رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 47670

عوامل کاهش جمعیت کشور اعلام شد

ساعت 24- مدیر کل سلامت خانواده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بالارفتن سن ازدواج و افزایش طلاق یکی از عوامل مهم کاهش نرخ باروری و موالید در ایران است.

عوامل کاهش جمعیت کشور اعلام شد
دکتر محمد اسماعیل مطلق در همایش تبیین سیاستهای جمعیتی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: در سال ۱۳۶۲ نرخ باروری ۸.۶ بود که این رقم هم اکنون به ۱.۸ کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۱ درهرساعت حدود ۱۶ طلاق اتفاق می افتاد و این رقم در سال ۱۳۹۲ به ۱۸ طلاق در ساعت رسید افزود : ۸۰ درصد مطلقه ها زیر ۳۰ سال سن دارند که ۱۴ درصد از این موارد مربوط به یکسال اول و ۵۰ درصد مربوط به پنج سال اول زندگی است.

این مقام مسوول همچنین کاهش نرخ باروری، به هم خوردن توازن و تعادل نسلی، کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی، افزایش احتمال طلاق در نسل آینده در صورت تربیت نادرست، افزایش احتمال انزوای والدین در سنین پیری، بالاتر بودن احتمال افسردگی اجتماعی، اضطراب و وابستگی بین فردی را از عوارض تک فرزندی عنوان کرد.

مطلق ، سقط جنین را از دیگر عوامل موثر در کاهش نرخ باروری دانست و تصریح کرد: براساس یک بررسی بالغ بر ۲۲۰ هزار سقط در کشور در سال ۱۳۹۱ رخ داده است که از این میزان افزون بر ۱۲۰ هزار مورد سقط غیر قانونی و حدود ۱۰۰ هزار مورد به دلایل پزشکی بوده که از این تعداد تنها هفت هزار مورد با مجوز پزشکی قانونی صورت گرفته است.

دکتر مطلق، وجود بیمارهای خاص (هپاتیت و ایدز) را از دیگر عوامل کاهش نرخ باروری عنوان کرد و افزود: حدود نیم درصد از جامعه به هپاتیت C و حدود دو درصد به هپاتیت B مبتلا هستند.

وی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته ابتلا به ایدز از طریق تماس جنسی به بیش از ۳۰ درصد رسیده گفت: بالغ بر ۹۰ هزار آلوده به ویروس ایدز در کشور برآورد و بیش از ۲۷ هزار مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند.

وی با بیان اینکه نرخ کلی باروری به متوسط تعداد فرزندی که یک زن در طول دوران باروری خود به دنیا می آورد، گفته می شود افزود: برای پیشگیری از منفی شدن رشد جمعیت، نرخ باروری باید به حداقل ۲.۱ فرزند (سطح جانشینی) برسد.
منبع: ایرنا
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها