رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 654185

دردهای صنعت دارو در کلینیک درمانی

ساعت 24 - نمایندگان شرکت‌های تولیدی دارو و تشکل‌های حوزه سلامت و داروسازی با حضور در اتاق تهران با محمود نجفی عرب، رئیس این اتاق و دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران و هم‌چنین محمدباقر علیخانی، رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور دیدار و در مورد مهم‌ترین چالش‌های بخش تولید دارو مانند ارز چندنرخی، تامین مواد اولیه و ثبت‌سفارش گفت‌وگو کردند.

در نشست جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعت دارو با رئیس اتاق بازرگانی تهران، رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور و نماینده‌ سازمان صمت استان تهران، مشکلات واحدهای تولیدی در این بخش مطرح و پیرامون تهیه راه‌حل‌های اصلاح فرآیندهای معیوب تبادل‎نظر شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، این نشست به همت دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان تهران برگزار شد و طی آن، مدیران عامل چند شرکت داروسازی مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی تولید دارو و مکمل‌ها را بیان کردند. به گفته صاحبان شرکت‌های داروساز، برخی مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به‌رغم گذشت چند ماه از ابلاغ آن، هنوز اجرا نشده‌ که مشکلاتی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده‌است.

مدیران بنگاه‌های تولیدکنند دارو، با انتقاد از برخی رویه‌های سامانه جامع تجارت، اختلاف حاکم بر نرخ ارز و مابه‌التفاوت آن و هم‌چنین کمبود نقدینگی را از مشکلات پیش‌روی داروسازان عنوان کرده و یادآور شدند که این معضل، امکان ثبت‌سفارش و خریدهای خارجی را از آنان سلب کرده‌است.

مسئله تولید قراردادی و بدون کارخانه که یکی از ظرفیت‌های موجود در صنعت دارو است و چندین فعال اقتصادی در این زمینه اقدام کرده‌اند، یکی دیگر از موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح شد. به گفته فعالان این بخش، مسئله پرداخت مابه‌التفاوت افزایش قیمت دارو و سخت‌گیری بانک‌ها عامل در تقسیط، ادامه فعالیت واحدهای اقتصادی در این حوزه را با چالش جدی مواجه کرده‌است به طوری که، دریافت سایر خدمات تجاری برای آن‌ها منوط به پرداخت مابه‌التفاوت افزایش قیمت دارو که در بسیاری از موارد، ارقام نجومی را شامل می‌شود، شده‌است.

در این جلسه، محمدباقر علیخانی، رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور نیز با بیان اینکه این ستاد طی سال گذشته، 19 هزار و 700 مصوبه صادر کرد، یادآور شد که تاکنون 90 درصد از این مصوبات اجرا شده‌است.

وی با دعوت از انجمن‌ها و تشکل‌ها برای تعامل بیشتر با این ستاد و انعکاس مشکلات و موانع موجود در محیط کسب‌و‌کار، تصریح کرد که یکی از مشکلات عمده شرکت‌های تولید قراردادی، دریافت کارت بازرگانی است که حل این مشکل از سوی ستاد تسهیل در دستورکار قرار گرفته است. علیخانی همچنین اصلاح قوانین و مقررات مزاحم در محیط کسب‌و‌کار را یکی دیگر از اقدامات این ستاد عنوان کرد.

رئیس اتاق تهران نیز با بیان اینکه مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و اقتصادی از جمله صنایع داروسازی از سوی اتاق تهران گردآوری و احصا خواهد شد و در اختیار ستاد تسهیل قرار خواهد گرفت، بر ضرورت تقویت ظرفیت‌های تولید بدون کارخانه در بخش دارو و مکمل‌ها و حل مشکلات این بخش تاکید کرد. محمود نجفی‌عرب در همین‌باره، تسهیل در فرآیندها و مقررات مربوط به اعطای پروانه بهره‌برداری به شرکت‌های تولید قراردادی و بدون کارخانه را مورد تاکید قرار داد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها