نبرد همستر با ریال
ساعت 24 - براساس آخرین آمار اعلامی توسط شرکت تلگرام، بیش از 16میلیون کاربر ایرانی در دو هفته اخیر، مجددا به تلگرام بازگشتهاند و بهانه اصلی این بازگشت نیز، کسب درآمد احتمالی از میمکوین مشهور این روزها یعنی همستر کامبت است. تاکنون براساس آمار رسمی همستر کامبت، بیش از 120میلیون کاربر، مشغول Tap کردن روی این ربات تلگرامی دارای تیک آبی هستند که از این میان، 80درصد از اکانتها به ایرانیان تعلق دارد.

مشارکت چشمگیر ایرانیان در چنین پروژهای، محل شکلگیری پرسشهای فراوان طی چند روز اخیر بوده و این ذهنیت پرسشگرانه در میان مسوولان، کارشناسان اقتصادی و خاصه متخصصان اقتصاد دیجیتال و اقشار عادی مردم، بهوجود آمده که دلیل چنین استقبالی چیست؟
چرا این استقبال هیچ محدودیت سنی مشخصی ندارد و به همه گروههای سنی در کشور دلالت پیدا کرده است؟ چه ذهنیتی در قبال این پول دیجیتال به وجود آمده که تا به این اندازه، اقشار مختلف شهروندان ایرانی را به خود درگیر ساخته است؟ کدام ذهنیت تاریخی و اقتصادی به عنوان کاتالیزور ذهنی این ماجرا عمل کرده است؟ اساساً چه ویژگیهایی باید در یک وجه مبادلاتی وجود داشته باشد تا بشود آن را پول خوب بنامیم؟ پاسخ برخی از این پرسشها را نه با منطق توضیح فناوریهای بلاکچین و ایردراپ، بلکه با ذهنیت اقتصادی باید که روشنگری کرد. پروژه ناتکوین که در آغاز صرفا به یک بازی شبیه بود، بلافاصله با محدود کردن زمان بازی و بدون اعلام قبلی، به یک NFC با ارزش ریالی معادل 1500تومان در هر واحد تبدیل شد. این تجربه به عنوان محرک رفتار فعلی در پسزمینه ذهنی افراد مشغول به تپ کردن در این پروژه عمل کرده است. نکته مهم دیگر این است که مردم جز هزینه اینترنت و زمانی که در این زمینه صرف میکنند، بهای زیادی نمیپردازند و حتی در صورت ارزش نیافتن به صورت جدی، بازهم برای مردم بهمثابه یک سرگرمی جذاب فراگیر عمل کرده است. با این حال، مکانیسم امحای درونی نقدینگی این ربات تلگرامی نیز بسیار جذاب است و عملا باعث امحای نقدینگی مازاد و در نتیجه افزایش ارزش این کارنسی میشود. تاکید همستر کامبت بر پرافیت به جای تعداد سکهها و امحای درونی این توکنهای مازاد به وسیله مکانیسمهای افزایش ارزش پرافیت 3ساعته، باعث شده تا چشمانداز ارزشی این کارنسی، مثبت به نظر برسد.
در نهایت دولت و روشنفکران دانشگاهی بریده از ملت، نباید به چشم تحقیر به مردم مشغول به این بازی نگاه کنند، زیرا این مساله از جمله مسائلی است که سیستم آموزشی و بوروکراتیک فعلی، ابزارهای لازم برای تحلیل و آنالیزش را در اختیار ندارند و طبق معمول، چندقدم عقبتر از مردم با پدیدههای جدید روبهرو میشوند و بعد بر نسخههای بومی برای آن تاکید میکنند. روزنامه جهان صنعت
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.