رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643481

نباید فعالیت حزبی برای اشخاص هزینه داشته باشد

ساعت 24 - معاون سیاسی وزارت کشور، بیان کرد: نباید فعالیت حزبی در ایران برای اشخاص هزینه داشته باشد؛ لازم است بستر درستی برای اثرگذاری احزاب در کشور فراهم کنیم.

علی زینی‌وند معاون سیاسی وزارت کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با برنامه‌های وزارت کشور پیرامون احزاب و تشکل‌های سیاسی اظهار کرد: نمی‌توانیم احزاب را با توصیه فعال کنیم، لازم است سازوکارهایی در کشور فراهم شود که افراد رغبت کنند تا در احزاب فعالیت داشته باشند و نتیجه آن را ببینند.

وی ادامه داد: معتقدم تا این لحظه این ساز و کار را برای فعالیت احزاب فراهم نکردیم که نتیجه فعالیت‌های خود را ببینند، به همین دلیل احزاب در ایران، فصلی عمل می‌کنند. به جز چند حزب که فعالیت مدام دارند مابقی آن‌ها در زمان انتخابات فعالیت می‌کنند.

معاون سیاسی وزیر کشور فقدان جاذبه برای فعالیت‌های حزبی در ایران را از دلایل کم رونق بودن فعالیت حزبی در کشور دانست و گفت: یکی از جذابیت‌های فعالیت حزبی در ابتدا این است که این فعالیت‌ها برای آن‌ها ایجاد هزینه نکند، در حالی که برخی از افراد که در احزاب دارای مجوز قانونی فعالیت می‌کنند؛ با رفتاری مواجه می‌شوند که برای آن‌ها هزینه ایجاد می‌شود؛ باید این رویه اصلاح شود.

زینی‌وند، تصریح کرد: باید حضور در احزاب برای افراد امتیاز محسوب شود، یا به گونه‌ای باشد که نظر آن‌ها موثر واقع شود، در واقع اثرگذاری حزب در صحنه سیاسی و اجتماعی کشور بروز پیدا کند و بخشی از این موضوع مستلزم حضور در قدرت است. فلسفه حزب این است که برنامه‌هایی ارائه دهد تا مردم به آن‌ها اقبال نشان دهند و قدرت را در دست بگیرند و اینطور در نظام اداری و اجرایی کشور اثرگذار شود. این بستر هم اکنون به درستی فراهم نیست.

معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به اینکه شاید لازم باشد انتخابات کشورمان را تناسبی کنیم و یا اجازه دهیم هر حزب اندازه توانش کرسی کسب کند، افزود: شاید نیاز باشد که انتخابات را لیستی برگزار کنیم و احزاب لیست ارائه دهند، در حال حاضر با این شیوه هنوز فاصله داریم، و اگر در این دوره بتوانیم حتی یک گام به سمت این دیدگاه که احزاب را موثر می‌داند حرکت کنیم، دیگر نیازی نیست به احزاب توصیه کنیم تا فعال شوند چرا که آن‌ها با توصیه فعال نخواهند شد. زمینه فراهم کنیم، خودشان فعال می‌شوند.

زینی‌وند در پاسخ به این پرسش که آیا پزشکیان و یا دولت چهاردهم قصد تاسیس حزب دولتی به نام «وفاق ملی» دارد یا خیر؟ بیان کرد: برداشت من از شخصیت پزشکیان علی رغم اعتقاد راسخی که او به کار حزبی دارد، این نیست که خودش متولی تشکیل یک حزب شود؛ همینطور حلقه اصلی او در دولت چنین قصدی ندارند. قاعدتاً در مبنای رویکرد دولت و برنامه‌هایی که دارد، پیش‌بینی می‌کنم که دیگران از جمله گروه‌های سیاسی و طرفداران دولت، حزبی با عنوان شعار دولت راه‌اندازی کنند، ما هم از این ایده استقبال می‌کنیم؛ اتفاقاً اگر حزب «وفاق ملی» شکل بگیرد عالی است. اما پیش‌بینی نمی‌کنم که خود رئیس جمهور حزب تشکیل دهد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها