رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 529972

هشدار وزیر بهداشت درباره بازگشت مجدد به مرگ‌های سه رقمی کووید19

آمارمراجعات سرپایی کرونا دوباره افزایش یافت

ساعت 24-وزیر بهداشت ضمن ابراز نگرانی بابت افزایش مراجعات سرپایی مبتلایان کووید19 در برخی شهرها و استان‌ها، این هشدار را خطاب به مردم ایران مطرح کرد که «افزایش مراجعات سرپایی، افزایش مراجعات بستری را به دنبال خواهد داشت.»

خبر
سعید نمکی دیروز با تاکید بر پرهیز از هرگونه عادی‌انگاری و ساده‌انگاری از سوی مردم و مسوولان نسبت به کاهش موارد بیماری کرونا در کشور و با بیان اینکه این عادی‌انگاری همکاران ما را نگران کرده، گفت: «متاسفانه مواردی از خیز جدید بیماری در کشور به خصوص در موارد سرپایی بیماری مشاهده شده که این موارد می‌تواند بعد از چند روز به افزایش موارد بستری و بعد از آن به افزایش موارد مرگ و میر بدل شود.»
وزیر بهداشت در گزارشی اجمالی از وضعیت اپیدمی کووید19 در برخی کشورها در شبانه‌روز 23 تا 24 دی، اعلام کرد که در این بازه 24 ساعته، آمار مرگ‌ در کشورهای اروپایی و امریکایی بسیار بالا بوده به‌طوری که ظرف 24 ساعت، 4 هزار و 281 مرگ در امریکا، هزار و 243 مرگ در بریتانیا، هزار و 109 مرگ در برزیل، هزار و 106 مرگ در آلمان، ۶۱۶ مرگ در ایتالیا، ۴۵۲ مرگ در فرانسه، ۴۰۸ مرگ در اسپانیا و ۱۷۱ مرگ در کشور ترکیه ثبت شده است. بالا بودن این آمار مرگ در برخی کشورها در حالی است که از دو هفته قبل، آمار مرگ کووید19 در ایران، دو رقمی شد ولی حالا نگرانی جدید مسوولان وزارت بهداشت این است که جامعه عمومی با خوش‌بینی نسبت به فروکش کردن شدت همه‌گیری و کاهش قدرت سرایت ویروس، دوباره با نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی و برگزاری دورهمی‌ها و کنار گذاشتن ماسک، باعث شوند که آمار مرگ روزانه کووید19 در کشور، باز هم سه رقمی شود. این هشدار چند روز قبل هم توسط مسوولان بیمارستان مسیح دانشوری مطرح شد و متخصصان این بیمارستان مرکزی بستری مبتلایان کووید19، از بابت بازگشت موج قابل توجه در بهمن ماه ابراز نگرانی کردند. آمار چند روز اخیر مرگ کرونا در کشور هم البته می‌تواند نگران‌کننده باشد چون دیروز و بنا به اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، 97 فوت کووید19 مربوط به فوتی‌های 23 تا 24 دی ماه در کشور ثبت شده که این عدد، نسبت به روزهای پیش از این، افزایش قابل توجه دارد و در آستانه سه رقمی شدن آمار مرگ است. به همین سبب بود که وزیر بهداشت، دیروز و در آستانه تعطیلات سه روزه پیش رو با درخواست از هموطنان خواست که به هیچ‌وجه دو رقمی شدن آمار فوت کرونا را به منزله عادی شدن شرایط تلقی نکنند و گفت: «استانی که بیش از همه ما را گرفتار کرده، استان مازندران است که شهرهای ساری، آمل، قائمشهر، فریدونشهر و نکا در این استان، در وضعیت قرمز هستند و ظرف شبانه‌روز 23 تا 24 دی ماه، ۲۱ هموطن در بیمارستان‌های این استان جان باختند. اگر این مرگ‌ها در استان مازندران نبود، به سمت مرگ‌های پایین‌تر از ۵۰ می‌رفتیم. در استان گلستان نیز دو شهر کردکوی و بندرگز، متاثر از وضعیت همه‌گیری در استان مازندران، در وضعیت قرمز هستند چون کارگران فصلی که برای چیدن مرکبات از استان گلستان به استان مازندران رفته بودند، در بازگشت با خود ویروس را آورده‌اند و این دو شهر را به سمت قرمز شدن برده‌اند. به هموطنان عرض می‌کنم با وجود آنکه نقاط زرد و آبی در نقشه کشور در حال گسترش است، اما به‌شدت نگران خیز جدید بیماری هستیم. متاسفانه با آرامش خیالی که در مردم در کاهش مرگ‌ها و بستری‌ها به وجود آمده، باز به سمت عادی‌انگاری می‌روند که این موضوع همکاران ما را به ‌شدت نگران کرده است. همان التماس و خواهش و تمنا در روزهای خوش اردیبهشت را الان هم داریم و هم اعلام خطر می‌کنم و هم از مردم عزیز تمنا می‌کنم که هر گونه ساده‌انگاری چه در مردم و چه در مسوولان باز هم ما را به فاز خطرناک بیماری خواهد کشاند. همان‌گونه که ارتفاع موج سوم در کشور ما بلندتر بود، خدای ناکرده اگر موج چهارمی مردم را گرفتار کند، چالش عظیمی را برای ما به دنبال خواهد داشت و لازم است در حفظ این دستاورد، مردم کمک کنند تا بتوانیم روزهای بهتری داشته باشیم.»
وزیر بهداشت با اعلام اینکه تا امروز غیر از همان 5 مبتلای ویروس جهش یافته کرونا، مورد ابتلای جدیدی در کشور شناسایی و گزارش نشده در آخرین توضیح درباره تامین واکسن کرونا گفت: «در حال تلاش برای تهیه واکسن از منابع معتبر هستیم و در جلسه چهارشنبه هیات دولت هم موضوع را طرح کردم و رییس‌جمهوری هم بانک مرکزی را مکلف کرد و بانک مرکزی هم برای تامین ارز با منابعی که ما دنبال می‌کنیم، اعلام آمادگی کرد و ارز لازم برای خرید واکسن نیز تامین شده و ان‌شاءالله به‌زودی واکسن را وارد می‌کنیم. پروتکل‌های تزریق واکسن را هم تدوین کردیم که چگونه و به چه گروه‌های هدف و آسیب‌پذیر تلقیح شود. مطالعات بالینی در زمینه واکسن داخلی هم، بسیار موفق بوده و خبر کار مشترک ایران با مجموعه واکسن‌سازی کوبا را هم شنیدید. با وجود برخی جوسازی‌ها، قدرتمندی ساخت واکسن در کوبا را از سال‌ها قبل تجربه کرده‌ایم چنانکه واکسن هپاتیت B که سال‌هاست در کشور تزریق می‌شود، کار مشترکی بین انستیتو پاستور و کوبایی‌هاست و همچنین، پروژه مشترک واکسن پنوموکوک هم از چند سال قبل شروع شده است. واکسن کرونای تولید مشترک با کوبا هم، بعد از فاز مطالعات حیوانی، فاز اول و دوم بالینی را در خارج از کشور رد کرده و قرار است در انیستیتو پاستور به صورت مشترک تولید شود. در مجموع، امیدوارم همان‌طور که قول دادیم، در بهار آینده واکسن داخلی را با اطمینان و خیال راحت در کشور داشته باشیم.»

تعداد مبتلایان کرونا در ایران از یک میلیون و 300 هزار نفر گذشت
بنا به آخرین اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، به دنبال شناسایی 6 هزار و 317 مبتلای جدید کرونا در شبانه‌روز 23 تا 24 دی، تعداد کل مبتلایان کووید19 در کشور به یک میلیون و ۳۰۵ هزار و ۳۳۹ نفر افزایش یافت و با فوت ۹۷ نفر از مبتلایان در همین بازه زمانی، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۴۵۷ نفر رسید.

کوبا؛ همکار چند ساله ایران در تولید واکسن
به دنبال اظهارات وزیر بهداشت، رییس انستیتو پاستور ایران هم تایید کرد که همکاری ایران و کوبا برای تولید واکسن، از چند سال پیش آغاز شده و افزود: «کوبا از معدود کشورهایی است که صنعت تولید واکسن آن، بسیار پیشرفته است و در سال‌های قبل نیز تنها کشوری بوده که فناوری تولید واکسن را به ایران انتقال داده است.» علیرضا بیگلری درخصوص سابقه همکاری ایران و کوبا برای ساخت واکسن، گفت: «تکنولوژی تولید واکسن هپاتیت B از کوبا به ایران منتقل شد و به دنبال این فرآیند، نه تنها این واکسن در انستیتو پاستور ایران ساخته می‌شود، بلکه قریب به اتفاق مردم ایران با این واکسن در مقابل هپاتیت B، واکسینه شده‌اند. علاوه بر این، انستیتو پاستور ایران با تصویب مجلس مامور شد که واکسن ذات‌الریه کودکان را بسازد که این واکسن، یکی از پیچیده‌ترین واکسن‌های دنیا است که کمتر از ۵ کشور قدرت تولید آن را دارند و کوبا، یکی از این 5 کشور است که انستیتو پاستور ایران هم در سال ۹۸ همکاری با کوبا را برای ساخت واکسن پنوموکوک شروع کرد.»

وزیر بهداشت: ساخت واکسن در کوبا را از سال‌ها قبل تجربه کرده‌ایم چنانکه واکسن هپاتیت B که سال‌هاست در کشور تزریق می‌شود، کار مشترکی بین انستیتو پاستور و کوبایی‌هاست و همچنین، پروژه مشترک واکسن پنوموکوک هم از چند سال قبل شروع شده است. واکسن کرونای تولید مشترک با کوبا هم، بعد از فاز مطالعات حیوانی، فاز اول و دوم بالینی را در خارج از کشور رد کرده و قرار است در انیستیتو پاستور به صورت مشترک تولید شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها