی بیشتری پیدا خواهد کرد.باید در آینده‌ای نزدیک برای هر سالمندی که به تامین اجتماعی برای دریافت مسمتری مراجعه می‌کند، آزمایش پزشکی نیز انجام شود تا بیماری‌های احتمالی موجود شناسایی و بعد مشاوره و درمان صورت گیرد.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با استقرار طرح تحول نظام سلامت در کشور و کاهش پرداخت هزینه‌های بستری توسط مردم به کمتر از ۱۰ درصد شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه بوده‌ایم، امیدواریم با استقرار نظام ارجاع در سازمان تامین اجتماعی به جایی برسیم که مستمری بگیران هیچ هزینه‌ای در مراکز دولتی پرداخت نکنند. طرحی که در حال حاضر در وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی وجود دارد در این خصوص است که به خانواده‌هایی که به دلیل مشکلات معیشتی سالمند، وی را به خانه سالمندان سپرده‌اند، فرد مسن به خانه بازگشته و کمک مالی در اختیار آن خانواده برای تامین معاش سالمند قرار گیرد.ایجاد کانون‌های بازنشستگی، برنامه‌های فرهنگی و استفاده از توانایی‌های مهارتی و علمی در دستور کار سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور تصریح کرد: به دلیل افزایش سطح تحصیلات سالمندان و آگاهی عمومی مردم، مطالبات به حق آنان از سازمان تامین اجتماعی بیشتر شده است اما مطالبات سالمندان از این سازمان فقط در زمینه نیازهای معیشتی نیست. در گذشته سالمند در درون خانواده اوقات خود را سپری می‌کرد اما امروزه سالمندان به مراکز نگهداری سپرده شده و در واقع نقش آنان در خانواده تضعیف شده است که این امر وظیفه سازمانهای بیمه‌گر از جمله تامین اجتماعی را سنگین‌تر می‌کند.طرح تحول نظام سلامت در واقع وظایف بر زمین مانده یا مغفول مانده در رابطه با مردم را انجام داده است.
وی با بیان اینکه از جمله مساعدت‌های سازمان تامین اجتماعی افزایش ۴۴ درصدی سرانه درمان افراد تحت پوشش است، اضافه کرد: ۵۴ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی از دولت گذشته به دولت جدید انتقال یافته است.
8 درصد جامعه ایران سالمند هستند
دکتر داوود عطاران، دبیر علمی سمینار کشوری طب سالمندی با اشاره به تغییر هرم سنی و افزایش امید به زندگی در جامعه، عنوان کرد: کشور ما رو به سالمندی است و در حال حاضر هشت درصد از جمعیت کشور را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند. با این روند در ۳۰ سال آینده یک سوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل داده و در واقع در سه دهه آینده با چالش سالمندی مواجه می‌شویم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سالمندان قشر ویژه‌ای محسوب شده که با مشکلات بهداشتی، درمانی و ... مواجه هستند، اظهار کرد: تاکنون به صورت مدون برنامه‌ای خاص در مورد طب سالمندان نداشته‌ایم و این امر مشکلات زیاد بهداشتی درمانی را برای این قشر به وجود آورده است، امیدواریم با برگزاری این سمینارها توجه پزشکان و مسئولان وزارت بهداشت به این موضوع جلب شود.
ایسنا
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها