رفتن به محتوا
کد خبر 636094

نفت عرلق وبازار جهانی نفت

ساعت 24 - عراق در قالب بودجه سال ۲۰۲۴ خود مبلغی بالغ بر 4.9 میلیارد دلار را برای احداث خط لوله نفت از بصره در جنوبی‌ترین ناحیه عراق و بر روی آب‌های منطقه تا شهر حدیثه در غربی‌ترین منطقه این کشور در استان مرزی الانبار در مرز اردن و سوریه اختصاص داده است. این امر به معنای احیای پروژه خط لوله عراق – اردن خواهد بود که سال‌ها شاهد مخالفت‌های سیاسی در داخل بغداد بوده است.

به گزارش میدل ایست نیوز، این طرح ناظر بر صادرات نفت عراق از طریق اردن به دیگر کشورهای جهان است به این اعتبار که این پروژه با کشیدن این خط لوله در فاز دو اجرا خواهد شد: فاز اول آن تا منطقه الحدیثه امتداد خواهد داشت و طولانی‌ترین مرحله به شمار می‌آید و فاز دوم نیز شامل امتداد و انتقال این خط لوله به اراضی کشور اردن همسایه عراق خواهد بود.

سال‌هاست که این پروژه و فواید و امکان‌سنجی اقتصادی آن با بحث‌های بسیاری در عراق همراه بوده و نیروهای سیاسی داخل عراق و گروه‌های مسلح با آن مخالفت می‌کنند به این اعتبار که این پروژه امکان دستیابی رژیم صهیونیستی به نفت عراق را ممکن می‌سازد.

در همین حال اظهار نظرهای کارشناسان حکایت از آن دارد که گشایش سومین گذرگاه صادراتی نفت برای عراق از منطقه‌ای غیر از تنگه هرمز و همچنین غیر از ترکیه، به عراق به لحاظ تنوع منافذ صادرات نفت در برابر ایران و عربستان دست بالا را خواهد داد به خصوص در هنگامه تنش‌های نظامی و سیاسی در خاورمیانه.

در همین ارتباط احمد العمر مشاور وزارت نفت عراق تصریح کرد: ورود این خط لوله به الحدیثه در غرب عراق به معنای امکان انتقال نفت عراق نه تنها از طریق خاک اردن و سپس بندر العقبه خواهد بود بلکه امکان انتقال از طریق بندر بانیاس سوریه نیز فراهم خواهد شد.

وی می‌افزاید: این پروژه نقشه صنعت نفت و تولید این ماده حیاتی را در منطقه دستخوش تغییرات اساسی خواهد کرد و به عراق برتری زیادی نسبت به سایر همسایگان نفتی خویش خواهد داد. بنابراین با تصویب مبلغ اختصاص یافته برای آغاز به کار این پروژه، دولت عراق مراحل اجرایی آن را کلید خواهد زد ضمن آنکه شرکت‌های عراقی کار روی این پروژه را بر عهده خواهند داشت و و متولی اجرای این خط لوله، وزارت صنعت عراق خواهد بود.

«علی وارد حمود» مدیر کل شرکت طرح‌های نفتی عراق در این خصوص تصریح کرد: پروژه خط لوله نفت بصره- الحدیثه یکی از مهم‌ترین پروژه‌های راهبردی برای نهضت نفتی عراق به شمار می‌آید و با توانمندسازی کشور برای صادرات نفت از طریق بنادر جدید، اقتصاد عراق را تقویت خواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد، نفت تولیدی از میادین جنوبی از طریق بنادر و نقاط بارگیری بر آب‌های جنوبی عراق صادر می‌شود که در حال حاضر تنها خروجی بخش اعظم نفت عراق است و با وجود چالش‌های ژئوپلیتیک در منطقه، وزارت نفت این کشور، تنوع بخشی به گذرگاه‌های صادرات نفت عراق را برعهده گرفته است به طوری که در دهه گذشته، پژوهشی را در خصوص سیستم صادرات نفت از شمال با بهره‌گیری از مهم‌ترین شرکت‌های مشاوره بین‌المللی آماده کرد. این در حالی است که خط لوله بصره – الحدیثه که‌اندازه آن ۵۶ گره است، در این مسیر قرار دارد و ظرفیت صادرات آن دو میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز است و به دست عراقی‌ها ساخته خواهد شد. کووند شیروانی کارشناس نفتی در این خصوص تصریح کرد: پروژه خط لوله نفت بصره- الحدیثه در چارچوب فاز اول پروژه امتدادی به بندر العقبه اردن در دریای مدیترانه است که یک گذرگاه جدید صادراتی برای عراق به ارمغان خواهد آورد. ما البته بر این باوریم که احیای خط لوله کرکوک – جیهان با ظرفیت جابجایی ۴۰۰ هزار بشکه در روز، علاوه بر امکان سرمایه‌گذاری در انتقال نفت نینوا و صلاح‌الدین و دارا بودن پتانسیل صادرات یک میلیون بشکه در روز، می‌تواند گذرگاه‌های صادراتی مهمی را برای عراق فراهم سازند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها