رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 1446

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران خبر داد:

افزایش مصرف پلاکت خونی در کشور

سایت خبری تحلیلی ساعت 24- مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران از افزایش مصرف پلاکت خونی در کشور از ۳۰۰ هزار واحد به یک میلیون واحد طی شش سال اخیر خبر داد.

افزایش مصرف پلاکت خونی در کشور
علی اکبر پورفتح اللهˈ با اشاره به اینکه با حرکت جامعه به سوی سالمندی، مصرف این فرآورده که در تهیه آن دچار محدودیت و مشکل هستیم، افزایش می یابد، گفت:استفاده از روش پلاکت گیری از دهنده واحد خون و شیوه های نوین می تواند جایگزین مناسبی برای شیوه موجود باشد که در آن برای به دست آوردن یک واحد پلاکت در عمل شش واحد خونی مصرف می شود.

وی گفت: در روش پلاکت گیری از دهنده واحد می توان معادل یک واحد خونی پلاکت را از یک نفر دریافت کرد که عوارض کمتری هم دارد اما در این شیوه مواد مصرفی و کیسه های ویژه ای برای نگهداری آن استفاده می شود که معادل هفت میلیون ریال هزینه دارد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران افزود: با توجه به افزایش جمعیت سالمندان، مصرف پلاکت در دنیا رو به افزایش است و لذا در نظر داریم امسال ۱۰ درصد تولید پلاکت را از طریق دهنده واحد تامین کنیم.

پورفتح الله اظهار کرد: فرآیندهای نو و خدمات نوین انتقال خون به خاطر نقشی که در ارتقای سلامت جامعه دارند باید تعرفه گذاری شوند و هزینه این خدمات از طریق بیمه ها و یا بسته نظام سلامت تامین شود.

وی افزود: با توجه به حساسیت و اهمیت انتقال خون و دریافت خون رایگان از مردم، تاکید ما بر پرداخت هزینه های فرآوری خون توسط بیمه ها است و ورود بیمه ها به این امر بازی برد - برد برای شرکت های بیمه، مردم و انتقال خون محسوب می شود.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران گفت: استفاده از فرآیندهای نوین در انتقال خون مانند حذف گلبول های سفید از خون بلافاصله بعد از اهدای خون از جمله ضرورت ها است زیرا بررسی ها نشان داده که وجود این گلبول ها در خون اهدایی به مرور مشکلات متعدد در کیفیت خون ایجاد می کند. وجود این گلبول های سفید در خون اهدایی ضمن تضعیف سیستم ایمنی بدن بیمار دریافت کننده خون، عفونت و عوارض به همراه داشته و دوره نقاهت را طولانی می کند.در روش حذف گلبول های سفید، فرآورده با کیفیت بسیار مطلوب تولید می شود اما فرآیند آن وقت گیر و پرهزینه است.

پورفتح الله گفت: ورود بیمه ها به این بخش به نفع آنها است زیرا ۱،۲ تخت روز اشغالی در بیمارستان را کاهش داده و صرفه جویی برای بیمه ها را به دنبال دارد. اکنون این خدمت برای بیماران تالاسمی سالانه ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه در بر دارد و تداوم آن، این سازمان را با مشکل رو به رو می کند.

وی اظهار کرد: امروزه در تمام کشورهای پیشرفته دنیا هزینه فرآیندهای خونی از طریق بیمه ها تامین می شود و بیمه ها بر مصرف خون و فرآورده های آن نظارت دارند اما در ایران چون خون رایگان در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد، کمتر کسی به این کالای ارزشمند و گرانبها توجه می کند.

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: هزینه عوارض جانبی هر واحد خونی که تزریق می شود، پنج برابر واحد خونی تولید شده است لذا ضرورت دارد شرکت های بیمه در حمایت از محصولات نوین و شیوه جدید که عوارض کمتر و صرفه جویی دارد، ورود پیدا کنند.

سالانه ۱۵۰ هزار لیتر پلاسما در کشور جمع آوری می شود

مدیر عامل سازمان انتقال خون در ادامه گفت: سالانه ۱۵۰ هزار لیتر پلاسما در کشور جمع آوری می شود که ۴۵۰ میلیارد ریال صرفه جویی ارزی در پی دارد. ایجاد این ظرفیت برای جمع آوری پلاسما و وجود زنجیره سرد مورد نیاز برای حفظ آن، افتخاری است که به آن دست یافته ایم.

وی ادامه داد: در میان کشورهای در حال توسعه جزو نادر کشورهایی هستیم که پلاسمای مازاد بر مصرف را جمع آوری می کنیم و این پلاسما قادر به عرضه در کشورهای دیگر برای تبدیل به فرآورده های خونی است.

وی با بیان اینکه ظرفیت جمع آوری پلاسما بیش از این مقدار را هم در کشور دارد افزود: برای این منظور نیازمند زنجیره سرد و تجهیز به امکانات مورد نیاز هستیم.سازمان انتقال خون در زمینه منابع مالی و اعتباری طی سال های گذشته شرایط دشواری داشته است و در دولت جدید توجه ویژه ای به این سازمان و بخش درمان صورت گرفته است.نگاه ویژه دولت یازدهم به حوزه سلامت موجب شده مشکلات این سازمان تعدیل شود.

وی کمک های مالی دولت طی یکسال اخیر را خوب خواند و افزود: قبل از این دولت در تمام سطوح استانی و سازمان بدهی سنگین داشتیم. این سازمان بیش از دو هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال کسری اعتبار داشت که با تدابیر دولت و مجلس شورای اسلامی در حوزه سلامت، این رقم تا حدی تعدیل شد.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها